Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Hegyi Zsuzsánna 2020. március 11., szerda

Korszerű orvosi felszereléseket kapott a gyergyószentmiklósi kórház

Legújabb generációs orvosi eszközöket és felszereléseket kapott a gyergyószentmiklósi kórház a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány támogatásával. A 212 ezer euró értékű felajánlásról közleményben tájékoztattak a támogatók.

Hegyi Zsuzsánna 2020. március 09., hétfő

Föld órája kihívást tett közzé a gyergyószentmiklósi Ifitéka

A gyergyószentmiklósi Ifitéka tizedik éve csatlakozik a rendszerint március utolsó szombatján megtartott Föld órája mozgalomhoz. Az idénre tervezett rendezvényüket megelőzi egy környezettudatos életmódot népszerűsítő kampány is.

HIRDETÉS
Hegyi Zsuzsánna 2020. március 05., csütörtök

Körülményes az utazás, lemondták a bajnokságon való részvételt a táncosok

Néhány hónapja sikeresen kvalifikált a gyergyószentmiklósi Brill Dance Táncstúdió a bécsi Európa-bajnokságra. Húsztagú válogatott táncos csapattal indultak volna március 23-án a megmérettetésre, de a koronavírus miatti intézkedések okán jobbnak látták lemondani a külföldre utazást.

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 28., péntek

Utakat aszfaltoznak, járdákat építenek Gyergyószéken

Három gyergyószéki településen építenek járdát, és több útszakaszon a szokásos kátyúzási, karbantartási munkálatok mellett útfelújítások is lesznek a térségben. Ezeknek a munkálatoknak a finanszírozását is a tartalmazza a megyei önkormányzat 2020-as büdzséje.

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 27., csütörtök

Többe kerülne mindenkinek, de ismét pályáznának hőszigetelésre

A drágulást figyelembe véve, nagyobb árakkal számolva újra benyújtaná a gyergyószentmiklósi önkormányzat a tömbházak hőszigetelésére vonatkozó támogatási kérelmeket a Központi Fejlesztési Régióhoz. Ebbe viszont a lakóknak is bele kell egyezniük, hiszen mindez az ő pénztárcájukat is érinti.

HIRDETÉS
Hegyi Zsuzsánna 2020. február 26., szerda

Meghirdették a civil szervezeteknek szóló pályázatokat Hargita megyében

Idén is pályázhatnak a civil szervezetek kulturális, sport, családi-, ifjúsági- és turisztikai programokra, népviseletre, valamint az önkéntes tűzoltó alakulatok is letehetik igényléseiket különféle fejlesztésekre Hargita Megye Tanácsa pályázati programjain. Az idei kiírások keretösszege 2,1 millió lej.

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 24., hétfő

Korszerű felszerelést kapott a gyergyószentmiklósi kórház újszülött- és gyermekgyógyászati osztálya

5500 euró értékű kórházi felszerelést és eszközöket adományozott a romániai Mentsétek meg a gyerekeket Szervezet a Fox Románia támogatásával a gyergyószentmiklósi kórház újszülött- és gyerekosztályának. A kampány keretében második alkalommal adományoztak eszközöket.

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 23., vasárnap

Nem farmernadrágban és titokzokniban kell menni túrázni vagy sízni

A rövid síszezon ellenére a gyergyószentmiklósi hegyimentő szolgálat is mozgalmas időszakon vannak túl, viszont más megyebeli térségek Salvamont csapataihoz viszonyítva kevesebb volt a dolguk.

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 19., szerda

Sárral, tört kővel tömik a gödröket, embertelen körülményekre panaszkodnak a lakók

Javítják Gyergyószentmiklós különböző útszakaszait. Van, ahol hideg aszfalttal tömik be a gödröket, máshol sáros, nedves kavics került a mélyedésekbe, és megint máshol pedig tört kaviccsal, valamint az útfelület legyalulásával igyekeztek járhatóbbá tenni a felületet.

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 17., hétfő

Ki mit tehet az iskolai erőszak megfékezése érdekében?

Tíz perc – egy tanórák közti szünetnyi idő – elegendő ahhoz, hogy egy gyerek érzelmileg sérüljön, elveszítse ön- és mások iránti bizalmát. Az iskolai bullyingnek, azaz a testi-lelki bántalmazásnak vagy fenyegetésnek, megfélemlítésnek nagyon súlyos következményei lehetnek. 

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 12., szerda

Népmesehősök ihlette álarcokat várnak a gyerekektől

Álarckészítő pályázatot hirdetett a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ a városi farsang részeként. A gyerekek munkáit a téltemetésen állítják majd ki.

HIRDETÉS
Hegyi Zsuzsánna 2020. február 07., péntek

Óvintézkedéseket tesznek a tanintézményekben a vírusok elkerülése érdekében

Az influenza immár járványszerű terjedésének megakadályozása érdekében óvintézkedések bevezetésére kérte fel az oktatási minisztérium és a közegészségügyi intézet a tanfelügyelőségeket.

Hegyi Zsuzsánna 2020. február 05., szerda

Ajándékokkal bátorítják az embereket a véradásra

Az önkéntes véradási kedv ösztönzésére indított mozgalmat a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt. Ennek részeként szerdán a vérközpontban egy szál virágot, illetve egy üveg vörösbort kaptak a donorok.

Hegyi Zsuzsánna, Pinti Attila 2020. február 05., szerda

Több Hargita megyei utat is lezártak a kidőlt fák miatt – frissítve

Az úttestre dőlt fák miatt lezárták a 12C jelzésű országút Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közötti, valamint a 13B jelzésű országút Gyergyóalfalu és Parajd közötti szakaszát, de a 125-ös, Csíkszentdomokosról Balánbányára vezető megyei úton is fennakadásokat okoznak a szél miatt kidőlt fák.

Kovács Eszter, Hegyi Zsuzsánna 2020. február 02., vasárnap

A legnagyobb székelyre, Orbán Balázsra emlékeztek

Születésének 191. évfordulója alkalmából a legnagyobb székelyre emlékeztek vasárnap délben Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson. Orbán Balázs példamutatására, szülőföld szeretetére ma is nagy szükség van a felszólalók szerint.

HIRDETÉS
Hegyi Zsuzsánna 2020. január 30., csütörtök

Épületet festettek, patakot „halkítottak” a Valan gyergyószentmiklósi stábtagjai

Egy hét múlva, február 6-án mutatják be Gyergyószentmiklóson a Valan – Angyalok völgye című filmet. A produkció érdekessége többek között, hogy sokak számára ismerős környezetben, Balánbányán játszódik, és több gyergyói fiatal is részt vett a film készítésében.