Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
MTI 2019. július 19., péntek

Így csökkentenék harmadára a személyautók használatát egy nagyvárosban

A belvárosi autóhasználat kilométer alapú megadóztatása, a dízelüzemű járművek betiltása, 30 kilométer óránkénti sebességhatár meghúzása – többek között ilyen radikális változtatásokat terveznek Brüsszelben a személyautók használatának csökkentésére.

MTI 2019. július 19., péntek

Úzvölgyi katonatemető: az Elie Wiesel Intézet szerint nem legionárius szimbólum a temetőben állított kelta kereszt

A romániai Elie Wiesel Intézet álláspontja szerint nem minősül román legionárius (román fasiszta) szimbólumnak az a kelta kereszt alakú emlékmű, amelyet a Bákó megyei Dormánfalva polgármesteri hivatala állíttatott az úzvölgyi katonatemetőbe.

MTI 2019. július 18., csütörtök

Leépítések a Telekomnál – ki akarnak szállni a romániai piacról?

A Telekom romániai leányvállalata 692 állást szüntet meg, miután digitalizációval és robotok alkalmazásával csökkentik a munkaerőigényt az 5831 dolgozót foglalkoztató cégnél.

Hallgassa online rádióinkat
MTI 2019. július 16., kedd

Rekordnak számító, harminckét jelölést kapott az Emmy-díjra a Trónok harca

Rekordszámú, 32 jelölést kapott a legrangosabb amerikai televíziós elismerésre, az Emmy-díjra a Trónok harca című sorozat nyolcadik évada, gyártója, az HBO 137 jelöléssel jóval megelőzte a 117 jelölést kapott Netflixet.

MTI 2019. július 16., kedd

Tégla a kórházban: beépített páciensekkel leplezik le a hálapénzt követelő egészségügyi dolgozókat

A bűnszövetkezetbe álnéven beépülő, fedett nyomozók mintájára Romániában „fedett páciensek” segítségével próbálják leleplezni a kórházakban működő hálapénzmaffiát – erősítette meg kedden Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

HIRDETÉS
MTI 2019. július 16., kedd

Megválasztották a német Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének

Megválasztották Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikust az Európai Bizottság következő elnökének az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden.

MTI 2019. július 15., hétfő

Utazási kedvezmény korhatárral, sikeres vizsgákhoz kötve – megtakarítási javaslat a minisztertől

Spórolnia kell a kormánynak, hogy szinten tartsa az államháztartási hiányt, ezért a pénzügyminiszter azt javasolja, hogy az egyetemisták utazási kedvezményénél vezessék be ismét a 26 éves korhatárt, és legyen feltétel a sikeres vizsgaszesszió.

MTI 2019. július 05., péntek

Ezért igyunk inkább meleg italt a hőségben

Naponta nyolc-tízszer javallott inni, kisebb mennyiségeket – írja az MTI Antal Emese, a magyar Dietetikusok Országos Szövetsége elnökének kijelentéseire hivatkozva. A szomjúság ugyanis már enyhe fokú kiszáradást jelez a szervezetnek.

HIRDETÉS
MTI 2019. június 13., csütörtök

Szijjártó: a magyarellenes erőszak valódi felelőseit kell megbüntetni

Romániának nem az úzvölgyi temető békés emlékezőit, hanem a múlt heti erőszakos, magyarellenes akció valódi felelőseit kell megbüntetnie – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

MTI 2019. június 08., szombat

Sem Csíkszentmárton, sem Dormánfalva? A kormányfő a védelmi minisztérium kezelésébe adná az úzvölgyi katonatemetőt

Viorica Dăncilă miniszterelnök Románia állami jelképeinek tiszteletben tartását követeli, és felelős magatartásra int mindenkit az úzvölgyi katonatemető ügyében, ugyanakkor felvetette, hogy a sírkertet a bukaresti védelmi minisztérium kezelésébe adják.

MTI 2019. június 06., csütörtök

Tiltakozó jegyzéket adott át a magyar kormány

Tiltakozó jegyzéket adott át a magyar kormány a román kabinetnek az úzvölgyi katonatemetőben csütörtökön történtek miatt – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.

HIRDETÉS
MTI 2019. június 05., szerda

Péntekig kapott haladékot Dormánfalva polgármestere a prefektustól az úzvölgyi haditemető ügyében

Péntekig kapott haladékot Dormánfalva (Darmanesti) polgármestere a Bákó megyei prefektustól arra, hogy tisztázza az úzvölgyi katonatemető román parcellájának létrehozásához kiállított építési engedély vitatott törvényességű részleteit.

MTI 2019. június 04., kedd

Az úzvölgyi katonatemetőt dormánfalvi közvagyonná minősítő határozat visszavonását kérte a Bákó megyei prefektus

Bákó megye prefektusa felszólította Dormánfalva önkormányzatát, hogy vonja vissza azt a március 29-i határozatát, amellyel a kisváros közvagyonába sorolta be az úzvölgyi katonatemető területét.

MTI 2019. május 27., hétfő

Tarolt a Fidesz-KDNP Magyarországon, íme, az eredmények

A Fidesz-KDNP nyerte a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választást, a kormánypártok 13 mandátumot szereztek, míg az ellenzék összesen nyolc képviselőt küldhet majd Brüsszelbe: a Demokratikus Koalíció (DK) négyet, a Momentum kettőt, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik pedig egyet-egyet.

MTI 2019. május 20., hétfő

Borsodi L. László a Székelyföld folyóirat új főszerkesztője

Borsodi L. László költő, irodalomtörténész, tanár lett a Székelyföld kulturális folyóirat új főszerkesztője – adta hírül hétfőn az Eirodalom.ro erdélyi magyar irodalmi portál.

HIRDETÉS
MTI 2019. május 15., szerda

Eurovíziós Dalfesztivál: Pápai Joci nem jutott a döntőbe

Nem jutott a döntőbe a Magyarországot képviselő Pápai Joci Az én apám című dallal a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon kedd este Tel-Avivban.