HIRDETÉS

Bárány- és pálinkafesztivál lesz Udvarhelyen

Kovács Eszter 2013. április 15., 14:48 utolsó módosítás: 2013. április 15., 16:20

Pünkösdi tavaszváró bárány- és pálinkafesztivál lesz Székelyudvarhelyen május negyedikén: a nagyszabású gasztronómiai, kulturális rendezvényen főző-, pálinka-, íjász- és rajzversenyt tartanak, de a regések és legendások is összemérhetik előadói képességüket.

Fotó: Farkas Antal

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatallal partnerségben az Erdélyi Magyar Fehérasztal Lovagrend első ízben rendezi meg a tavaszváró pünkösdi fesztivált, melynek tematikája ezúttal a Budvár mondája. A Székely Támadt-várban tartandó fesztiválra a bárányhús elkészítésében jártas, hazai és külföldi, legtöbb hatfős csapatok jelentkezését várják április 23-áig. A különféle, bárányhúsból készült étkeket, illetve a versenyre benevezett pálinkákat az olimpiai bajnok magyar mesterszakácsok alkotta zsűri értékeli majd. Mindezek mellett a szervezők Krétavarázs címmel aszfaltrajz, Budvár vitéze elnevezéssel íjász, valamint Mesél a múlt címmel rege-, legenda és balladamondó versenyt is hirdetnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A fesztivál színvonaláról Ambrus Gizella házigazda, a székelyudvarhelyi Gizi csárda és fogadó tulajdonosa, az Erdélyi Magyar Fehérasztal Lovagrend nagymestere gondoskodik, a rendezvény díszvendége és a zsűri elnöke pedig Benke Laci bácsi Oszkár-díjas mesterszakács és cukrász, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend alapító nagymestere lesz. A jó hangulatról Hunyadváry József, Magyarország Nemzeti-díjas vőfélye gondoskodik.

A fesztivál május negyedikén délelőtt tíz órakor az ünnepi bárány, a pálinka, a kalács és a kenyér megáldásával veszi kezdetét a Barátok templománál, majd a részvevők átvonulnak a Székely Támadt-vár udvarára. Az ünnepi megnyitót követően a Boróka Néptáncegyüttes lép fel, a főzőverseny pedig ezután kezdődik. A gasztronómiai rendezvényekkel párhuzamosan zajlanak majd a kísérő programok az udvarhelyi minifocipályán. A zsűrizés 15, a díjkiosztás pedig 16 órakor lesz. A tavaszváró fesztiválon egyébként közreműködik az Udvarhelyszéki Fúvószenekar és a székely vörös darabontok is. A részvételi feltételek, hasznos információk és a fesztivál programja itt olvasható.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
19 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS