Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Hegyi Zsuzsánna 2020. január 17., péntek

Gyergyószéki rendezvények a magyar kultúra napja alkalmából

Folklór gálaműsort gyerekek előadásában, rajzkiállítást és koncertet tartanak a magyar kultúra napja alkalmából több gyergyószéki településen a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ szervezésében.

Hegyi Zsuzsánna 2020. január 15., szerda

922 uniós segélycsomagot osztanak ki Gyergyószentmiklóson

Elkezdték kiosztani az Európai Unió intervenciós tartalékalapjából finanszírozott higiéniai segélycsomagokat Gyergyószentmiklóson. A szociális segélyben és a családi pótlékban részesülők kapnak ilyen juttatást.

Hegyi Zsuzsánna 2020. január 13., hétfő

Ötperces rendkívüli tanácsülésen hoztak döntést Gyergyószentmiklóson

Öt percet tartó rendkívüli tanácsülésen hagyták jóvá két gyergyószentmiklósi tanintézmény múlt évről származó költségvetési többletének felhasználását.

Hegyi Zsuzsánna 2020. január 12., vasárnap

Megszűnik a gyergyószárhegyi alszegi iskola

Gyereklétszám miatt megszűnik az alszegi iskola Gyergyószárhegyen – hangzott el a múlt évet értékelő falugyűlésen. A község elöljárói nemcsak a 2019-es évben történt megvalósításokról számoltak be, hanem az elmúlt három és fél év tevékenységeire is emlékeztették a szárhegyieket.

Hegyi Zsuzsánna 2020. január 11., szombat

Az EU különböző országaiból érkeznek fiatalok Gyergyószentmiklósra

Hat országból 36 fiatal érkezik Gyergyószentmiklósra, hogy a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (GYTIT) által pályázott Erasmus+ ifjúsági csereprogramon részt vegyenek.

Hegyi Zsuzsánna 2020. január 07., kedd

Hamisított jogosítvánnyal bukott le

Hamisított, magyarországi gépkocsivezetői engedéllyel rendelkező fiatal akadt fenn a rendőrség rostáján, Gyergyószentmiklós főterén.

Hegyi Zsuzsánna 2020. január 06., hétfő

Tüzelőanyag lesz a kidobott karácsonyfákból

Januárban folyamatosan, a felgyülemlett mennyiségtől függően szállítják majd el Gyergyószentmiklóson a karácsonyról megmaradt fenyőfákat. A fenyőket helyben ledarálják, és a városi távfűtést biztosító vállalatnál tüzelő lesz belőle.

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 22., vasárnap

Közúti tragédia Gyergyószárhegyen – életét vesztette egy fiatal nő

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délután Gyergyószárhegyen. A balesetben egy személy életét vesztette. 

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 19., csütörtök

Koncert, tűzijáték és újévi malac lesz a gyergyószentmiklósi óévbúcsúztatón

Értékes tombolanyeremények, tűzijáték és koncert – ezzel várják a gyergyószentmiklósiakat a művelődési ház előtti térre december 31-én, óévbúcsúztatóra. Aki a városban töltené a szilvesztert, annak érdemes lesz kilátogatnia a rendezvényre.

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 16., hétfő

Arra bátorították a diákokat, hogy szakmát tanuljanak

A szakoktatás fontosságáról, a különféle szakmáknak köszönhető helytállásról beszéltek a diákoknak a Fogarasy Mihály Műszaki Szakközépiskola egykori tanulói, akik ma sikeres vállalkozók és tisztségviselők. A rendhagyó találkozót a nyolcadik osztályosoknak szervezték.

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 16., hétfő

Eljátszották, hogy milyen angyalnak lenni

Rekordszámú, mintegy 350 csomag cserélt gazdát a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt által szervezett Angyalok játéka eseményen. A szombati rendezvényen az énekkel, fuvolajátékkal, verssel is a karácsonyra, a szeretet ünnepére hangolták a jelenlévőket, de ez alkalommal hangzott el először az Angyalok játéka himnusza is.

HIRDETÉS
Hegyi Zsuzsánna 2019. december 07., szombat

„Ahol a Kárpát-medence jól főzői összejönnek”

Szombaton tartották a Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál és Süteménymustra tizedik kiadását Gyergyószentmiklóson, a városnapok részeként. Az esemény kiegészült a forraltbor-készítő versennyel. Az évforduló alkalmával 2019 adag, húsos-káposztás ételt főztek a Kossuth Lajos utcában.

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 07., szombat

Tehetségüket, szorgalmukat mutatták be a gyergyói művészetisek

Gyerekkoncertet és karácsonyi vásárt tartottak a gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola tanulói, pénteken. Az esemény jó alkalom volt arra is, hogy a meglévő békési testvériskolai kapcsolatot az óvodákra is kiterjesszék a jövőben.

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 06., péntek

Békésről kaptak adományt a gyergyószentmiklósi gyerekotthon lakói

Tartós élelmiszert, édességet és gyümölcslevet hoztak mikulásra Gyergyószentmiklós testvértelepüléséről, Békés városból, a Szent Anna Otthon lakóinak. 

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 05., csütörtök

Szent Miklós-napi hangulatban Gyergyószentmiklós, már a Mikulás is megérkezett

A hagyományokhoz hűen a szabadtéri programok sorát ezúttal is a Gyergyói Seregszemle nyitotta meg a Szent Miklós Napokon. Csütörtök délelőtt óta zajlik Gyergyószentmiklóson a város védőszentjének tiszteletére szervezett rendezvénysorozat, amelyen a Mikulás is jelen volt.

HIRDETÉS
Hegyi Zsuzsánna 2019. december 04., szerda

Készen áll a városünnepre Gyergyószentmiklós

Csütörtökön kezdődik Gyergyószentmiklós ünnepe. December 7-éig számos kulturális és szórakoztató program, sportrendezvény, illetve főzőverseny, koncertek és bábjáték kap helyet a programban. Pénteken tartják a városünnep legfőbb mozzanatát, a Szent Miklós-napi búcsút.