HIRDETÉS

A láng jelkép, az adomány tett

Molnár Melinda 2013. október 12., 15:45 utolsó módosítás: 2013. október 12., 17:03

Milliónyi örömfény gyúlt sok száz gyermek szemében: alig győzték kivárni, hogy felragyoghasson az Egymillió csillag a Bethlen-negyedi parkban. A Gyulafehérvári Caritas felhívására megsokszorozódott az adakozás öröme: családokat, időseket ültetett egymás mellé a mécsesgyújtás hangulata. Hétszáz gyertya világított, Székelyudvarhelyen 2833 lejből vásárolhatnak karácsonyi ajándékot az ínséget szenvedőknek

Lőrincz Réka Ilma, a családsegítő szolgálat szociális munkása köszöntőjében emlékeztetett: a szolidaritás jelképes fényei azoknak visznek reménysugarat, akiknek nem elég erős a hangja és nem is saját hibájukból kerültek hátrányba. László Attila, a Szent György egyházközség plébánosa áldáskérelmében kifejezte: egy szál ajándékvirág egész napunkat megváltoztatja, egyetlen gyertyafény üzenete pedig nem más, mint az, hogy a sötétség legyőzhető. A megosztott élet és a megosztott szeretet Istenhez tesz hasonlóvá. Erre kért áldást, amit a közösen elmondott imádságokkal pecsételt meg a sok-sok lánggyújtogató.

Bokor Péter Szabolcs programfelelős kérdésünkre elmondta: sikeres rendezvények helyszíne volt a szökőkút szépen felújított környéke. Az őszpompájú parkban szerre gyúltak a fények. Meghittségük és a fényélmény marasztaló volt, önzetlenségre, beszélgetésre ösztökélt. Reményt adott: a jó cél egymás mellé állít, és közösségi örömet teremt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS