Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Hegyi Zsuzsánna 2019. november 21., csütörtök

Ajándékot termő fához várják az adakozókat

Újszerű, jó állapotban lévő játékokat, tanszereket, illetve a tavalyi kiadáshoz képest újdonságként higiéniai szereket és eszközöket várnak szombaton a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt önkéntesei a főtéri Ajándékot termő fa alá.

Hegyi Zsuzsánna 2019. november 20., szerda

Tavasszal adják át a szabadidőparkot Gyergyószentmiklóson

Hamarosan befejezik Gyergyószentmiklóson a szabadidőpark építését. Az átadást azonban csak jövő tavaszra tervezik, ugyanis meg szeretnék várni a növényzet kizöldülését.

Hegyi Zsuzsánna 2019. november 15., péntek

Kabala- és arculattervező pályázatot hirdettek gyerekeknek

Kabala- és arculattervező pályázatot írt ki a gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány 6–15 évesek számára. A pályamunkák beküldésének határideje november 26., a díjazást a Szent Miklós Napokon tartják.

Hegyi Zsuzsánna 2019. november 15., péntek

Sok bosszúságot okoz a falvakon áthaladó megyei útra terelt teherforgalom

Egy hónapja kezdődött el a gyergyószentmiklósi teherforgalmi út legrosszabb szakaszának felújítása. Emiatt első körben a Békény utcába terelték a kamionos forgalmat, majd a környező településekre, a megyei útra irányították át a nehézsúlyú járműveket.

Hegyi Zsuzsánna 2019. november 14., csütörtök

A gyerekeket kiszolgáló programok támogatására fordítják a Szent Erzsébet-napi gyűjtés bevételét

Idén is megszervezi a Szent Erzsébet-napi gyűjtést a Gyulafehérvári Caritas. A vasárnapi adakozás alkalmával összegyűlt pénzt a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére fordítják, azokat a Caritas kötelékében működő programokat fogják támogatni, amelyek keretében gyerekeket foglalkoztatnak.

HIRDETÉS
Hegyi Zsuzsánna 2019. november 12., kedd

A koraszülöttek kerülnek a figyelem középpontjába

Egész hetes rendezvénysorozattal irányítják a figyelmet a koraszülöttekre Gyergyószentmiklóson a koraszülöttek nemzetközi világnapja alkalmából.

Hegyi Zsuzsánna 2019. november 08., péntek

Kihirdették az Élmény Alap nyerteseit

Az elmúlt napokban mutatták be projektjeiket a gyergyószentmiklósi civilek által létrehozott Élmény Alapra pályázók. A közösségi pénzalap idei keretösszege 7500 lej. A fiatalok összességében több mint 10 ezer lejre tettek le igénylést.

Hegyi Zsuzsánna 2019. november 08., péntek

Naptár készül a szocializmus időszakáról

A gyergyószékiek segítségét kéri a Tarisznyás Márton Múzeum a 2020-as falinaptára elkészítéséhez. Ezúttal a kommunizmus időszakát szeretnék bemutatni. Emellett szintén ebből az időszakból származó megvalósításokat, épített örökséget ismertető könyvet is kiadnak.

HIRDETÉS
Hegyi Zsuzsánna 2019. november 07., csütörtök

Kínai harcművészeti bemutatót tartottak a román csendőrök

Közel háromhetes kínai harcművészeti kiképzést tartottak a Gyergyószentmiklóson tanuló csendőröknek. A háromhetes kiképzést csütörtökön magas-rangú csendőrtisztek jelenlétében harcművészeti bemutatóval zárták.

Hegyi Zsuzsánna 2019. november 05., kedd

Meghirdették az Ajándékot termő fa nevű akciót Gyergyószentmiklóson

Névcserével és némi újítással idén is meghirdette segélyező akcióját a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt. Ennek lényege, hogy az adományozók segítségével a gyergyói gyerekek karácsonyát teszik élhetőbbé.

Hegyi Zsuzsánna 2019. november 03., vasárnap

Nem hagyta annyiban a járata késését, kártérítést kapott a vasúttársaságtól

A menetrend szerinti járat hat, illetve öt és fél órás késése miatt igényelt kártérítést egy gyergyószentmiklósi fiatalember a Román Állami Vasúttársaságtól. Igaz, ugyan, hogy az egész procedúra hosszadalmas volt, de az utasnak végül megítélte a kártérítést a vasúttársaság.&

HIRDETÉS
Hegyi Zsuzsánna 2019. október 30., szerda

Képzelet- és készségfejlesztő tevékenységekkel zajlik a gyergyószentmiklósi bábtábor

Bábkészítéssel, képzelet- és készségfejlesztő tevékenységekkel zajlik egyhetes tábor a gyergyószentmiklósi bábudvarban. 

Hegyi Zsuzsánna 2019. október 27., vasárnap

Eredményesen zárták a gyergyói versenyzők az Elit Kupát

Eredményesen szerepeltek a gyergyószentmiklósi lányok az itthon megrendezett negyedik Elit Kupa Aerobik és Táncversenyen, szombaton. Tizenhét csapat több száz résztvevője közül kerültek ki több alkalommal is a legjobbakként.

 

Hegyi Zsuzsánna 2019. október 27., vasárnap

Nem hiányozhatott a székely nyúl és a tönkölybúza sem a kamrakincsek gyergyói börzéjéről

Meglátni azokat a szépségeket, amelyek mellett hajlamosak vagyunk elsiklani, megismerni a székely nyulat és tisztába tenni azt, hogy miért kiváló a tönkölybúza – ennek adott teret a hétvégi Gyergyói Kamrabörze.

Hegyi Zsuzsánna 2019. október 26., szombat

Tanultak, gyakorlatoztak és felszerelést kaptak a gyergyóalfalvi önkéntes tűzoltók

Nagyszabású, gyakorlattal egybekötött légzőkészülék-használati, árvízvédelmi és elsősegélynyújtási bemutatót tartottak a Hargita és Maros megyei önkéntes tűzoltó alakulatoknak szombaton Borzonton, a II. Erdélyi Székely Lánglovag Tűzoltó Táborban.

HIRDETÉS
Hegyi Zsuzsánna 2019. október 24., csütörtök

Regionális aerobik és táncverseny lesz Gyergyószentmiklóson

Regionális aerobik és táncversenynek, az Elit Kupának ad otthont szombaton Gyergyószentmiklós. A várost több csapat képviseli a megmérettetésen.