HIRDETÉS

Újabb halálos baleset Korondon

Pál Gábor 2011. október 31., 15:52

Szombaton egy motorkerékpáros vesztette életét Korond kijáratánál, hétfőn délután pedig újabb halálos baleset történt a településen. Három gyalogost ütött el két sodródó személygépkocsi, egyikük a helyszínen életét vesztette.

Tekintse meg fotógalériánkat, nézze meg videónkat!

Hétfőn délután 3 óra előtt öt perccel a magyarországi, 58 éves K. H. családjával sétált Korond központjában. Vásárlás után vissza akartak térni Varságra, ahol el voltak szállásolva. A sofőr Parajd irányában parkolt le autójával, és megpróbált visszafordulni. Elmondása szerint alaposan szétnézett mindkét irányba, majd kanyarodni kezdett. Egyszer csak egy nagy csattanást hallottak, majd terepjárójukkal sodródni kezdtek – tudtuk meg az autóvezetőtől, aki hozzátette, hogy nagyon nagy sebességgel érkezett a másik gépjármű.

Egy Székelyudvarhely felől érkező gépjármű csapódott beléjük oldalból, amely lesodródott az úttestről, majd három gyalogost elütve végül egy kirakatban állt meg. A 65 éves, szentgyörgyi M. R. a helyszínen életét vesztette, a 63 éves, korondi G. M.-t súlyos sérülésekkel, a 14 éves R. K.-t pedig könnyebb sebesülésekkel szállították az udvarhelyi kórházba.

A magyarországi család és a beléjük csapódó autó sofőrje, a korondi B. L. kisebb sérülésekkel megúszták a balesetet. Az előzetes vizsgálatok alapján K. H. miatt történt a baleset, aki nem adott elsőbbséget B. L.-nek. B. L. lapunkkal közölte, nem haladhatott túl gyorsan, 60–70 km/órával közlekedhetett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
84 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS