Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Mozgalmas évadra készülnek: fesztiválok és jubileumi ünnepség a Tomcsa Sándor Színháznál

Kovács Eszter 2018. szeptember 04., 12:01
HIRDETÉS

Megújult honlappal, új logóval, mobilapplikációval és egy minden eddiginél gazdagabb programtervvel várja a nézőket a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház a 2018/2019-es évadban. A héten már teljes árban lehet bérletet váltani.

Az új évadban is műsoron marad a Migránsoook című nagy sikerű produkció. Archív Fotó: Barabás Ákos

Mozgalmas hónapok elé néz a színház, hiszen szeptember 17–23. között tartják a dráMA Kortárs Színházi Találkozó 10. kiadását, majd október 13–21. között az Interetnikus Színházi Fesztivált, a 9. IFESZT-et, a romániai kisebbségi társulatok seregszemléjét rendezik meg Székelyudvarhelyen.

November 22–24. között Tomcsa-napokkal ünneplik a színház fennállásának 20. évfordulóját.

HIRDETÉS
Nagyszínpadi előadások

Az új évadban több nagyszínpadi bemutatóval is készül a társulat. Az első gyerekeknek szól: októberben, az IFESZT-en tartják Galambos Attila A fűszerbanya átka című, Márkó Eszter által rendezett mesejátékának premierjét. A következő bemutató a Tomcsa-napok alatt lesz:

novembertől látható majd a Tomcsa Sándor Műtét című drámájából Zakariás Zalán rendezésében készült vígjáték.

Decemberben újabb vígjáték debütál: a Georges Feydeau Bolha a fülbe című darabjából ugyancsak Zakariás Zalán által színpadra állított előadásban egy párkapcsolati hajszát követhetnek majd nyomon a nézők. A társulat márciusban mutatja be Thornton Wilder A mi kis városunk című drámáját – a Vladimir Anton rendezte előadás főhősei kisvárosi átlagemberek, akiknek a halállal mint a mindennapok részével is szembe kell nézniük.

A nagytermiek mellett több stúdió-előadással, illetve a teátrum keretei közül kilépő produkcióval is készül a társulat: szeptemberben, a dráMA-n mutatják be a Garaczi László Magyar Mátrix című művéből Tóth Árpád rendezésében készült kocsmaszínházi előadást.

Novemberben Pásztor Márk a színház névadójának humoreszkjeiből összeállított egyéni műsorát mutatja be, áprilisban pedig mozgásszínházi előadást láthatnak a nézők, a Terméketlen szépség című produkció rendezője Andreea Gavriliu. Az új évadban is műsoron marad ugyanakkor A főfőnök, a Migránsoook, továbbá a Moravetz Levente Nem lesz reggel, Fred! című drámájából készült, Vladimir Anton rendezte előadás, valamint a Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai című bábelőadás Aracs Eszter rendezésében, és visszatér a Kató Zsolt rendezte Káosz.

Vendégszereplések, vendégelőadások

Idén az udvarhelyi színház a korábbinál tartalmasabb együttműködésre készül a másik két Hargita megyei társulattal. Egyrészt folytatják a gyerekbérletes előadások cseréjét, ugyanakkor 

a bérletes produkciók között a Csíki Játékszín egyik előadása is szerepel, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházat pedig többször is vendégül látják,

illetve a székelyudvarhelyi társulat is bemutatja Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson egy-egy produkcióját.

A társulat egyébként több meghívást is kapott az új évadban: augusztus 21-én Szatmárnémetiben, a Partiumi Magyar Napokon mutatták be a Lars von Trier filmje alapján készült A főfőnök című előadást Anger Zsolt rendezésében. Október 6-án Chișinăuban játsszák Matei Vișniec Migránsoook, avagy túlsúlyban a bárkánk című, Zakariás Zalán által rendezett darabját, október 28-án pedig Bukarestbe utaznak, a Migránsoook előadás ugyanis meghívást kapott az Országos Színházi Fesztiválra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS