HIRDETÉS
MTI 2018. július 17., kedd

Németh Zsolt: nagyon jelentős időszakban lesz az idei Tusványos

Nagyon jelentős időszakban rendezik meg az idei tusványosi szabadegyetemet, akkor, amikor a választás után belpolitikai stabilitás alakult ki, így Magyarország nemzetközi mozgástere kibővült – mondta Németh Zsolt keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI 2018. július 09., hétfő

Sátortetős műjégpálya épül Marosvásárhelyen is

Marosvásárhely környékén is műjégpálya épül a magyar kormány támogatásából – az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn írták alá Marosvásárhelyen a megyei tanács, a Visit Mures Egyesület és a Mens Sana Alapítvány vezetői.

HIRDETÉS
MTI 2018. július 06., péntek

Hatalmas küzdelem után ejtette ki Brazíliát Belgium a labdarúgó világbajnokságon

Franciaország után Belgium jutott be másodikként a legjobb négy közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a péntek esti, kazanyi negyeddöntőben 2-1-re legyőzte a brazil csapatot.

MTI 2018. július 06., péntek

Izsák Balázs: a székely közösség megfélemlítését célzó politikai ítélet született Bekéék perében

A székely autonómiatörekvések miatti megtorló, az egész közösség megfélemlítését célzó politikai ítéletnek tartja Izsák Balázs a legfelsőbb bíróság szerdán kimondott jogerős végzését, amely terrorizmus vádjával öt-öt év börtönbüntetésre ítélte a HVIM két erd&

MTI 2018. július 03., kedd

Ilyés Ferenc a határon túli magyarokért dolgozik

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottjaként dolgozik a székelyudvarhelyi születésű Ilyés Ferenc, a magyar válogatott és a Grundfos Tatabánya KC játékosa.

HIRDETÉS
MTI 2018. június 23., szombat

Kroos mentette meg a címvédő németeket

A címvédő Németország drámai küzdelemben, Toni Kroos 95. percben lőtt szabadrúgásgóljával 2-1-re legyőzte Svédországot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának szombati, második fordulójában.

MTI 2018. június 21., csütörtök

A horvátok a szakadék szélére sodorták Messiéket

A horvát válogatott 3–0-ra legyőzte az argentin együttest Nyizsnyij Novgorodban csütörtökön az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a D csoport második fordulójában, így bejutott a tizenhat közé.

MTI 2018. június 21., csütörtök

Mbappé góljával a nyolcaddöntőbe jutottak a franciák

Kylian Mbappé góljával a francia válogatott 1–0-ra legyőzte Perut az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, a C csoport második fordulójának jekatyerinburgi mérkőzésén. A francia csapat a nyolcaddöntőbe jutott.

HIRDETÉS
MTI 2018. június 20., szerda

Ronaldóék a vártnál sokkal nehezebben verték Marokkót

Az Európa-bajnok portugál válogatott 1–0-ra legyőzte a marokkói csapatot szerdán a B csoport második fordulójának moszkvai mérkőzésén a labdarúgó-világbajnokságon.

MTI 2018. június 20., szerda

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, a nemzet művésze – tájékoztatta szerdán az MTI-t a család. A Herder- és Kossuth-díjas költőt várhatóan szülőfalujában, Nagygalambfalván helyezik örök nyugalomra.

MTI 2018. június 19., kedd

Nem volt elég Szalah, Oroszország búcsúztatta Egyiptomot

A házigazda orosz válogatott 3–1-re legyőzte az egyiptomi csapatot kedden az A csoport második fordulójának szentpétervári mérkőzésén a labdarúgó-világbajnokságon, így szinte biztosan nyolcaddöntőbe jut négyeséből.

HIRDETÉS
MTI 2018. május 31., csütörtök

Zidane otthagyja a Real Madridot

Játékosként egy, edzőként sorozatban három BL-címet nyert a madridiakkal, most úgy döntött, elég volt.

MTI 2018. május 19., szombat

Zarándokok százezrei gyűltek össze Csíksomlyón

Százezrek gyűltek össze szombaton délelőtt a csíksomlyói hegynyeregben a pünkösdi zarándoklatra. A helyszínre vezető csíkszeredai Szék utcán szombat reggel tömött sorokban haladtak a zarándokok a csíksomlyói kegytemplom felé, ahonnan aztán a hegynyeregbe kapaszkodtak fel.

MTI 2018. május 17., csütörtök

Megérkezett Vásárhelyre a zarándokvonat

A kora esti órákban köszöntötték a marosvásárhelyi nagyállomáson a csütörtök reggel Budapestről indult Boldogasszony zarándokvonatot.

MTI 2018. május 17., csütörtök

Elindult a Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba

Elindult a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony zarándokvonat csütörtök reggel a budapesti Nyugati pályaudvarról.

HIRDETÉS
MTI 2018. május 13., vasárnap

Izraeli győzelem az Eurovíziós Dalfesztiválon

Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte Toy című dalával a 63. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Lisszabonban. A Magyarországot képviselő AWS Viszlát nyár című számával a 21. helyen végzett.