HIRDETÉS

Leállították az engedély nélküli építkezést

Kovács Eszter 2012. augusztus 13., 17:05 utolsó módosítás: 2012. augusztus 13., 17:32

Az Éltetőkút utcai precedens után egy Szentimre utcai olvasónk fordult panaszával szerkesztőségünkhöz, miszerint lakóháza szomszédságában egy roma család építkezik törvényellenesen. Mint kiderült, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal illetékesei jegyzőkönyvbe vették az esetet, a munkálatokat az építkezési engedély kiadásáig beszüntették.

Fotó: Veres Nándor

Egy, a Szentimre utca végében lakó olvasónk fordult hozzánk panaszával, elmondása szerint egy roma család illegálisan építkezik az utcában. A fehér téglából épített ház alapja és falai készültek el egyelőre, a polgármesteri hivatal munkatársai nemrégiben jártak a helyszínen, és leállíttatták a munkálatokat. „Tudunk az esetről, jegyzőkönyvbe vettük, és fényképeket is készítettünk a helyszínről” – mondta el portálunknak Farkas Domokos, a hivatal főépítésze. Az illetékes hozzátette: a városközpontban lévő államosított lakásból kilakoltatott roma családról van szó, amely néhány éve megvásárolta a Szentimre utcai telket. Az ingatlan urbanisztikai bizonylatát egy éve adta ki a hivatal.

„A család egyelőre nem lakik a házban, a meglévő falakat pedig hozzávetőleg egy hét alatt húzták fel, így meglehetősen későn értesültünk az esetről” – magyarázta Farkas. A hivatal illetékese egyébként október 1-jét határozta meg az építkezési engedélyhez szükséges dokumentáció leadási határidejének, amennyiben a család ennek nem tesz eleget, nem folytathatja a házépítést. „Nem tömeges kiköltözésről van szó, nem kell aggódniuk az ott lakóknak. Ez egy egyedi eset, egy család otthont szeretne építeni magának, amihez – bőrszíntől függetlenül – nekik is joguk van” – szögezte le a főépítész.

Mellesleg az Éltetőkút utcában hasonló helyzettel szembesültek az ott lakók: több roma család is engedély nélkül építkezett a térségben. Akkor az ügyben illetékes azt nyilatkozta: amennyiben az említett személyek hatályos időn belül nem szerzik meg az építkezési engedélyt, a polgármesteri hivatal le fogja bontatni a házakat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
14 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS