Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Öt napon át végeznek ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat

Székelyhon 2018. augusztus 24., 21:33
HIRDETÉS

Szentkatolna községben végeznek idén ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatot magyarországi szakemberek szeptember 3-7. között. A Bács-Kiskun Megyei Kórház szakorvosai és asszisztensei több típusú vizsgálatot végeznek a sportcsarnokban kialakított ideiglenes orvosi rendelőkben – tájékoztat Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája.

Fotó: Kovászna Megye Tanácsa sajtóirodája

A 2013-ban elindított program során több ezer háromszéki lakost vizsgáltak meg, felhívva a figyelmet a betegségek megelőzésének fontosságára, számos esetben pedig életmentő volt a beavatkozásuk a Bács-Kiskun Megyei Kórház és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház szakembereinek, partnerségben a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházzal.

„A megyei egészségügyi rendszer helyreállítása kiemelt feladataink közé tartozik. Az elmúlt években sikerült új köntösbe öltöztetnünk, és korszerű felszerelésekkel ellátnunk a megyei sürgősségi kórházat, melyek többek között utat nyitottak és kedvet adtak a fiatal, hazaköltözni kívánó lelkes orvosok számára. A Háromszéken karavánszerűen megszervezett egészségügyi szűrőprogram által pedig lehetőséget kínálunk az embereknek, hogy szinte teljes körű ingyenes vizsgálatokon vegyenek részt a településükön vagy az adott községben” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, arra biztatva Szentkatolna község lakóit, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel.

A szakemberek öt nap alatt

belgyógyászati, bőrgyógyászati, fül-orr-gégészeti, EKG, gyerekgyógyászati, sebészeti, nőgyógyászati, ideggyógyászati, valamint ultrahang és teljes laborvizsgálatokat végeznek,

hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken pedig 9 és 14 óra között.

HIRDETÉS

Az egészségügyi dolgozók a következő program szerint fogadják az érdeklődőket: szeptember 3-án, hétfőn a szentkatolnai lakosokat, kedden a kézdimartonfalviakat, szerdán a kézdimárkosfalviakat, csütörtökön a hatolykai és imecsfalvi lakosokat, pénteken pedig újra a szentkatolnai lakosokat várják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS