HIRDETÉS

Elutasították Tamási Zsolt fellebbezését, jogerős a kényszerintézkedés

MTI 2017. január 04., 22:01

A Maros megyei törvényszék jogerősen elutasította a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium igazgatójának fellebbezését, és ezzel érvényben tartotta az ügyészség Tamási Zsolt ellen elrendelt kényszerintézkedéseit – közölte a törvényszék.

Fotó: Boda L. Gergely

Tamási Zsoltnak (képünkön) – a szerdai döntés következtében – az elkövetkező hatvan napban sem szabad belépnie a Római Katolikus Gimnáziumba, nem szabad felvennie a kapcsolatot az ügyében érintettekkel, és az ügyész engedélyét kell kérnie, ha el akarja hagyni az országot.

Tamási Zsolt és Ștefan Someșan volt Maros megyei főtanfelügyelő ellen 2016 november elején indított eljárást a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A DNA szerint a gyanúsítottak törvénytelenül jártak el a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium 2014-es létrehozásakor.

A korrupcióellenes ügyészség korábbi közleménye szerint Tamási Zsolt és Ștefan Someșan Maros megyei főtanfelügyelő annak ellenére járultak hozzá a Római Katolikus Gimnázium működéséhez, hogy tudták: valójában a tanintézet nem rendelkezik a működéshez szükséges engedélyekkel. A DNA Ștefan Someșant hivatali hatalommal való visszaéléssel és kétrendbeli hatáskörtúllépéssel, Tamási Zsolt igazgatót pedig hivatali hatalommal való folyamatos visszaéléssel gyanúsítja.

Az igazgató elleni eljárás a múlt év végén ellehetetlenítette az iskola működését, aláírási joggal rendelkező vezető híján ugyanis a tanintézet nem adhatta ki a tanárok fizetését, nem fizethette ki a közüzemi számláit. Decemberben a DNA egy alkalommal lehetővé tette, hogy az igazgató négy órára bemenjen az iskolába, és aláírja az intézmény működését biztosító iratokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS