HIRDETÉS

Ha elkészül az aszfaltút, a havat is takarítani fogják

Fülöp-Székely Botond 2016. december 07., 13:22

Még nem fejeződött be az Agyagfalva és Székelymuzsna közti 15-ös számú községi út Bögözhöz tartozó részének korszerűsítése, ezért idén télen ott még nem takarítják el a havat.

Fotó: Pál Árpád

Farkas Mózes bögözi polgármester elmondta, a nagyjából négy kilométer hosszú útszakaszra a kivitelező már leterítette az alapréteget. Az út tavaly burkolt részeit néhol javítani kellett, a nagyját idén megoldották, ám maradtak még gödrök, ahol az útalapot is meg kell erősíteni. A havazások és a fagy miatt azonban ez a munka, illetve a koptatóréteg leterítése jövőre marad. A polgármester rámutatott, nem tartanak attól, hogy kár keletkezik az elvégzett munkában, hiszen megfelelő méretű sáncokat építettek, illetve átereszeket helyeztek el, ahol elfolyhat a csapadék.

Az országos vidékfejlesztési programból finanszírozott projekt összértéke 5,3 millió lej, a modernizálást jövő májusig kell befejezni. Az út nem készült el, ezért nem is takarítják el róla a havat – mondta Farkas. Hozzátette, amúgy sem tudnák használni az autósok, hiszen a Székelyderzs községhez tartozó szakasz járhatatlan földút, amit a későbbiekben korszerűsít az érintett önkormányzat.

Bögöz községnek 46 200 lejt különített el legutóbbi ülésén Hargita Megye Tanácsa, amit a Béta és Székelydobó közti útszakasz feljavítására használhatnak. Farkas Mózes elmondta, az esőzések miatt megrongálódott útpadkákat szeretnék rendbe hozni. Hangsúlyozta, ha az időjárás engedi, a munkát még idén elvégeznék.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS