Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek (továbbiakban „ÁSZF”) melyek érvényesek minden, a Prima Press Kft. (mint „Értékesítő”) és Vásárlói között, a szekelyhon.ro/fonyeremeny webáruházban (továbbiakban „Webáruház”) létrejött szerződések esetén.

1. A Webáruház üzemeltetője

Az előfizetői oldal üzemeltetője a Prima Press Kft., melynek adatai a következők:
Székhely: Székelyudvarhely, Bethlen Gábor utca 55. szám
Adószám: RO 12212848
Cégbírósági iktatószám: J19/274/1999
Számlavezető bank: Transilvania Bank
Bankszámlaszám: IBAN RO87 RNCB 0156 0163 4567 0001 CONT RON

Ügyfélszolgálat:
Telefon/Fax: 026618361
E-mail: elofizetes@szekelyhon.ro
Nyitva tartás: hétfő–péntek 8:00–16:00

2. Vásárlás

Az oldalon feltüntetett napilap (a továbbiakban „Termékek”) a webáruházon keresztül rendelheti meg. A megrendelés beérkezését a rendszer automatikusan azonnal visszaigazolja a vásárlás során megadott e-mail címre.

A megrendelés rögzítéséről és annak aktuális státuszáról mailben küldünk tájékoztatást. Rendelése ezen visszaigazolással válik véglegessé, azaz cégünk ezen visszaigazolással válik kötelezetté a Termék(ek) leszállítására. A megrendelések feldolgozása hétköznapokon történik, hétvégén az ügyfélszolgálat és a kézbesítés szünetel.

Az Értékesítő fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a vásárlási adatainak valódisága kérdéses, értelmezhetetlen, vagy a vásárlási feltételeknek nem felel meg, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse. A megrendelés jóváhagyása után elektronikusan a megrendelés már nem törölhető és visszatérítés csak a törvényes előírások betartásával lehetséges. A megrendelés visszavonását Vásárló vevőszolgálatunkon írásban (e-mail-en vagy faxon) teheti meg a megrendelés visszaigazolásától számított 24 órán belül. Amennyiben a webáruházban leadott megrendelését módosítani szeretné, kérjük, jelezze igényét ügyfélszolgálatunkon.

A webáruházban történő vásárláshoz regisztráció nem szükséges. Vásárláskor elismeri, hogy a jelen ÁSZF-t elolvasta, az abban foglaltakkal egyetért, és kötelezettséget vállal arra, hogy a regisztráció során valós adatokat ad meg. Amennyiben a Vásárló elmulasztja ezen tájékoztatási kötelezettségét, vagy valótlan adatokat közöl (például hibás e-mail vagy szállítási cím, vagy olyan telefonszámot ad meg, melyen nem érhető el), a webáruház üzemeltetője jogosult a szerződéstől elállni, annak teljesítését megtagadni.

A vásárlás során az alábbi adatok megadása kötelező:
• név
• megye
• város
• irányítószám
• utca
• házszám
• tömbház
• lakrész
• telefonszám
• e-mail cím

A számlázási címet csak akkor szükséges megadnia, ha a kézbesítési címétől eltér. Ellenkező esetben a webáruház a kézbesítési címet veszi alapul minden rendelés esetén. A telefonszám közlése azért fontos, mert sürgős információk mellett, adott esetben a kézbesítés időpontját is telefonon egyeztetjük a Vásárlóval. Amennyiben telefonon nem tudjuk felvenni a kapcsolatot, a termékek szállítási ideje meghosszabbodhat.

A regisztrációval Vásárló kijelenti, hogy cselekvőképes, és a rendelés megtételére jogosult.

3. Szerzői jog. Adatvédelem

A szekelyhon.ro/fonyeremeny weboldal teljes egésze (szövegek, képek, grafikák, animációk, videók stb.) szerzői jogvédelem alá esik, így tartalmát, képeit, logóit kereskedelmi célokra másolni, módosítani, vagy terjeszteni a jogtulajdonos előzetes engedélye nélkül tilos!

A weboldal böngészése egyúttal az alábbi feltételek elfogadását is jelenti: a szekelyhon.ro/fonyeremeny weboldal, illetve annak tartalma, vagy bármely részlete szerzői jogvédelem alatt áll. Az ehhez fűződő jogok gyakorlására kizárólag a Prima Press Kft. jogosult.

A Prima Press Kft. előzetes hozzájárulása (írásbeli engedélye) nélkül tilos a weboldal tartalmának egészét vagy annak részeit bármilyen formában felhasználni, átruházni, reprodukálni és/vagy terjeszteni. A Prima Press Kft. semmilyen természetű felelősséget nem vállal az Ön előtt megjelenő weboldal pontosságára, megbízhatóságára, aktualitására vagy tartalmára vonatkozóan, a honlapon elérhető információk, dokumentációk, vagy más írott anyagok tekintetében, illetve nem garantálja, hogy a weboldalhoz való hozzáférés folyamatos és/vagy hibamentes lesz. A honlap, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk, vagy más írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a honlap használatra alkalmatlan állapotából, vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból, vagy félreérhetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget a Prima Press Kft. kizárja. A vásárlás során megadott adatait a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok szerint megőrizzük és bizalmasan kezeljük (lásd adatvédelmi szabályzatunkat). Az előfizetés során megadott adatai a Román Posta részére csak a kiszállítás érdekében, célhoz kötötten kerülnek átadásra. A Prima Press Kft. csak a saját oldalain megadott személyes adatok védelméért vállal felelősséget. Partnerek (PayPal, EuPlatesc, online banking stb.) internetes oldalain megadott személyes adatok védelméért felelősséget nem vállal.

4. A szerződés tárgyának lényeges jellemzői

Valamennyi termék mellett megtalálja annak leírását, valamint a fizetendő vételárat. A weboldalon megjelenített árak lejben értendők, romániai szállítási cím mellett érvényesek, és az ÁFÁ-t tartalmazzák.

5. Kézbesítés

A kézbesítési határidő mindig az adott rendelés függvénye, folyó hónap 21-ig lehet előfizetni a következő havi Termékre. A webáruházban feltüntetett árak és feltételek Románia területére leadott megrendelések és kézbesítések esetén érvényesek. Ha a megrendelés státusza „Lezárt”, akkor megrendelése a következő hónaptól kerül kézbesítésre. Amennyiben a Termék nem érkezik meg Önhöz a várt időpontig, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, hogy a problémát azonnal kezelhessük. A Prima Press Kft. nem vállal felelősséget a postai szolgáltatásokért.

6. Az ellenérték megfizetése

A megrendelt Termékek ellenértékének megfizetése történhet online bankkártyával, banki előre utalással, PayPal-on keresztüli fizetéssel. Bankkártyás fizetésre csak közvetlenül a megrendelés lezárását követően, a banki szolgáltató online fizetési portálján keresztül van lehetőség. Amennyiben a fizetés nem történik meg, rendszerünk a megrendelést automatikusan lemondottnak tekinti. Ha a bankkártyás fizetés technikai okok miatt hiúsult meg, de megrendelésére igényt tart, kérjük, jelezze azt ügyfélszolgálatunkon. A kifizetések járulékos költségei (banki jutalékok, árfolyamkockázat, stb.) a megrendelőt terhelik, ezek nincsenek benne a vételárban.

Fizetési módok

Bankkártyás fizetés:

Egyszerű, kényelmes, gyors és biztonságos megoldás a bankkártyás fizetés. A bankkártyás fizetés megerősítésekor a rendszer átirányítja Önt az EuPlatesc oldalára, ahol a következő kártyaadatokat kell megadni:
• Kártyaszám (Numărul de card)
• A kártyán szereplő név (Numele de pe card)
• Kártya érvényességi dátuma (Data expirării)
• CVV2/CVC2

Banki előre utalás:

A rendelés teljes összege a megadott bankszámlaszámra utalandó.

Banki adatok:
S.C. Prima Press S.R.L.
Odorheiu Secuiesc, str. Victoriei, nr. 12.
Transilvania Bank
Bankszámla szám: RO64 BTRL RONC RT04 4521 5701

PayPal fizetés:

A PayPal készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi rendszer, a világon a legelterjedtebb módszer a biztonságos internetes fizetéshez. A cég online bankkártylfogadási szolgáltatást is nyújt, vagyis lehetővé teszi, hogy a felhasználók PayPazámla nélkül, Visa vagy Mastercard bankkártyával is tudjanak online fizetni.

Amennyiben rendelkezik PayPazámlával, az internetes vásárlások során még arra sincs szükség, hogy bankkártyaadatait minden egyes vásárláskor megadja.

Abban az esetben is biztonságosan fizethet az oldalon keresztül bankkártyával, amennyiben nincs PayPazámlája.

A PayPal ugyan még nem rendelkezik magyar nyelvű felülettel, de a fizetés menete egyszerű, és nagyon hasonlít bármely más bank online bankkártyás fizetési rendszeréhez.

Ha a megrendelése után a PayPal fizetést választja, az oldal automatikusan átirányítja Önt a PayPal biztonságos fizetési oldalára. Itt két lehetőség között választhat: ha van PayPazámlája, egyszerűen jelentkezzen be és fizessen a szokásos módon (Log In). Ha nincs, akkor az alatta megjelenő űrlapot (PayPal Guest Checkout) töltse ki.

A következő adatokat kell megadni:
Country: válassza ki az országot
Card Number: ez a bankkártya száma
Expires: a bankkártya lejárati ideje hh/éé sorrendben, a bankkártyán feltüntetve.
CSC: a kártya hátoldalán található háromjegyű biztonsági kód (az aláírás mező felett jobbra).
Phone type: válassza ki, hogy mobil vagy vezetékes telefonszámot ad meg
Phone number: írja be a telefonszámát. Célszerű megadni, amelyen a bankja eléri Önt.

Hozzon létre PayPal fiókot (Create your PayPal account):

Email: adja meg az -mail címét. Regisztráció után bármikor használhatja ezt a fiókot a PayPas fizetés esetén. Az itt megadott ail címre érkezik a visszaigazolás a fizetésről.
Password: adjon egy jelszót.
Date of birth: adja meg születési dátumát.

Ha az összes mezőt kitöltötte, még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, ha mindent rendben talál, hagyja jóvá a tranzakciót. Pillanatokon belül értesítik Önt ailben a sikeres tranzakcióról, ezzel egyidőben mi is megkapjuk az értesítést a sikeres fizetésről, és elkezdjük a megrendelése feldolgozását.

A Prima Press Kft. csak a saját oldalain megadott személyes adatok védelméért vállal felelősséget. Partnerek (PayPal, EuPlatesc, online banking stb.) internetes oldalain megadott személyes adatok védelméért felelősséget nem vállal.

7. Vitás kérdések

Ha problémát észlel online vásárlása során, azt jelezheti Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor platformján keresztül. (http://www.anpc.gov.ro/)