Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Utcára vonulva kértek fizetésemelést

Simon Virág 2019. február 15., 18:04
HIRDETÉS

Az E.on gázszolgáltató 400 alkalmazottja tiltakozott pénteken a marosvásárhelyi székház előtt, követelve, hogy kezdjék újra a befagyasztott bértárgyalásokat. A cég igazgatója nem biztatta az elégedetlenkedőket, mint mondta még elbocsátások is lehetnek az elkövetkező időszakban.

Fotó: Haáz Vince

Két hete jelentették be az E.on cégnél dolgozó alkalmazottak, hogy elégedetlenek a fizetésükkel és utcára vonulnak követeléseikkel. Akkor úgy tűnt, hogy a szakszervezeti vezetőknek sikerült egyeztető tárgyalásokat folyatnia a szolgáltató vezetőségével és kompromisszumra jutni.

HIRDETÉS

Pénteken mégis az ország több megyéjéből négyszáz szakszervezetis vonult a marosvásárhelyi székház elé. Gheorghe Rizescu a szakszervezet elnöke arról beszélt, hogy

bár mindenki jó fizetéseket biztosító cégként tartja számon az gáz- és áramszolgáltatót, ez ma már nem így van.

Fotó: Haáz Vince

Nyolc évvel ezelőtt, az átlaghoz képest kiemelkedően voltak a fizetések, de ma már vannak olyan alkalmazottak, akik az országos átlagbér alatt keresnek.

A szakszervezet 30 százalékos fizetésemelést kért, s a vezetőség első körben 5 százalékot ígért, majd azt is visszavonta.

A szakszervezeti elnök azt állította, hogy nemcsak a szakmunkások elégedetlenek, hanem a középvezetők között is vannak, akik több pénzért akarnak dogozni.

A tiltakozók kérései kapcsán Frank Hajdinjak, vezérigazgató azt mondta jelenleg nehéz helyzetben van a szolgáltató és várja, hogy az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) választ adjon a gáz- és villanyenergia árával kapcsolatos  kérdéseikre. Erre az elkövetkező hat hétben fog sor kerülni, s azután fognak dönteni a fizetésemelésekről, s azután fog kiderülni, hogy lesz-e elbocsátás vagy sem.

Videó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS