HIRDETÉS
MTI 2018. február 13., kedd

Lassan eszel, karcsúbb leszel

Azok, akik lassan esznek, kisebb valószínűséggel híznak el – állapították meg japán kutatók, akik szerint a vacsora utáni rágcsálnivalók elhagyása, valamint ha az ember már nem eszik lefekvés előtt két órával, segít az egészséges testsúly elérésében és megőrzésében.

MTI 2018. február 09., péntek

Az ingyen utazó egyetemisták miatt emelkedett az utaslétszám a vasúti személyszállításban

Tavaly csaknem másfél millióval emelkedett az utaslétszám a román állami vasúttársaság személyszállító vállalatánál (CFR Călători), az utasok több mint tíz százaléka azonban egyetemi hallgató volt, ők tavaly óta ingyen válthatnak jegyet a CFR járataira.

HIRDETÉS
MTI 2018. január 29., hétfő

Hosszú ideje éllovasa a Sziget kívánságlistájának – idén végre eljön

Az indie rock egyik zászlóshajója, az Arctic Monkeys is fellép az idei Sziget fesztiválon. A világhírű brit csapatnak az augusztus 14-ei lesz a második magyarországi koncertje. A koncertezéstől négy évig visszavonult zenekar hosszú ideje éllovasa a Sziget kívánságlistájának.

MTI 2018. január 24., szerda

Görög, finn és észt csapat lesz a magyar válogatott ellenfele

A magyar labdarúgó-válogatott a görög, a finn és az észt csapattal mérkőzik a C osztályban az első alkalommal kiírt, szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában. Románia nemzeti csapata Szerbia, Montenegró és Litvánia válogatottjaival kell szembenézzen.

MTI 2018. január 23., kedd

Oscar-díjra jelölték Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét

Oscar-díjra jelölte Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét a legjobb idegen nyelvű alkotások között az amerikai filmakadémia.

HIRDETÉS
Székelyhon, Agerpres, MTI 2018. január 20., szombat

Több mint tízezren tüntetnek Bukarestben az igazságügyi törvények miatt

Az igazságszolgáltatás függetlenségének védelmében, a bírói hatalom politikai befolyás alá helyezése ellen kezdődött ellenzéki tüntetés szombat délután Bukarestben és Románia más városaiban.

MTI 2018. január 20., szombat

Február 13-án ér véget a farsangi időszak

Az idén rövid lesz a farsangi időszak – mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató szombaton az M1 aktuális csatornán.

MTI 2018. január 18., csütörtök

Miklós Edit: sokkal egyszerűbb lesz a mostani rehabilitáció

A hétvégén súlyos térdsérülést szenvedett Miklós Edit alpesi síző úgy véli, ezúttal sokkal egyszerűbb rehabilitáció vár rá, mint az egy évvel ezelőtti sérülésekor.

HIRDETÉS
MTI, Agerpres 2018. január 15., hétfő

Lemond Mihai Tudose miniszterelnök

Benyújtja lemondását Mihai Tudose román miniszterelnök, miután pártja, a 2016 decemberi parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága megvonta tőle politikai támogatását.

MTI 2018. január 15., hétfő

Miklós Edit a felépülésre összpontosít

Műtéte után már kitűzte következő célját a csíkszeredai síző. Egyelőre az a legfontosabb, hogy lábra álljon, majd kezdődhet a gyógytorna. Kezelőorvosa szerint folytathatja karrierjét.

MTI 2018. január 13., szombat

A szövetségi kapitány szerint Miklós Edit nem vesztette el az eszméletét – frissítve

Közvetlenül célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult Miklós Edit az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számában, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett szombati szuper-óriásműlesikló futamon.

HIRDETÉS
MTI 2018. január 12., péntek

Hat éve nem volt ilyen: nőtt az asztali számítógépek eladása

HP, Lenovo, DELL, Apple, ASUS és Acer – mind gyártanak asztali számítógépet, és noha volt, amelyiknek csökkent az eladása, némelyeknek olyan mértékben nőtt, hogy világszerte több számítógépet értékesítettek 2017 utolsó negyedévében, mint egy évvel korábban. De ki vezeti a listát?

MTI 2018. január 12., péntek

„Saját magát verte fejbe”; „Szórj mielőbb hamut a fejedre” – román publicisták bírálták a kormányfőt

A román parlamenti pártok és politikusok hallgatása közepette elsőként a bukaresti ellenzéki média két ismert publicistája emelt szót román részről Mihai Tudose kormányfő kijelentése ellen, aki akasztással fenyegetőzött az erdélyi magyar pártok közös autonómiaköveteléseit kommentálva.

MTI 2018. január 05., péntek

A törvényszék semmisnek nyilvánította az iskolaigazgató elleni per vádiratának egy részét

A Maros megyei törvényszék jogerősen megsemmisítette a vádirat bizonyos részeit abban a büntetőperben, melyet a DNA indított a marosvásárhelyi katolikus gimnázium törvénytelennek vélt létrehozása és működtetése miatt.

MTI 2018. január 03., szerda

Ellopták a világ legdrágább vodkáját, eurómilliós a kár

Ellopták a világ legdrágább, 1,1 millió eurót érő üveg vodkáját egy koppenhágai gyűjteményből – jelentette a The Local.dk hírportál.

HIRDETÉS
MTI, Székelyhon 2017. december 25., hétfő

Ilyen volt a karácsonyi szentmise a világtól elzárt, gyertyákkal kivilágított felsőháromszéki templomban

Ötven év kihagyás után ötödik alkalommal tartottak karácsonyi éjféli szentmisét december 25-én a felsőháromszéki, Kézdialmás és Lemhény közötti Szent Mihály-hegyen, a két település közös katolikus templomában. A szentmiséről az MTI közölt fotókat.