HIRDETÉS

30 Celsius-fokos csúcshőmérsékleti értékek várhatók a következő két hétben

Székelyhon 2018. július 02., 16:22
HIRDETÉS

Országszerte felmelegedik a levegő hőmérséklete a következő napokban, a csúcshőmérséklet eléri a 31 Celsius-fokot is. A július 5-e és 15-e közötti időszakban csapadék várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett előrejelzéséből.

Fotó: Tamás Attila

Erdélyben a nappali hőmérsékletek 20 Celsius-fokról 27 fokra emelkednek július 6-áig. Július 7-e és 11-e között átlagosan 26 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet. Újabb felmelegedésre július 12-e után lehet számítani, amikor fokozatosan eléri a 28-29 Celsius fokot a levegő hőmérséklete – szemlézi az előrejelzést az Agerpres.

Éjszakánként 13-14 Celsius-fok körül lesz a hőmérséklet, esőzésekre leginkább a 6-15-e közötti periódusban lehet számítani a meteorológusok szerint.

A Bánságban és a Körösök-vidékén is enyhe felmelegedés várható. Július 6-áig a hőmérők higanyszála eléri a 29 Celsius-fokot, majd 8-án lehűl a levegő hőmérséklete. Azt követően ismét felmelegedés várható, amikor már eléri a 31 Celsius-fokot is a nappali csúcshőmérséklet. A két térségben július 5-e és 15-e között lehetnek esőzések.

Máramarosban július 6-áig 28 fokig melegszik a levegő, majd a következő négy-öt napban 27 Celsius-fokra csökken a levegő hőmérséklete. Az előrejelzett időszak vége felé ismét 29 fok körüli hőmérsékletekre lehet számítani nappal. A legalacsonyabb hőmérsékletek 9-14 fok között lesznek. Csapadék július 5-e és 15-e között várható.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS