HIRDETÉS

Elkezdik a PSD-programjának gyakorlatba ültetését Grindeanuék

Hírösszefoglaló 2017. január 06., 17:16

Pénteki ülésén a kormány elkezdi gyakorlatba ültetni azokat az adócsökkentő és szociális intézkedéseket, amelyeket a PSD kormányprogramja előír – nyilatkozta Sorin Grindeanu miniszterelnök, ismertetve a kabinet pénteki ülésének napirendjét, amelyen a minimálbér emeléséről szóló határozat is szerepel.

„Rendkívül fontos témák ezek, amelyeket belefoglaltunk a kormányprogramunkba. Ezeket az intézkedéseket felvállaltuk, és ma megtesszük az első lépést e program gyakorlatba ültetése érdekében” – mondta Grindeanu a kormányülés kezdetén.

A miniszterelnök üdvözölte a parlament csütörtöki döntését, miszerint nem kell egészségügyi biztosítást és jövedelemadót fizetni a 2 ezer lejnél alacsonyabb nyugdíjak után. Ugyanakkor kérte Viorel Ştefan pénzügyminisztert, „tartsa egyensúlyban a kiadásokat és bevételeket”.

A kormányfő szerint a minimálbér 1.250 lejről 1.450 lejre való emelése egymilliárd lejes bevételt eredményez majd, ami fedezheti a nyugdíjpont július elsejétől esedékes, 1.000 lejre való növeléséből származó kiadások 70 százalékát.

Grindeanu hozzátette, az elkövetkező időszakban folytatják az adótörvénykönyv módosítását érintő intézkedések sorát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS