HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. szeptember 24., hétfő

Akik évről évre támogatják a patakfalvi gyermekeket és a helyi közösséget

Majd’ másfél évtizede olyan csodasorozat részesei a patakfalviak, mint egy bibliai példázatban: „a magvetők” Hegedűs Ernő Puma alezredes és repüléshez kötődő barátai voltak. Az „örökség búzaszem” dús kalászt érlelt.

Molnár Melinda 2018. szeptember 23., vasárnap

A Szent Gellért Alapítvány jövőjére koccintottak

Alapítók, munkatársak, önkéntesek, sérültek, fiatalok, támogatók és mindazok, akik együtt nőttek fel a Szent Gellért Alapítvánnyal, egy szívvel adtak hálát az elmúlt negyed századért pénteken a Gábor Áron Művelődési Házban. Szombaton pedig jubileumi Szent Gellért-búcsút ültek.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. szeptember 23., vasárnap

Idejüket nem múló viseletek seregszemléje Homoródalmáson

Hogy mennyire túlmutat divaton és múló időn népünk ünnepi viselete, azt parádésan és tételesen – felöltve, kiállításon és régi fotográfiákon is – láthatta az 5. Homoród mente Népviseletben nevet viselő rendezvény nagyszámú résztvevője szombaton Homoródalmáson.

Molnár Melinda 2018. szeptember 20., csütörtök

A Homoród mente Népviseletben – ezúttal Homoródalmáson

Idén a Kis-Homoród mentén fekvő Homoródalmás lesz a házigazdája az 5. Homoród mente Népviseletben rendezvénynek – tudtuk meg Mihály Jánostól, a már hagyományosnak számító seregszemle ötletgazdájától.

Molnár Melinda 2018. szeptember 19., szerda

Így ünnepelték Budapesten Csaba testvérék a negyedszázados alapítványi jubileumot – fotók

A legnagyobb sztárokhoz hasonlóan töltötte meg egy szerzetes Budapesten a Papp László Sportarénát – adták hírül a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrejöttének 25. évfordulójáról szóló beszámolók. Kétszer töltöttük meg az arénát! – újságolták az udvarhelyszékiek.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. szeptember 16., vasárnap

Megtelt az udvarhelyi sportcsarnok a Kallós Zoltán-emlékműsorra

Az idei Erdélyi Táncháztalálkozó részvevői a szombat esti gálaműsorral az idén elhunyt Kallós Zoltán néprajzkutató és népzenegyűjtő emléke előtt tisztelegtek. A népzenei koncerten kevésbé ismert gyűjtéseinek hagyatékába nyújtottak bepillantást a minden korosztályt képviselő fellépők.

Molnár Melinda 2018. szeptember 16., vasárnap

Mária névünnepe tanyasi kápolnában

Pálpataka leányegyházának, Szencsednek a kápolnája szűknek bizonyult a Mária neve búcsún – a helyben lakók mellett zarándoknapot ültek a környékbeliek is. Szombaton a sóvidéki lelkipásztorokkal együtt mutatta be a szentmisét Opra István oroszhegyi plébános, az elmélkedést Balázs Imre ny. plébános mondta.

Molnár Melinda 2018. szeptember 14., péntek

Erdélyi előadói körúton Toldi Éva tanár, újságíró

Szeptember 16–21. között jószolgálati vetített képes előadásokat tart Erdélyben Toldi Éva tanár, újságíró. A körút állomásai Marosvásárhely, Nagyenyed, Székelyudvarhely és Gyimesfelsőlok lesznek.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. szeptember 13., csütörtök

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány létrejöttének 25. évfordulójára készülnek

Kezdetben, huszonöt évvel ezelőtt minden tevékenység a plébánián zajlott, aztán tömbházlakásban folytatódott, ma pedig a kertes ház igazi közösségi központ Szentegyházán.

Molnár Melinda 2018. szeptember 13., csütörtök

Tánc kerekesszékkel – Székelyföldön is csodálhatjuk

Egyre többen ismerik meg a HIFA-Románia Egyesület BB Dance kerekesszékes tánccsoportját. Ősz Károly Szilárd néhány éve egy baleset miatt lebénult. Azt mondta, egészségesként soha nem volt a tánc híve. Most úgy fogalmazott, hogy „csodálatos kerekesszékben táncolni”.

Molnár Melinda 2018. szeptember 12., szerda

Szent Kereszt felmagasztalása-búcsúk Udvarhelyszéken

A római katolikus egyház szeptember 14-én, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén két történelmi eseményről, Krisztus keresztjének megtalálásáról, valamint visszaszerzéséről emlékezik meg.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. szeptember 11., kedd

A legtisztább hangon zengő pacsirták

Nem játék, nem is munka, hasznos kedvtelés volt az a három nap, amit az udvarhelyi Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola 4. A osztályának Dalos Pacsirták elnevezésű énekegyüttese képzőivel töltött.

Molnár Melinda 2018. szeptember 10., hétfő

Szobrot emeltek a székely fejedelemnek Siménfalván

Jeles események fémjelzik az idei siménfalvi falutalálkozót: a Magyar Unitárius Egyház (MUE) jubileumi évének helyi megünneplése, illetve az egyetlen székely és unitárius fejedelem, Siménfalvi Székely Mózes két és fél méteres szobrának leleplezése az alakuló emlékparkban.

Molnár Melinda 2018. szeptember 08., szombat

Miguel Maury Buendía apostoli nuncius kért áldást a zetelaki templom új orgonájára

Történelmet írtak a zetelaki Kisboldogasszony-napi búcsún: Miguel Maury Buendía apostoli nuncius, a Szentszék romániai és moldáviai nagykövete személyében először látogatott a településre pápai követ és a Szent Kereszt megtalálása-titulusú plébániatemplomban áldást kértek az új orgonára.

Molnár Melinda 2018. szeptember 06., csütörtök

Városmissziós imádságra hívnak Székelyudvarhelyen

A Mária-tisztelő imacsoportok ötödik alkalommal szerveznek Élő rózsafüzér-zarándoklatot szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén Székelyudvarhelyen. Szűz Mária születésnapján imádságokkal, énekszóval, templomi áhítatokkal fűzik egybe a lelki szándékokat.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. szeptember 06., csütörtök

Magyarországi sztárokkal mutatják meg, hogy jobb velük a világ

Közel félezer gyermek utazott el Budapestre, hogy részt vegyen a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrejöttének 25. évfordulójára szervezett jubileumi ünnepségen. Sokaknak a nyáron készült el az első útlevele, most lépik át életükben először az országhatárt.