HIRDETÉS

Nem vált tulajdonost az uszoda

Simon Virág 2017. január 08., 17:09

Ha sikerül minden munkálatot befejezni, napokon belül megnyílhat a marosvásárhelyi Mircea Birău uszoda.

Fotó: Boda L. Gergely

A 25 méteres úszómedencét, egy kismedencét, fitnesztermet, szaunát és szoláriumot egyesítő, a nyugdíjasok, de a fiatalok körében is egyre népszerűbb fedett uszodában a balesetveszélyt kizáró beruházást kellett elvégezni, ezért nem sikerült tavaly szeptemberben megnyitni. A létesítményt hagyományosan a strandi időszakra, nyáron két hónapra bezárják, akkor végzik el a kisebb-nagyobb felújításokat, szűrőcseréket, az általános fertőtlenítést. Tavaly azonban nem sikerült a betervezett munkálatokat elvégezni.

Jánosi Levente, a létesítmény igazgatója korábban elmondta, hogy a késlekedést azt okozta, hogy közbeszerzést kellett kiírni a szükséges munkálat elvégzésére, s ez időigényes volt. Az egyik legfontosabb tennivaló a medence légterét és a bejárati részt elválasztó üvegfal cseréje volt, de más kisebb munkálatot is el kellett végezni.

Pénteken kérdésünkre Jánosi Levente elmondta, hogy bár pontos dátumot nem tud mondani, bizakodik, hogy január 10-e után sikerül újra a közönség rendelkezésére bocsátani a fedett uszodát.

Mivel szóbeszéd tárgya volt, s több olvasónk is jelezte, hogy úgy hallotta, hogy azért nem nyitják meg az uszodát, mert a közelben levő magánkórház meg akarja vásárolni, rákérdeztünk az igazgatóra, hogy mit tud erről. Jánosi Levente határozottan cáfolta, hogy a marosvásárhelyi városháza tulajdonában levő fedett uszoda tulajdonost váltana.

A nyitás után az árak a tavalyihoz hasonlóak lesznek, másfél órás úszásért a felnőttek 10 lejt, a 14 év alatti gyermekek 8, a nyugdíjasok 6 lejt kell fizessenek, akik a szaunát szeretnék használni 8 lej ellenében tehetik meg.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS