HIRDETÉS
Molnár Melinda 2019. március 17., vasárnap

Mitől döcög és mitől halad az egyház szekere – presbiterszemmel

Három egymást követő szombaton, ugyanennyi helyszínen találkoznak az egyházközségek gondnokai és a presbitériumok képviselői. A Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye szervezésében tartott tavaszi regionális presbiterkonferencia sorozat első állomása Farcád volt.

Molnár Melinda 2019. március 17., vasárnap

Nyitnikék – sikerélmény, zenés örömszerzés és -fejlesztés fogyatékkal élő gyermekeknek

Első ízben tartottak a székelyudvarhelyi baptista imaházban fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok részvételével tavaszi gyermekkoncertet és interaktív zenés foglalkozást. Örömei évszakonkénti hasonló rendezvényre ösztönzik a szervezőket és a résztvevőket.

Molnár Melinda 2019. március 17., vasárnap

Március idusa után – udvarhelyszéki koszorúzási helyszíneken jártunk

Tisztelet a bátraknak – szólt az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc 171. évfordulója megünneplésének hívó gondolata.

Hallgassa online rádióinkat
Molnár Melinda 2019. március 16., szombat

Püspöki áldás a csekefalvi unitáriusok restaurált orgonájára

A hiterősítő imahét minden estéjén olyan népes gyülekezet vett részt a zenés áhítatokon, mint a konfirmáción. Szombaton első ízben látogatta meg a kis gyülekezetet Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke, és a hálaadó istentiszteleten áldást kért a felújított orgonára.

Molnár Melinda 2019. március 15., péntek

Az 1848-ból fennmaradt nemzetőrzászlójuk alatt ünnepeltek a városfalviak

A Homoródszentmárton községhez tartozó falu egyike annak a négy erdélyi településnek, amelyek ’48-as történelmi zászló örökösei. A közelmúltban Budapesten példaértékűen restaurált nagyméretű nemzetőrzászló maga köré gyűjtötte március 15-én Városfalva apraját-nagyját.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2019. március 14., csütörtök

Saját székházat kaptak a szentegyházi nyugdíjasok

Új fejezet kezdődött a szentegyházi Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának (NYÖP) a tevékenységében: csütörtökön új székházat avattak. Nemcsak kölcsönzési szolgáltatást nyújtanak, hanem egy külön teremben lehetőség nyílik a szabadidő hasznos eltöltésére is.

Molnár Melinda 2019. március 11., hétfő

Zenés hiterősítő imahét és orgonaszentelés Csekefalván

A Csekefalvi Unitárius Egyházközség hétfőn kezdődő imahetén az igehirdetések utána szolgáló lelkészek mini hangversenyeket tartanak. A szombati ünnepi záró istentiszteleten Bálint-Benczédi Ferenc püspök kér áldást a templom felújított orgonájára.

Molnár Melinda 2019. március 10., vasárnap

Ez volt a legnépesebb Homoród menti népdalvetélkedő

A Homoród mente dalosai 21. alkalommal mutatták be legszebb népdalaikat Szentegyházasfaluban. Idős és fiatal, nagyobb és kicsi gyermek elevenítette fel a családi éneklés hagyományát szombaton.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2019. március 07., csütörtök

Világimalánc – az udvarhelyi női közösségekben is

A székelyudvarhelyi katolikus, református, unitárius és baptista női közösségek és lelkipásztoraik együtt csatlakoztak csütörtökön az ökumenikus női világimanap rendezvénysorozathoz. Az idei célország Szlovénia volt.

Molnár Melinda 2019. március 07., csütörtök

Elkezdődött a nagyböjt, a bűnbánat, az imádság és a jócselekedetek kiemelt ideje

Hamvazószerdán kettős ünnepet ültek a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-plébániatemplomban: március 6-a minden évben az egyházközség örökös szentségimádási napja. A közösség egyik legnagyobb saját ünnepe idén a húsvétot előkészítő negyvennapos nagyböjt első napjára esett.

Molnár Melinda 2019. március 06., szerda

Hamvazószerda: kezdődik a húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjti idő

Hamvazószerdán kezdődik a húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjti idő, a felkészülés és a hitben való megerősödés időszaka. Liturgikus színe a lila.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2019. március 05., kedd

Húshagyati gyermeklakodalmas és Illyés-siratás Oklándon

Tíz éve tartanak farsangbúcsúztató felvonulást és szalmabáb-égetést az oklándi elhelyezőközpont gyermekei valamint nevelőtestülete, ám a jubileumi alkalom minden ízében más volt. Több mint félszáz gyermek vehetett részt farsangi menyegzős vonuláson – olyan gyermekek, aki életükben nem jártak lakodalomban. 

Molnár Melinda 2019. március 05., kedd

Érzelemdús farsangot búcsúztattak Lövétén

Ősi helybéli rítusok szerint zárták a vígság időszakát a böjt előestéjén a katolikus nagyközségben, Lövétén. Húshagyókedden előbb a templomban adtak hálát a gyermekekért, fiatalokért, majd szabadtéren, este pedig a serkebálban táncolták a farsangot.

Molnár Melinda 2019. március 03., vasárnap

A gyülekezet gyermekközössége is hűséges résztvevője volt a kisgalambfalvi ökumenikus imahétnek

Estéről estére megtelt a kisgalambfalvi kultúrház a Krisztus-hívők egységéért végzett imanyolcad istentiszteletei alkalmával, amelyeknek hűséges résztvevője volt a gyülekezet gyermekközössége is.

Molnár Melinda 2019. március 02., szombat

Szlovénia női közösségeiért imádkoztak Korondon

Udvarhelyszék különböző településeinek egyik legkedveltebb ökumenikus rendezvénye a női világimanap március első péntekén, amikor azonos szándékkal és egy-egy célország női közösségeiért imádkoznak.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2019. február 28., csütörtök

Ökumenikus világimanapot ülnek a nők

Március első péntekén világszerte azonos szándékkal és egy-egy célország női közösségeiért imádkoznak. Az idei imafüzetet Európa egyik legkisebb és legfiatalabb országának, Szlovéniának a keresztény asszonyok állították össze. Mottója: Jöjjetek, mert már minden készen van! (Lk 14, 17)