Belföld
Külföld

Elsőfokú viharriasztás szombat reggelig

Székelyhon 2019. június 21., 13:11
HIRDETÉS

Légköri instabilitásra, felhőszakadásra, jégesőre és viharokra vonatkozó elsőfokú riasztást adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 35 megyéjére, és vasárnap estig meghosszabbította a szeszélyes időre vonatkozó figyelmeztetését az ország nagy részére.

Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

A sárga jelzésű figyelmeztetés pénteken 12 óra és szombaton hajnali 3 óra között érvényes – közli az Agerpres hírügynökség.

A meteorológusok szerint a jelzett időszakban a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Erdélyben, Moldvában, Olténia legnagyobb részén és Havasalföld és Dobrudzsa északi részein

villámlásoktól kísért felhőszakadásokra kell számítani, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25, helyenként a 40–60 litert négyzetméterenként.

HIRDETÉS

Másrészt, az ország nagy részére fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben vasárnap 23 óráig. Ebben az időszakban villámlásoktól kísért felhőszakadásokra lehet számítani, a szél megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15–25, helyenként a 35–40 litert négyzetméterenként.

A hétvégén az ország déli és keleti részében a déli órákban kellemetlen lesz a hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató elérheti, sőt enyhén meg is haladhatja a kritikus 80-as szintet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS