HIRDETÉS

Feliratügy: „a végrehajtó jöjjön, s vegye le”

Fülöp-Székely Botond 2016. december 08., 15:08

Továbbra sem tervezik levenni a magyar községháza feliratot a felsőboldogfalvi polgármesteri hivatalról, noha jogerős ítéletet hozott a táblabíróság ez ügyben.

Fotó: Pál Árpád

„A végrehajtó még nem jött, én pedig saját erőmből nem fogom levenni a magyar községháza feliratot a hivatalról. A végrehajtó jöjjön, s vegye le, de én ezzel nem foglalkozom” – jelentette ki ismételten Sándor József felsőboldogfalvi polgármester szerdán. Mint mondta, tény, hogy az intézménynek az állam által elfogadott megnevezése polgármesteri hivatal – legalábbis emiatt vesztettek pert –, de nagyobb problémák is vannak az országban, minthogy a községháza feliratok miatt kelljen bíróságra járni.

Ő egyébként a községházát továbbra is a román „primăria” megnevezés jó fordításának tartja. A Dan Tanasă által indított pereskedés mögött magyarellenes politikai megnyilvánulásokat sejt, szerinte, ha a magyarságnak lesz képviselete a parlamentben, megoldódik ez a probléma.

Sándor József rámutatott, ha jön a végrehajtó, nem tehet semmit a felirat eltávolítása ellen, sőt, nagy valószínűséggel büntetést is kirónak az önkormányzatra. „Ha ez megtörténik, akkor nagy valószínűséggel kiírjuk, hogy polgármesteri hivatal, mert nem akarjuk üresen hagyni a falat, alatta meg ott marad a „primăria” felirat. A sorrenddel kapcsolatban ugyanis nem jelezték a per során, hogy probléma lenne – magyarázta. Egy olyan megoldást is kifundáltak, hogy egy reklámcégnek bérbe adnák azt az épületfelületet, amelyen a feliratok vannak, akkor pedig olyan írás kerül oda, amit a vállalkozás szeretne – ez akár a „községháza” szó is lehet .

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
24 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS