HIRDETÉS
Molnár Melinda 2019. január 19., szombat

Kétorgonás koncerttel zárták az egyetemes imahetet Fiatfalván – videó

Két orgonára írt zenemű is elhangzott a székelykeresztúri imahét záró eseményén, amelyet a fiatfalvi templomban tartottak. A templom két felekezet istentiszteleti helyeként szolgál, felváltva használják a reformátusok és unitáriusok, ezért van két orgonája.

Molnár Melinda 2019. január 16., szerda

Ökumenikus imahét az indonéz keresztényekre figyelve

A Krisztus-hívők egységéért végzett imanyolcadra január 20–27. között kerül sor. Liturgiáját az indonéz keresztény testvérek állították össze, központi igéje így hangzik: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (5 Móz. 16, 18–20).

Molnár Melinda 2019. január 13., vasárnap

Erdélyi és magyar – a keresztény Európa egyik alapértéke a vallásszabadság

A Tordán elfogadott vallásügyi törvény kihirdetésének 451. évfordulóján, január 13-án a székelyudvarhelyi unitárius gyülekezetek együtt tartottak hálaadó istentiszteletet és ünnepséget a belvárosi templomban.

Hallgassa online rádióinkat
Molnár Melinda 2019. január 13., vasárnap

„Az igazságra, és csakis az igazságra törekedj!”

Noha a Krisztus-hívők egységéért tartandó imanyolcad ajánlott időszaka idén január 20–27. lesz, néhány udvarhelyszéki egyházközség vasárnaptól megkezdi az imazarándoklatot, köztük a székelyudvarhelyi belvárosi, a felsősófalvi református és a székelykeresztúri gyülekezetek.

Molnár Melinda 2019. január 06., vasárnap

Szívesen fogadják a hegyi papot Szencsedben

Elkél a vízkereszti áldás a hó alatt görnyedő tanyavilágban. Pálpataka leányegyházában, Szencsedben mindössze tíz személynek van oda szóló személyi igazolványa, mégis öreg este lett mire véget ért az idei vízkereszti lelkipásztori látogatás.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2019. január 04., péntek

Vízkereszt, a többjelentésű ünnep

Vasárnap vízkereszt ünnepét ülik a római katolikus egyházban. A karácsonynál régebbi jeles nap főünnep. Jézus keresztségének vasárnapján ér véget a karácsonyi időszak, utána elkezdődik az évközi idő, és hamvazószerdáig tart a farsang.

Molnár Melinda 2018. december 26., szerda

Karácsonyi musical – gyermekhangokon

A Homoródszentmárton és környéki Zenekuckós gyermekek az udvarhelyi Mosolyklubos kortársaikkal az ünnep másodnapján este együtt jelenítették meg karácsonyi musical-előadásukban a világ Megmentőjének születéstörténetét a székelyudvarhelyi baptista imaházban.

Molnár Melinda 2018. december 25., kedd

Az új házasokat regöléssel tisztelik meg Kénosban

Noha a regölés általánosan gyakorolt karácsonyi köszöntő, beavató rítus volt a Kárpát-medencében, ma is gyakorolt formában Kénosban maradt fenn. Az egyik legnagyobb múltú magyar népszokás során a frissen házasultakat csak a férfiak regölik meg.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. december 25., kedd

Karácsonyünneplés udvarhelyszéki templomokban

Békés, boldog és áldott volt a sok templomban megélt karácsonyunk, evangélium a javából. Képeken mutatjuk.

Molnár Melinda 2018. december 25., kedd

Szabadtéren ünnepelt szenteste Székelyudvarhelyen

Jézus születésünnepe felekezeti hovatartozás nélkül gyűjtötte egybe a Patkóban tartott éjféli szentmisére az udvarhelyieket. Szentestén azért adtak hálát Istennek, hogy Jézus születése örök fényt és új életet hozott az emberiségnek, és ma is útra indító, küldetést adó a betlehemi csillag.

Molnár Melinda 2018. december 24., hétfő

Szentmisék és istentiszteletek rendje a székelyudvarhelyi templomokban

Az éjféli misétől a pásztorjátékon át az ünnepi műsorokig alább olvashatják a szentmisék és istentiszteletek rendjét a székelyudvarhelyi templomokban.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. december 24., hétfő

Levelek Betlehemből, a karácsony fővárosából

Betlehemről, karácsonyi előkészületekről beszélgettünk a nagyváradi születésű Tarsoly Mátyással, aki az Erdélyi Ferences Rendtartomány tagjaként szeptembertől a Szentföldi Ferences Kusztódiában sekrestyésként szolgál. 

Molnár Melinda 2018. december 18., kedd

Csaba testvér és a dévai gyermekek gyönyörködni tanítanak

Varázslatos hangulatot teremtettek és sok érzelmet mozgattak meg a Szent Ferenc Alapítvány Déván élő gyermekei és fiataljai a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban kedden este.

Molnár Melinda 2018. december 16., vasárnap

Kavalkádos örömvasárnapot ültek Szentegyházán

Az adventi, karácsonyváró varázst sokféle élmény fokozta örömvasárnap a szentkeresztbányai piactéren: az ötödik Karácsonyi Kavalkád minden korosztálynak lelki és szellemi élményt nyújtott.

Molnár Melinda 2018. december 16., vasárnap

Megérkezett Székelyudvarhelyre a Betlehemi Békeláng

Nagyon sok székelyudvarhelyi, környékbeli és az ünnepekre hazalátogató vett részt vasárnap délután a Betlehemi Békeláng fogadásával és adventi gyertyagyújtással egybekötött karácsonyi vásárindítón a Márton Áron téren.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. december 16., vasárnap

Orgonaszakosok szólaltatják meg a zetelaki templom hangszerkirálynőjét

Karácsonyváró orgonahangversenyt tartanak szerdán 18 órától a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia Erich Türk évfolyamának orgonaszakos hallgatói a zetelaki Szent kereszt megtalálása-titulusú plébániatemplom közel háromezer sípos hangszerén.