HIRDETÉS

Ismét megtartják az udvarhelyi Mézes Napokat

Kovács Eszter 2013. október 14., 17:22 utolsó módosítás: 2013. október 14., 17:44

Ismét mézünnepet ül Székelyudvarhely: az Örösi Méhészegylet és az Udvarhelyszéki Mézlovagrend Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának és Hargita Megye Tanácsának támogatásával október 19-20-án rendezi meg az udvarhelyi Mézes Napokat a Márton Áron téren.

A mézfesztivál szombaton 10 órakor a mézlovagok felvonulásával veszi kezdetét, a vásárnyitást követően pedig mézszentelés, majd koszorúzás lesz az Örösi-emléktáblánál. A vásár ünnepélyes megnyitóján Ádám József mézlovag, az Örösi Méhészegylet elnöke mond majd beszédet, illetve felszólal Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere is.

A korábbi évekhez hasonlóan minden gyerek, aki a méhekkel, méhészettel, mézzel kapcsolatos rajzot, versikét, éneket vagy mesét visz a vásárra, cserébe aranyló mézet kap a szervezőktől. A mézlovagok ezúttal is körbejárták a város iskoláit, óvodáit: a tegnap tartott figyelemfelkeltő akció során kilenc napköziben és három általános iskolában jártak a szervezők, ezúttal nem mézet, hanem mézre váltható jegyet osztogatva a kicsiknek. „A Mézes Napokon nincs belépő, viszont a kiosztott szelvényeket a helyszínen beválthatják a gyerekek egy-egy üveg mézre. Így próbáljuk kicsalogatni őket az eseményre” – magyarázta Szőcs Levente méhész. Továbbá szombaton és vasárnap is lesz mézevő- és mézkóstolóverseny kicsiknek és nagyoknak egyaránt, illetve Ki mit tud a méhekről, mézről? címmel vetélkedőt rendeznek gyerekeknek, valamint az érdeklődők gyertyaöntő alkotóműhelyen is részt vehetnek.

Az udvarhelyi Mézes Napok naponta 10 órakor nyit, szombaton 18, vasárnap pedig 16 órakor lesz a vásárzárás.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS