HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. április 23., hétfő

Örménykeresztes emlékjel Udvarhelyen

A nyolcéves Székelyudvarhelyi Magyarörmény Kulturális Egyesület az Örmény Genocídium 103. évfordulóján emlékjelállítással koronázta meg eddigi tevékenységét.

Molnár Melinda 2018. április 22., vasárnap

Székelyudvarhelyen lép fel a Magyar Honvéd Férfikar

Rendkívüli hangversenyt ad kedden este hét órától Magyar Honvéd Férfikar a székelyudvarhelyi belvárosi református templomban. Szólót énekel Gaál Csaba és Konkoly Balázs, zongorán közreműködik Nagy László Adrián. Vezényel Riederauer Richárd és Strausz Kálmán.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. április 17., kedd

Püspöki vizitáció Siménfalván

Az Erdélyi Református Egyházkerület generális vizitációs bizottsága hétfőn meglátogatta a Siménfalvi Missziós Református egyházközséget. Korszakos esemény ez az egyházmegye legkisebb, százhuszonhárom fős gyülekezetének életében, hiszen hasonlóra 1913-ban, Kenessey Béla püspök idejében volt példa.

Molnár Melinda 2018. április 16., hétfő

Gyülekezeti házat avattak Nagygalambfalván

A kupás cseréptől a fundamentumig felújították a hajdani felekezeti iskolaépületet Nagygalambfalván, ami ma gyülekezeti házként funkcionál.

Molnár Melinda 2018. április 15., vasárnap

Ünnepi események zarándokhelyéül szánt udvarhelyi magyarörmény emlékhely

A Székelyudvarhelyi Magyarörmény Kulturális Egyesület tagsága, valamint a Terézvárosi és a Budaörsi Örmény Önkormányzat együttműködésével készült el a helyi magyarörmények emlékhelye. Megáldását az örmény népirtás 103. évfordulóján tartják.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. április 15., vasárnap

Kozmikus szimfónia felvillanó képeken

Negyedszer jelentkezett képzőművészeti kiállítással Székelyudvarhelyen a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület (MBKKE). A földi létet a kozmikus egységbe kapcsoló lírai absztrakciók, belső élményeket közvetítő látványok, nonfiguratív elvonatkoztatások.

Molnár Melinda 2018. április 15., vasárnap

Aranymisés püspököt köszöntöttek énekükkel az udvarhelyszéki kórusok Varságon

Ennyi dalos még nem énekelt egyszerre a székelyvarsági Szent Péter és Szent Pál apostolok védelmébe ajánlott plébániatemplomban mint szombaton, a Székelyudvarhelyi Főespersi Kerület huszadik kórusseregszemléjén.

Molnár Melinda 2018. április 11., szerda

Oroszhegyen és Zetelakán járt Böjte Csaba és a Nem Adom Fel Együttes

„A munkát, a tanulást, a házépítést, a leánykérést soha ne adjuk fel” – buzdított Csaba testvér a Nem Adom Fel Együttes erdélyi koncertturnéjának oroszhegyi és zetelaki állomásán.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. április 09., hétfő

Ki legyen az év legjobb háziorvosa?

Nyolcadik alkalommal javasolhatunk erdélyi háziorvosokat is Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázatra. A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának égisze alatt rendezendő megmérettetésre május 10-éig várják a jelöléseket, javaslatokat.

Molnár Melinda 2018. április 08., vasárnap

Almáson találkoztak a Kis- és Nagy-Homoród menti kórusok

Mintha mindig együtt énekelnének, úgy hangzott fel szombaton a közös kánon, a Csalogány az erdőn a homoródalmási Szabó Gyula Művelődési Házban, ahol előtte hat Kis- és Nagy-Homoród menti kórus mutatta be egymásnak idei repertoárja legjavát.

Molnár Melinda 2018. április 05., csütörtök

Új területi vezetőség irányítja a mallersdorfi ferences nővérek romániai közösségét

A Szent Családról Nevezett Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek Kongregációjának vezetősége a közelmúltban új területi vezetőséget és Udvarhelyre új házfőnöknőt nevezett ki.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. március 30., péntek

A régi öregek nemcsak nagypénteken, hanem nagyszombaton is böjtölnek

Jelképekben és érzelmekben bővelkedő ünnepsorozat a húsvét. A keresztények a Jézus halála feletti nagypénteki és nagyszombati gyász után a húsvétvasárnap hajnali föltámadásnak, az újjászületésnek örvendeznek. Mély és szép szertartások részesei, akik templomba mennek az ünnep napjain.

Molnár Melinda 2018. március 29., csütörtök

Szertartások, szentmisék, istentiszteletek rendje Székelyudvarhelyen

Az alábbiakban összefoglaljuk a húsvéti ünnepek alkalmából tartandó szertartások, szentmisék, illetve istentiszteletek rendjét Székelyudvarhelyen és a leányegyházközségekben.

Molnár Melinda 2018. március 29., csütörtök

Nagycsütörtök estéjén „Rómába mennek a harangok”

Régebben az átadás és egyben az árulás napjaként is emlegették nagycsütörtököt. Ma az úr vacsorájának csütörtökje. Katolikus templomainkra eme nap estéjétől nagyszombat estig csend telepszik. A harangok szerepét fakereplők veszik át, íme, a magyarázat.

Molnár Melinda 2018. március 29., csütörtök

A gyöngyös koporsót strázsálják Lövétén

A második világháború után György Árpád plébános vezette be a napjainkig gyakorolt szentsír-őrzés szokását Lövétén.

HIRDETÉS
Molnár Melinda 2018. március 27., kedd

Szabadtéri passió közel félszáz fiatallal

„Passiójátékunk tízéves, idei előadásainkat különös hálával mutatjuk be” – ígérik a szentegyházi Szent Gellért Alapítvány keretében működő Szent Imre Társulat tagjai. Szerdán délután hat órától a kápolnásfalusi templomtéren láthatják a misztériumjátékot.