Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Tüzelőanyag lesz a kidobott karácsonyfákból

Hegyi Zsuzsánna 2020. január 06., 17:19 utolsó módosítás: 2020. január 06., 17:20

Januárban folyamatosan, a felgyülemlett mennyiségtől függően szállítják majd el Gyergyószentmiklóson a karácsonyról megmaradt fenyőfákat. A fenyőket helyben ledarálják, és a városi távfűtést biztosító vállalatnál tüzelő lesz belőle. A karácsonyfák kidobását nem, de az egyéb illegális szemétlerakást továbbra is büntetik, hiszen van törvényes módja annak, hogy a különféle hulladékoktól megszabaduljon a lakosság.

Tüzelőanyag lesz a kidobott karácsonyfákból
galéria
Minden nemű hulladéknak megvan a sajátos tárolója, ami nem oda kerül, elhagyott szemétnek számít Fotó: Hegyi Zsuzsánna

A magánházban élőknél többnyire tűzre kerül a fahulladék, viszont sok lakónegyedben élőnek nincs mit kezdenie a fenyőkkel. A nagy többség már tudja, hogy a fahulladékot a gyűjtőpontok mellé kell kihelyezni és onnan az ezzel megbízott cég szállíttatja el. „Naponta, vagy kétnaponta – ahogy a mennyiség megköveteli – elszállítjuk a fenyőfákat. Ezeket bedaráljuk és a fűtőmű használja fel” – részletezte Len Emil Balázs, Gyergyószentmiklós alpolgármestere a kidobott fák sorsa kapcsán.

A lecsupaszított karácsonyfák elszállítása nem jár plusz költséggel a lakók számára, viszont fontos, hogy a fahulladék ne keveredjen semmilyen más szeméttel.

Minden nemű hulladéknak megvan a sajátos tárolója, ami nem oda kerül, elhagyott szemétnek számít. Az önkormányzat gondoskodik az elhagyott szemét elszállításáról, de tudni kell, hogy tettenérés esetén büntetnek érte.

Az építkezésből, lakásfelújításból származó törmeléket az Építők utcai, mellékgazdaság udvarára kell szállítani, munkanapokon 8 és 15 óra között. A ruhaneműt továbbra is a Caritas konténereibe lehet betenni. A konténerek számát az utóbbi időben megnövelték a város területén. Elektronikai cikkeket pedig évente meghirdetés alapján gyűjtenek, esetenként több alkalommal is. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat