HIRDETÉS

Udvarhelyszéki hétvége tűzoltó- és falunapokkal

Székelyhon 2018. augusztus 09., 17:48 utolsó módosítás: 2018. augusztus 09., 17:51
HIRDETÉS

Mozgalmas hétvége elébe néz Udvarhelyszék, számos településen most szombat-vasárnap tartják a falunapokat, illetve a már lassan hagyományossá váló tűzoltónapokat.

Vetélkedni is fognak a tűzoltók. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos
Szombaton faluünnep, vasárnap tűzoltónap lesz Ülkében

Augusztus 11-ére tűzték a tizedik ülkei falunap időpontját: a program reggel 8-kor zenés ébresztővel indul a Csíkcsicsói Fúvószenekarral. 10 órakor lesz a megnyitó az ülkei futballpályán, majd ezt követi a főzőverseny és a minifoci-bajnokság. Fél 3-kor tartják a főzőverseny kiértékelőjét, majd különböző előadásokra várják a nagyérdeműt. Délután hattól gyerekelőadás lesz, este 8-tól kezdődik a karaoke és később tábortüzet is raknak. A főzőversenyre és a minifoci-bajnokságra a 0740–021156-os vagy a 0726–681726-os telefonszámokon lehet jelentkezni.

Az Ülkei Önkéntes Tűzoltó Egyesület másnap, azaz vasárnap rendezi meg a második Ülkei Tűzoltónapot: a program reggel 9-kor ünnepi szentmisével kezdődik, 10.30-kor lesz a felvonulás, 13 órakor a megnyitó, majd 13.30-kor a vetélkedő.

Tűzoltó- és falunapok Bögözben

A tűzoltóautók felvonulásával kezdődik szombaton délelőtt tizenegy órától a közösségi rendezvény, majd a köszöntőbeszédeket hallgathatják meg az érdeklődők. A lánglovagok új ruhákat és egyéb felszereléseket is kapnak az ünnepségen. A napot az este kilenc órakor kezdődő tűzoltóbállal zárják.

HIRDETÉS

Vasárnap délelőtt tíz órától katolikus szentmisét tartanak, majd egy óra múlva a reformátusokat várják istentiszteletre. A főzőverseny déli tizenkét órakor kezdődik, az ételeket pedig délután három órakor értékelik. Emellett gyerekprogramok is lesznek, este pedig Syntia énekesnő ad koncertet. A rendezvény este fél tízkor tűzijátékkal zárul.

Falunapok Felsőboldogfalván

Főzőversennyel rajtol szombaton délelőtt tíz órától a felsőboldogfalvi esemény, amit tűzoltó-bemutató követ déli tizenkét órakor. Fél óra múlva már az ifjúsági vetélkedőkre várják az érdeklődőket: lesz focimeccs, asztalitenisz-mérkőzés, illetve sörivó verseny is. Este nyolc órától fellép a Friday Rehab, majd a Crazy Plumbers.

Vasárnap reggel nyolc órától zenével ébreszti a falut a fúvószenekar, délelőtt tizenegy órától ökumenikus istentisztelet lesz a katolikus templomban, délután fél egykor pedig felavatják a református templom előtti parkot. Ezenkívül lesznek köszöntőbeszédek a nap folyamán, valamint a gyerekek és a szépkorúak is készültek műsorokkal. Este nyolc órától utcabál kezdődik, majd este tíztől tábortűzzel zárják a hétvégi eseményt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS