HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. január 22., hétfő

Megóvni és megőrizni a még megmaradt irattári anyagokat

Megbecsüli egyházközségi dokumentációját a 257 lelket számláló kis hodgyai gyülekezet. A helybéli református egyházközség a napokban korszerű tároló- és irodaszekrénnyel gyarapodott. A beruházás fontosságáról Juhász Zoltán lelkipásztort kérdeztük.

Molnár Melinda 2018. január 22., hétfő

Szaladt, adományokat gyűjtött, igét hirdetett

Több mint tíz év óta mindig „haza érkezik” Nagygalambfalvára Czapp József mikepércsi református lelkész, aki a reformáció fél évezredes évfordulója alkalmából 500 kilométert szaladt le, miközben a helybéli műemléktemplom javára gyűjtött adományokat.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. január 18., csütörtök

Az Isten erejébe vetett hit a vasárnap kezdődő imahét vezérgondolata

A Krisztus-hívők egységéért végzett imanyolcadra január 21–28. között kerül sor. Udvarhelyszéken több egyházközség tartja a világegyházzal egy időben az imazarándoklatot.

Molnár Melinda 2018. január 06., szombat

Vízkereszt napja

Január 6-a vízkereszt napja. A római katolikus egyház január 6-án a háromkirályok látogatását ünnepli, vízszenteléssel egybekötve. Jézus megkeresztelkedésének ünnepét a következő vasárnapon tartják, aztán kezdetét veszi az évközi idő, és hamvazószerdáig tart a farsang.

Molnár Melinda 2017. december 29., péntek

Ezrek búcsúztak Székelyudvarhelyen Kovács Sándor kanonok-főesperestől

Méltóságteljes és a lelkeket Isten felé emelő szertartáson vettek búcsút pénteken Kovács Sándor kanonok-főesperestől, akinek végrendeleti kérése volt, hogy szeretett városában nyugodhassék.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2017. december 28., csütörtök

Szentmisén emlékeztek meg Székelyudvarhely egykori főespereséről

Pénteken, délelőtt tizenegy órától a Szent Miklós-plébániatemplomban kezdődő szentmise után kísérik nyugvóhelyére Kovács Sándor kanonok-főesperes földi maradványait.

Molnár Melinda 2017. december 27., szerda

Főhajtás Kovács Sándor kanonok-főesperes koporsójánál

Megrendült végtisztességtevők sokasága borította feketébe szerda este a székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébániatemplom előtti teret, hogy imádsággal, együttérzéssel fogadja az evilági nyugvóhelyül szeretett városát választó Kovács Sándor főesperes földi maradványait.

Molnár Melinda 2017. december 26., kedd

Lelki és közéleti téren is figyelemre méltó munkát végzett Kovács Sándor kanonok

Életének 70., papságának 46. évében, gyors lefolyású, súlyos betegség következtében december 25-én este visszatért teremtőjéhez Kovács Sándor kanonok, főesperes-plébános. Végakarata szerint Székelyudvarhelyen helyezik földi nyughelyre.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2017. december 26., kedd

Régi recept szerint készítették a karácsonyi édességet

A selyempapír zizegésében angyalszárnyak suhanását sejtettünk, a meglibbentett-megcsavart sztaniol hangja olyan volt, mint az előkívánkozó karácsonyi titok. Idézzük meg a múltat! Egy kis „édességcsináló” nosztalgiára hívjuk Önt is.

Molnár Melinda 2017. december 18., hétfő

Ötvenéves ágyakat cseréltek ki

Kilenc darab, több mint ötvenéves ágyat sikerült kicseréltetnie az utóbbi időszakban a székelyudvarhelyi Hominem Alapítványnak a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumban.

Molnár Melinda 2017. december 18., hétfő

Együtt hangolódtak az ünnepekre Szentegyházán

Hangulatos melegedők, élő betlehem, állatsimogató, kézművesvásár, zeneszó, kórusmuzsika, művészsátor, élményfotózás, változatos kulturális műsor, angyalvárás – valódi ünnepváró sokadalom és lelki program volt a negyedik Karácsonyi Kavalkád.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2017. december 17., vasárnap

Betlehemes játék Szentegyházáról az otthonába

Szentegyházán talált otthonra örömvasárnap a negyedik alkalommal megtartott Székelyföldi Betlehemes Találkozó. S hogy hányféleképpen él a székely népben a bibliai alapú, Jézus születéstörténetét megjelenítő betlehemes? Fotókon mutatjuk.

Molnár Melinda 2017. december 15., péntek

Sérültek kezelésének támogatására tartanak jótékonysági adventi koncertet

Jótékonysági adventi koncertet rendez a székelyudvarhelyi baptista gyülekezet vasárnap 19 órától. Az adományokat a Székelyudvarhelyen hiánypótlónak számító orvosi programra ajánlják fel.

Molnár Melinda 2017. december 11., hétfő

Minden lengyelfalvi gyermek minden karácsonyra ajándékcsomagot kap

Immár tizedik alkalommal szereztek karácsonyváró örömet a lengyelfalvi gyermekeknek a berettyóújfalviak. Hetvenketten vették át az ajándékot vasárnap a szentmisén.

Molnár Melinda 2017. december 08., péntek

Adomány-kiállítás az udvarhelyi belvárosi református templomért

Kalló László székelyudvarhelyi festőművész húsz képet adományoz a belvárosi református templom renoválására. A kiállítást szombaton délelőtt tizenegy órakor nyitják meg a Bocskai István Közösségi Házban.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2017. december 05., kedd

Tamás József püspök: régen a Mikulás nem úgy járt, mint manapság, mi sohasem találkoztunk vele

Szánalomra méltó az a zűrzavar, amely Szent Miklós alakja körül kialakult – véli Tamás József püspök, az udvarhelyi Szent Miklós-hegyi plébániatemplom szerdai búcsújának szónoka. Igehirdetéssel és hitoktatással próbálják helyreállítani Szent Miklós hagyományos alakját.