HIRDETÉS
MTI 2017. szeptember 21., csütörtök

Ismét emberéleteket követeltek a viharok

Három ember halálát okozták a zivatarok Romániában szerdán: két ember Vaslui megyében villámcsapás áldozata lett, egy bukaresti férfit pedig az utcán ütött agyon egy faág, amelyet az erős szél szakított le.

MTI 2017. szeptember 20., szerda

Az aláírók között többen is vannak, akiket medvetámadás ért

Több mint 13 ezer Hargita megyei polgár panaszolta be a környezetvédelmi minisztériumot a nép ügyvédjénél a nagyvad-populációk szabályozásának elmulasztása miatt. Borboly Csaba szerdán nyújtotta be az ombudsman hivatalához a petíció szövegét és az aláírásokat.

HIRDETÉS
MTI 2017. szeptember 16., szombat

Marosvásárhelyi iskolaügy – Státus alapítvány: érvényét veszíti az iskolabérleti szerződés

Az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány kuratóriuma szombati csíksomlyói ülésén megállapította, hogy a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal nem tartotta be az iskolaépületek bérlésére vonatkozó szerződést, ezért az jogilag érvényét veszíti.

MTI 2017. szeptember 16., szombat

Nemzeti Vágta – megkezdődött a versengés

Hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Hősök emlékkövének megkoszorúzásával és a versengő 72 település lovasainak ünnepélyes fogadalomtételével szombaton megkezdődött a 10. Nemzet Vágta Budapesten, a Hősök tere körül kialakított különleges pályán.

MTI 2017. szeptember 15., péntek

Látványos programokat kínál a 10. Nemzeti Vágta a hétvégén

Hetvenkét település lovasa áll rajthoz a szombaton kezdődő 10. Nemzeti Vágtán a fővárosi Hősök terén, a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges pályán szombaton és vasárnap. A jubileumi versenysorozatot számos színes program és lovas bemutató kíséri.

HIRDETÉS
MTI 2017. szeptember 15., péntek

Indulatokat gerjesztett a román csapatok 73 éve történt bevonulásának a megünneplése Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön ismét indulatokat gerjesztett a román csapatok 73 éve történt bevonulásának múlt hét végi megünneplése.

MTI 2017. szeptember 12., kedd

Megjelent az iPhone 8 és az iPhone X

Az Apple bemutatta új termékeit és szolgáltatásait, köztük két új iPhone okostelefon-modellt.

MTI 2017. szeptember 10., vasárnap

Potápi Árpád János: a szórványmagyarság helytállása példa mindnyájunk számára

A Brassói Magyar Napok igazi üzenete, hogy van itt egy élő, működő magyar közösség, amely ragaszkodik identitásához, egyedi kulturális kincseihez – mondta Potápi Árpád János a Brassói Magyar Napok ünnepélyes megnyitóján vasárnap este.

HIRDETÉS
MTI 2017. szeptember 08., péntek

Magyarország nem támogatja Románia és Horvátország OECD-hez való csatlakozását

Magyarország nem támogatja Románia és Horvátország OECD-hez való csatlakozását – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteken az MTI-vel.

MTI 2017. szeptember 06., szerda

Fidesz: a román kormány biztosítsa a marosvásárhelyi katolikus gimnázium működését!

A Fidesz „a leghatározottabban tiltakozik” a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnázium működésének ellehetetlenítése ellen és felszólítja a román kormányt és az azt alkotó pártokat, hogy haladéktalanul tegyék lehetővé az iskola működését.

MTI 2017. szeptember 05., kedd

140 medvét és 97 farkast lehet kilőni

A környezetvédelmi tárca vezetője 140 medve és 97 farkas kilövéséről vagy áthelyezéséről adott ki miniszteri rendeletet, amelyet élesen bíráltak az állatvédők.

HIRDETÉS
MTI 2017. augusztus 30., szerda

Bukarestben pozitívan fogadták, hogy a magyar kormány erdélyi gazdaságfejlesztési programot indítson

Két, jelenleg ideiglenesen és korlátozott nyitva tartással működő határátkelőhely állandó nyitva tartásáról, és a kolozsvári magyar kulturális intézet megnyitásáról állapodott meg Szijjártó Péter magyar külügyminiszter román tárgyalópartnereivel szerdán Bukarestben.

MTI 2017. augusztus 25., péntek

Kelemen Hunor szerint Romániában egy láthatatlan „mély állam” hozza a magyarellenes intézkedéseket

Kelemen Hunor szerint Romániában egy láthatatlan és számonkérhetetlen „mély állam” hozza a magyarellenes intézkedéseket.

MTI 2017. augusztus 25., péntek

Elkezdődött a tüntetéssorozat a katolikus iskola ügyében Marosvásárhelyen

Tüntetésbe kezdtek pénteken a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnáziumban tanuló gyermekek szülei amiatt, hogy három héttel a tanévkezdés előtt továbbra is rendezetlen az iskola helyzete.

MTI 2017. augusztus 23., szerda

Ha akar, megismételjük, ha akar, itt szavazhat Románia centenáriumi arculatára

Közönségszavazást hirdetett a romániai Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma Erdély és Románia egyesülése 2018-as centenáriuma arculatának a kiválasztására.

HIRDETÉS
MTI 2017. augusztus 20., vasárnap

Felvonták Magyarország lobogóját az Országház előtt

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-i állami ünnepen, vasárnap reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.