Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Forgasd, forgasd mindaddig, míg a szoknya langallik!

Kovács Eszter 2013. december 19., 17:36 utolsó módosítás: 2013. december 19., 17:42

Nem csupán karácsonyi műsorra, hanem év végi számadásra is készül a székelyudvarhelyi Kékiringó Néptánccsoport apraja-nagyja: a fennállásának tizenhatodik évét ünneplő tánccsoport színvonalas műsort ad szombaton délután.

Forgasd, forgasd mindaddig, míg a szoknya langallik! – a karácsonyi műsor címéül választott csujogatás üzenet is egyben: további kitartásra biztatja a Kékiringó Néptánccsoport tagjait, bátorítja a csapathoz nemrég csatlakozott fiatalokat. „Nem kifejezetten karácsonyi műsör ez, hisz minden évben ünneplünk ilyentájt. Egyfajta számast végzünk, bemutatjuk az elmúlt hónapokban tanult táncokat, bemutatkoznak a legkisebbek, és elbúcsúztatjuk a Kékiringó végzős diákjait” – magyarázta Both Aranka, a néptánccsoport vezetője. 

Tartalmas, külföldi és belföldi fellépésekben gazdag volt az év a Kékiringónál, a munka summázásaként beérett repertoárral lépnek színpadra a táncosok. A műsoron udvarhelyszéki, felcsíki, mezőségi, kalotaszegi, bonchidai táncok szerepelnek, illetve újdonságként a nyári edzőtáborban tanult gyimesi táncrend.

„Remek alkalom ez a legkisebbek bemutatására. Mintegy harminc óvodás és első osztályos kis táncosunk van, a műsorba őket is bevontuk” – sorolta Both Aranka. Idén sok jó hangú gyerek verbuválódott össze a Kékiringó égisze alatt, a népdalokkal színesített előadás során nekik is alkalmuk nyílik majd szerepelni. „Az esemény rólunk szól, egyfajta lelki ráhangolódás a szeretetre, a karácsonyra, egymásra. Családias hangulatú estét tervezünk” – árulta el a szervező. 

A 18 órakor kezdődő évzáró műsort a Székelyföldi Filharmónia koncerttermében tartják, majd ezt követően táncházba invitálják a részvevőket: az Udvarhely Néptáncműhely próbatermében tartandó, rendszerint hajnalba nyúló mulatságon a Kedves Zenekar és Forró István húzza majd a talpalávalót. 
Az ünnepi előadás létrejöttét Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, valamint Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb