HIRDETÉS

Dragnea: jövőtől adómentes lesz az orvosok bére

Székelyhon 2017. május 19., 15:43
HIRDETÉS

2018. január 1-jétől adómentességet élveznek az orvosi bérek, így próbálják meg az országban maradásra ösztönözni az orvosokat – nyilatkozta pénteken Bákóban a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke, Liviu Dragnea.

Illusztráció Fotó: Boda L. Gergely

„Évek óta panaszkodunk, hogy mennek el az orvosaink. Persze hogy elmennek, mert jól képzettek, és több pénzt akarnak keresni.

Ahhoz, hogy hazacsalogassuk őket, a nyugati országokéhoz fogható béreket kell adnunk nekik

– fogalmazott Dragnea az Agerpres beszámolója szerint.

HIRDETÉS

A parlamenti vitán levő egységes bértörvény tervezetét ismertetve Dragnea kiemelte még, hogy

a jogszabály egy szintre hozza a katona- és a polgári orvosok bérét, mivel nem tisztességes, hogy előbbieknek nagyobb fizetésük legyen, mint utóbbiaknak.

Az Országos Adóhatóság (ANAF) képviselőinek e heti sztrájkja kapcsán a képviselőház elnöke azt mondta, a tiltakozókat manipulálták.

„Az ANAF alkalmazottainak nőni fog a bére, nem csökkenni, ahogyan ők állítják. Kivéve 50 vagy 60 főnököt, akiknek jelenleg 14 800-15 000 lej a fizetésük. Ezek a bérek valóban csökkennek majd 200-300 lejjel, hogy tartsuk be a hasonló tisztségek közötti egyenlőség elvét. De ők nem vonultak utcára, hanem kiküldték tiltakozni az alkalmazottakat, azt állítva nekik, hogy visszavágják a fizetésüket, pedig csak el kellett volna olvasni a törvénytervezetet” – mondta Dragnea.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS