HIRDETÉS

Menetelés polgármester nélkül, szigorú rendfenntartói felügyelet mellett

Fülöp-Székely Botond 2016. december 03., 20:05 utolsó módosítás: 2016. december 03., 20:17

Mintegy negyven személy vett részt a Székely Zsolda néven regisztrált Facebook-felhasználó által meghirdetett szombati erőszakellenes menetelésen Székelyudvarhelyen. A „tömeg” élén a város alpolgármestere haladt.

Fotó: Barabás Ákos

A részvevők a Bethlen-negyedi parkban gyűltek össze, ahol mindenki a késsel fenyegetőző ifjabb és idősebb Pui Béla előzetes letartóztatásáról beszélt. Ennek tulajdonították azt is, hogy csak kevesen jöttek el a rendezvényre.

A tömeg délután négy órakor indult el, a Bethlen Gábor utcán haladva a városi park felé vették az irányt. Egy részvevő ökörszarvból készített kürtöt is hozott magával, amelyet többször megfújt az út során. A menetelőket hét csendőr kísérte, de az útvonalon szinte minden sarkon volt egy állami vagy helyi rendőr és további csendőrök. Többen meg is lepődtek a hatóságok ilyen mértékű jelenlétén.

A városi parkba érve Orbán Árpád alpolgármester elmondta, hogy Gálfi Árpád polgármester lába megsérült és be kellett gipszelni, ezért nem vehetett részt a rendezvényen. „A ti megmozdulásaitoknak, a város megmozdulásainak vannak eredményei. Ha ezen az úton járunk, akkor meg tudunk teremteni egy biztonságosabb várost” – szólt a jelenlévőkhöz Orbán, aki egyébként úgy gondolja, hogy Udvarhelyen sincsenek nagyobb problémák a közbiztonsággal, mint más erdélyi városokban.

Az alpolgármester ijelentette, szükség van a civil társadalom nyomására és a hasonló megmozdulásokra, hiszen az önkormányzat csak a lakókkal közösen tud igazi eredményeket elérni.

Ezt követően a kürtöt magával hozó részvevő is felszólalt, aki szerint a nem megfelelően viselkedő személyeket ki kell közösíteni a városban, etnikumtól függetlenül. Kijelentette, össze kell fogni a félelem megszüntetéséért és bármi baj van, azt jelenteni kell a hatóságoknál. Szerinte az állami szervek és hatóságok a „mi kutyáink,” hiszen a lakók pénzéből tevékenykednek. Éppen ezért az emberek érdekeit kell szolgálják. Beszédét tapssal fogadták a jelenlévők.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
29 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS