HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. november 13., kedd

Szoboravatással ünneplik a lengyelfalvi templom kétszáz éves fennállását

Kétnapos ünnepen adnak hálát a székelylengyelfalviak az Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére épült templom két évszázadáért. A felszentelési évfordulón, a búcsú alkalmával szobrot kap a templom védőszentje.

Molnár Melinda 2018. november 12., hétfő

Vallásszabadság-emlékhelyet avattak Székelyderzsben

János Zsigmond erdélyi fejedelem első köztéri szobra az egyik központi eleme a székelyderzsi vallásszabadság-emlékhelynek, amelyet vasárnap adtak át az 1568. évi tordai országgyűlés vallásszabadságról szóló törvényének 450. évfordulója tiszteletére.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. november 11., vasárnap

Átadták a régi pompáját visszanyerő gimnáziumi főépületet

Fejet hajtottak az előző generációk előtt, ünnepélyesen hálát adtak az iskola eredményeiért, és áldást kértek a Tamási Áron Gimnázium eljövendő évszázadaira. Legünnepélyesebb mozzanataihoz érkezett szombaton a 425 éve alapított székelyudvarhelyi iskola ünnepségsorozata.

Hallgassa online rádióinkat
Molnár Melinda 2018. november 09., péntek

Tudósok, kutatók, írók, költők, alkotók társaságában a Gimisek

Mi lehetne ihletadóbb a tudományok, avagy a művészetek iránt érdeklődő diákok számára, mint a találkozni példaképeikkel és vezérfonalat, erőt kapni tőlük? Szervezőknek és résztvevőknek egyaránt nagyon várt alkalma volt a pénteki tudományos ülésszak és a filmek.

Molnár Melinda 2018. november 08., csütörtök

Látványos iskolatörténeti kiállítás nyílt Székelyudvarhelyen

A Haáz Rezső Múzeumban több mint négy évszázad iskolatörténetébe nyújt bepillantást a rendkívüli érdeklődés mellett csütörtökön este megnyitott Mérföldkövek, Fejezetek a Tamási Áron Gimnázium 425 éves történetéből című kiállítás.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. november 08., csütörtök

Ünnepi kiadványokkal és színes programokkal ünneplik a Gimi 425 éves fennállását

Ezekben a napokban örömünnepet ül a Tamási Áron Gimnázium. Van minek örülniük és amit ünnepelniük – summázta Laczkó György igazgató. Megfér egy helyen a tudás, a nevelés és a hit, ugyanakkor a 425. évfordulóra megújult az iskolaépület.

Molnár Melinda 2018. november 07., szerda

A jövőbe vetett hittel ültettek el 450 facsemetét Szentábrahámon

A vallásszabadság 450. évfordulójára 450 őshonos gyümölcsfacsemetét ültettek el a szentábrahámi unitárius papi- illetve iskolakertben. A híres gyümölcstermő vidéken élők utódait „édenkert” emlékezteti majd az 1568-as tordai országgyűlés jubileumára.

Molnár Melinda 2018. november 05., hétfő

Négynapos jubileumot tartanak a Tamási Áron Gimnáziumban

A találkozási lehetőség mellett visszatekintő kiállításon, dokumentum- és imázsfilmek vetítésén, tudományos ülésszakon is részt vehetnek azok, akik bekapcsolódnak a Gimi ünnepségsorozatába.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. november 04., vasárnap

A közösségért vállalt önzetlenséget Máréfalváért-díjjal tüntették ki Simó Csaba operatőrt

Felejthetetlen pillanatokat éltek meg az ünneplők a máréfalvi Kőlik Hagyományőrző Művelődési Egyesület péntek esti rendezvényén a Balázs Imre Képtárban. Az eseményen forgató Simó Csaba operatőr nagyot nézett, amikor díjazottként elhangzott a neve.

Kovács Eszter, Molnár Melinda 2018. november 01., csütörtök

Érdemes figyelni a zárakra, a közlekedésre mindenszentek napján

Fokozott figyelemre inti a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség a világítani készülőket. Javasolják, hogy mielőtt halott szeretteik sírhelyét felkeresnék, mindenki ellenőrizze, bezárta-e lakását, autóját. Forgalomkorlátozás, útlezárás egyelőre nincs tervben.

Molnár Melinda 2018. október 28., vasárnap

A Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye hitvalló napját tartották

A reformáció ünnepére készülve hitvalló napot tartottak szombaton a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye gyülekezetei. A csík-, gyergyó- és udvarhelyszéki reformátusok rendezvénysorozata délelőtt négy helyszínen zajlott, majd az udvarhelyi belvárosi templomban úrvacsoraosztással zárult.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. október 28., vasárnap

Hagyományos termésbált tartottak az oklándi elhelyező központ gyermekei

A szüreti dalok és a népviselet ünnepének voltunk részesei szombaton az oklándi elhelyező központ gyermekeinek hagyományos szüreti mulatságán. A fiatalok a késő őszi meleget kihasználva a parki színpadon mutatták be a csősztáncot, majd elénekelték a terméshálaadásra tanult népdalokat.

Molnár Melinda 2018. október 26., péntek

Jubileumi Dávid Ferenc-emlékzarándoklat Dévára

Az idei, november 10-én tartandó 21. Dávid Ferenc-emlékzarándoklat a Magyar Unitárius Egyház (MUE) jubileuma jegyében zajlik Déván.

Molnár Melinda 2018. október 24., szerda

A reformáció ünnepe Székelyudvarhelyen

A reformáció ünnepére idén is közös hitvalló nappal készülnek a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye gyülekezetei.

Molnár Melinda 2018. október 21., vasárnap

Hála az énekhang áldásaiért Szombatfalván

A Székelyudvarhely Szombatfalvi Református Egyházközség Vegyeskara fennállásának 25. évfordulóján istentisztelettel, kórusmuzsikával mondott hálát Istennek az énekszolgálat felemelő lehetőségeiért.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. október 20., szombat

A Nagy Háború kedei hőseiről emlékeztek meg

Az első világháború befejezésének százéves évfordulója kapcsán nem csak megemlékeztek Kis- és Nagykede hősi halottairól szombaton: felkutatták az emléktáblákon megörökítettek mai hozzátartozóit, kiállításon mutatták be a relikviákat.