Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
MTI 2019. augusztus 27., kedd

Okostelefonok: miért cseréljük le, ha jó, ami van?

A második negyedévben változatlanul a Samsung vezette az okostelefonok világpiaci eladását, aztán rangsorban következett a Huawei, az Apple és negyedikként a kínai Xiaomi. Az amerikai szankciók a Huawei készülékei iránti kereslet egy részét elsősorban a Samsung és a Xiaomi felé terelték át. Elemzés.

MTI 2019. augusztus 26., hétfő

Honvéd–Craiova: a magyar fél is megkapta a több tízezer eurós büntetést

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) etikai bizottsága 30 250 eurós pénzbüntetéssel és részleges stadionbezárással sújtotta a Budapest Honvéd labdarúgóklubját a román Universitatea Craiova elleni Európa-liga selejtezős párharcon történtek miatt.

MTI 2019. augusztus 25., vasárnap

Nem mindegy, mi hová kerül: így pakoljuk meg a gyerekek iskolatáskáját

A jó iskolatáska ergonomikus, jól illeszkedik a gerincoszlopra. De nem elég csupán kiválasztani a megfelelő táskát, hanem annak megpakolására is érdemes odafigyelni – szem előtt kell tartani az összsúlyt, illetve azt, hogy mi kerüljön a gerinchez közel, és mi távolabb.

Hallgassa online rádióinkat
MTI 2019. augusztus 20., kedd

Elmarasztalták a csomafalvi községvezetést, mert csak magyarul jelenik meg a helyi közlöny

Elmarasztalta a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a románok hátrányos megkülönböztetése miatt a 99,8 százalékban magyarok által lakott Gyergyócsomafalva polgármesteri hivatalát, amiért csak magyar nyelven adja ki a község közlönyét.

MTI 2019. augusztus 20., kedd

Egy tonna lisztből készül a Kárpát-medence kenyere Szolnokon

A Magyarok kenyere program felajánlásával egy tonna lisztből készül augusztus 20-án Szolnokon a Kárpát-medence kenyere, amelyet idén is szétosztanak az ünnepelők között.

HIRDETÉS
MTI 2019. augusztus 20., kedd

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, kedd reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

MTI 2019. augusztus 19., hétfő

Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért díjat kapott Csíkszentmárton és Korond polgármestere

Mindannyian az egyetemes magyarság örökösei és hordozói vagyunk - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjak átadóján hétfőn, az Országházban.

MTI 2019. augusztus 19., hétfő

Az RMDSZ nem tárgyal a PSD-vel a Dăncilă-kormány támogatásáról

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nem tárgyal a Szociáldemokrata Párttal (PSD) a Viorica Dăncilă vezette kormány támogatásáról – szögezte le a francia közszolgálati rádió (RFI) román adásában hétfőn Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője.

HIRDETÉS
MTI 2019. augusztus 17., szombat

Medvét gázoltak az A1-es autópályán, többen megsérültek a balesetben

Négy személygépkocsi ütközött egy medvével péntek este a romániai A1-es, dél erdélyi autópályán a Szeben megyei Ecsellő térségében – közölte az Agerpres hírügynökség.

MTI 2019. július 27., szombat

Orbán Viktor Tusványoson: a nemzedékük életének kell értelmet adni

Ma a magyar nemzet birtokában van azoknak a politikai, gazdasági képességeknek, és hamarosan birtokában lesz azoknak a fizikai képességeknek, amelyekkel meg tudja magát védeni, és amelyek segítségével független tud maradni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn szombaton.

MTI 2019. július 27., szombat

Tőkés László: 30 évvel a diktatúra bukása után is ostrom alatt van az erdélyi magyarság

Tőkés László szerint az erdélyi magyarság 30 évvel a diktatúra bukása után is ostrom alatt van, és annak a román nemzetpolitikának az áldozata, amelyet Nicolae Ceaușescu kommunista diktátor neve fémjelzett.

HIRDETÉS
MTI 2019. július 19., péntek

Így csökkentenék harmadára a személyautók használatát egy nagyvárosban

A belvárosi autóhasználat kilométer alapú megadóztatása, a dízelüzemű járművek betiltása, 30 kilométer óránkénti sebességhatár meghúzása – többek között ilyen radikális változtatásokat terveznek Brüsszelben a személyautók használatának csökkentésére.

MTI 2019. július 19., péntek

Úzvölgyi katonatemető: az Elie Wiesel Intézet szerint nem legionárius szimbólum a temetőben állított kelta kereszt

A romániai Elie Wiesel Intézet álláspontja szerint nem minősül román legionárius (román fasiszta) szimbólumnak az a kelta kereszt alakú emlékmű, amelyet a Bákó megyei Dormánfalva polgármesteri hivatala állíttatott az úzvölgyi katonatemetőbe.

MTI 2019. július 18., csütörtök

Leépítések a Telekomnál – ki akarnak szállni a romániai piacról?

A Telekom romániai leányvállalata 692 állást szüntet meg, miután digitalizációval és robotok alkalmazásával csökkentik a munkaerőigényt az 5831 dolgozót foglalkoztató cégnél.

MTI 2019. július 16., kedd

Rekordnak számító, harminckét jelölést kapott az Emmy-díjra a Trónok harca

Rekordszámú, 32 jelölést kapott a legrangosabb amerikai televíziós elismerésre, az Emmy-díjra a Trónok harca című sorozat nyolcadik évada, gyártója, az HBO 137 jelöléssel jóval megelőzte a 117 jelölést kapott Netflixet.

HIRDETÉS
MTI 2019. július 16., kedd

Tégla a kórházban: beépített páciensekkel leplezik le a hálapénzt követelő egészségügyi dolgozókat

A bűnszövetkezetbe álnéven beépülő, fedett nyomozók mintájára Romániában „fedett páciensek” segítségével próbálják leleplezni a kórházakban működő hálapénzmaffiát – erősítette meg kedden Sorina Pintea egészségügyi miniszter.