Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Megnövelték a gázolajár-támogatásra szánt keretösszeget

Kömény Kamilla 2018. szeptember 24., 10:13 utolsó módosítás: 2018. szeptember 24., 10:14
HIRDETÉS

Jó hír a gázolajár-támogatás igénylőinek: százmillió lejjel bővítik a mezőgazdaságban elhasznált gázolaj jövedéki adójának támogatására létrehozott alapot.

Képünk illusztráció Fotó: Sándor Csilla

A szeptember 20-ai kormányülésen elfogadták azt a rendeletet, amely a mezőgazdaságban elhasznált gázolaj jövedéki adójának csökkentésére irányuló országos program létrehozásáról szóló 2014/1174-es kormányrendeletet módosítaná ‒ olvasható a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium honlapján. Mint jelzik, a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséghez (APIA)

benyújtott gázolajár-támogatási kérelmek számát látva egyértelművé vált, hogy a kezdetben megállapított határértéket ki kell egészíteni.

Így az elfogadott határozat a 2018-ra megszabott keretösszeget ‒ az eddigi több mint 320 millió lejt ‒ 100 millió lejjel egészíti ki. A honlapon arra is kitérnek, hogy a mezőgazdaságban használt gázolaj jövedéki adójának támogatására létrehozott országos alapból idén több mint 250 millió lejt folyósítottak a jogosult gazdáknak: közel 110 millió lejt a 2017-es harmadik negyedévre, 71 millió lejt a tavalyi negyedik negyedévre, és közel 70 milliót az idei első negyedéves kifizetésre.

Hargita megyében a korábbi évekhez hasonlóan közel 500 mezőgazdálkodó él e támogatás nyújtotta lehetőséggel.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS