Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Udvarhelyen nyitott irodát a Magyar Nemzeti Kereskedőház

Bálint Kinga Katalin 2015. december 16., 19:09

Helyi, megyei és magyarországi szakemberek, döntéshozók jelenlétében nyitották meg szerdán délelőtt a Magyar Nemzeti Kereskedőház Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat székelyudvarhelyi irodáját.

Fotó: Barabás Ákos

A cél kapcsolatot teremteni a különböző régiók, országok vállalkozói között és nemzetközi piacra juttatni a székelyek termékeit.

Ünnepi beszéd ünnepi beszédet, dicséret dicséretet követett szerdán délelőtt az udvarhelyi Küküllő szállodában, ahol hivatalosan megnyitották a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. által létrehozott  regionális irodát. Felszólalt Orosz-Pál Levente, az MNKH udvarhelyi irodájának vezetője, dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, Skapinyecz Péter, az MNKH Közép-Európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. igazgatója, Szabó József, a magyar külgazdasági és külügyminisztérium osztályvezetője, Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere, Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke, Balázsi Csaba, a Hargita Megyei Kereskedelmi Kamara elnöke, valamint Antal Lóránt, a Magyar Ifjúsági Értekezlet vezetője.

Mint elhangzott, Udvarhelynek megtiszteltetés, hogy itt létesülhet a kereskedelemfejlesztési hálózat 22 külhoni irodájának egyike, ám a régió viszonylag aktív, eredményes gazdasági életével ki is érdemelte ezt. Ebben a megyében minden üzlet, ami ezer euró fölött van, érdekes, támogatásra érdemes – hangsúlyozták a beszédek során.

Az MNKH létrehozásáról, tevékenységéről, fejlődéséről Skapinyecz Péter igazgató beszélt – mint kiderült, már harmincöt országban építettek ki gazdasági kapcsolatokat, Ázsiától Amerikáig és Európa nem uniós országaiig. Magyarország most tovább erősítené a külhoni magyar régiókkal a gazdasági-kereskedelmi kötelékeket, ezért nyolc országban hoznak létre regionális irodákat, várva minden vállalkozót. Tevékenységéhez partnerséget ajánlott az udvarhelyi polgármesteri hivatal és a megyei tanács – a szolgáltatások már elérhetők a Kuvar utca 28. szám alatt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
13 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS