Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Még mindig nem tudják, mitől halt meg a csíkszeredai hajléktalanszállón a két férfi

Kovács Attila 2019. november 20., 10:49
HIRDETÉS

Nem jutott még eredményre a hatóságok vizsgálata a több mint másfél éve a csíkszeredai hajléktalanszállón elhunyt két férfi ügyében. Haláluk oka egyelőre ismeretlen, a nyomozás viszont folytatódik – tudtuk meg.

A csíkszeredai hajléktalanszálló, ahol a tragédia történt. Még nincs magyarázat Fotó: Gábos Albin

A csíkszeredai ügyészséghez fordultunk a tavaly áprilisban a csíkszeredai hajléktalanszállón ismeretlen okokból, gyanús körülmények között elhunyt két férfi ügyében, mivel haláluk okát akkor nem tudták megállapítani. Mint kiderült, erre a kérdésre

még most sem tudják a választ a hatóságok, de a vizsgálatot nem zárták le.

Mint ismertették, az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával kivizsgálás folyik, de büntetőeljárás egyetlen személy ellen sem indult. A nyomozást a rendőrség végzi az ügyészség irányításával, és továbbra sem ismert a halálesetek pontos oka.

Az ügyben orvosszakértői vizsgálatokat is végeznek több erre szakosodott intézményben, ezek eredménye a jövő év első felében várható – közölte az ügyészség. Hozzátették, ezek eredményeinek függvényében lehet majd elrendelni a szükséges intézkedéseket.

Ismeretlen részletek

A két elhuny férfi közös szobában lakott a Gyermek sétány 9. szám alatti tömbházban, a helyi önkormányzat által működtetett szociális intézmény első emeletén. Tavaly április 7-re virradóan

egyikük rosszul érezte magát, hányt, szédült, ezt követően az intézmény portása észlelte a szobájukban, hogy a másik, idősebb férfi már nem él.

Helyszínre érkeztek a mentőszolgálat munkatársai is, de segíteni már nem tudtak, akkor már nem csak a 67 éves, hanem a 32 éves férfi is életét vesztette.

HIRDETÉS

A rendőrség a helyszíni vizsgálatok nyomán erőszakos cselekedetre utaló nyomokat nem talált, de a rendőrségi szóvivő is furcsának tartotta, hogy ugyanabban a szobában egyszerre két férfi is meghalt. Ezért

valamilyen mérgezésre gyanakodtak, és gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indítottak vizsgálatot.

A hajléktalanszállón a szerencsétlenség előtti napokban fertőtlenítést végeztek, és a fertőtlenített helyiség fölötti részen elszállásolt személyek a történtek után nem használhatták a szobáikat. Két további, az épületben tartózkodó személyt láttak el az eset után a kórházban, ám egyik esetet sem hozták összefüggésbe a két férfi halálának okával. Az előzetes vélemények szerint a két halálesetet véletlenszerű mérgezés okozhatta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS