HIRDETÉS
MTI 2017. november 23., csütörtök

Megbukott az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítvány

Hivatalban marad a kormány, mivel a parlament csütörtökön nem fogadta el az ellenzék által beterjesztett bizalmatlansági indítványt.

MTI 2017. november 10., péntek

Megkétszerezné romániai utasainak számát a Wizz Air légitársaság

A Wizz Air a következő öt évben meg akarja kétszerezni utasainak számát a Romániát érintő járatain, hosszú távon 15 millió utas szállítására törekszik – jelentette ki Váradi József vezérigazgató a Ziarul Financiarnak.

HIRDETÉS
MTI 2017. november 09., csütörtök

Két udvarhelyit díjaztak a Lakiteleki Filmszemlén

A XVII. Lakiteleki Filmszemle zsűrije Szabó Attila székelyudvarhelyi rendező Méregzöld mesék című filmjének ítélte a fődíjat, de a szintén székelyudvarhelyi Csibi Lászlót is díjazták – közölte az MTI.

MTI 2017. október 27., péntek

Megszavazták a „Katalán Köztársaság” függetlenségét kinyilvánító javaslatot

Megszavazták a független „Katalán Köztársaság” létrehozását célzó javaslatot a katalán parlament függetlenségi pártjai pénteken Barcelonában.

MTI 2017. október 26., csütörtök

Szélcsatornában tesztelt Miklós Edit

Az Audi Hungaria Zrt. szélcsatornájában tesztelték Miklós Edit alpesi síző légellenállását szerdán. A Magyarországon először végzett művelet során óránként 120 kilométeres szélsebességet értek el.

HIRDETÉS
MTI 2017. október 24., kedd

Fákat döntött ki, halálos közlekedési balesetet okozott az erős szél

Fák tucatjait döntötte ki az országban az óránként több mint ötven kilométeres sebességű szél, a heves széllökések pedig halálos közlekedési balesetet is okoztak kedden.

MTI 2017. október 17., kedd

Közös megegyezéssel távozott Storck a magyar labdarúgó-válogatott éléről

Bernd Storck és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közös megegyezéssel szerződést bontott, így a német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott.

MTI 2017. október 07., szombat

Londoni gázolás: a rendőrség szerint közlekedési baleset történt

Tizenegy ember megsérült szombaton a londoni Természettudományi Múzeum előtt, ahol a járdára hajtott egy autó. A Scotland Yard szombat este bejelentette, hogy nem terrorcselekmény, hanem közlekedési baleset történt.

HIRDETÉS
MTI 2017. október 07., szombat

Itt éri el a nemzeti konzultáció internetes kérdőívét

A héten megkezdődött a Magyarország kormánya által kezdeményezett nemzeti konzultáció leveleinek postai kiszállítása, a kérdéseket elsőként Budapesten kapják meg a választók, a vidéki kiszállítás október második hetében indul.

MTI 2017. október 07., szombat

Teret nyernek a benzines autók, és ennek ára is van

A robbanómotorok katalizátoraiban használt nemesfémek közül a palládium ára 2001 óta most először haladja meg a platináét, amit alapvetően a benzinüzemű személygépkocsik iránti kereslet növekedése okoz – írja az MTI.

MTI 2017. október 06., péntek

Vasárnaptól ismét Székelyföldön dolgoznak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai

Vasárnaptól jövő péntekig ismét székelyföldi településeken végeznek szűrővizsgálatokat, vizsgálatokat és gyógykezeléseket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvosai – közölte pénteken a szervezet az MTI-vel.

HIRDETÉS
MTI 2017. október 04., szerda

Feltételesen szabadlábra helyezték Nagy Zsolt volt távközlési minisztert

A romániai Ilfov megyei törvényszék szerdán jogerősen feltételesen szabadlábra helyezte Nagy Zsoltot, a korábbi Tăriceanu-kormány távközlési miniszterét, akit nemzetközi bűnszövetkezet támogatása miatt ítéltek 2015 januárjában négy év letöltendő börtönbüntetésre.

MTI 2017. szeptember 30., szombat

Meghalt Iulian Vlad, a Securitate utolsó parancsnoka

Meghalt Iulian Vlad, a hírhedt Securitate utolsó parancsnoka, aki az 1989-es decemberi forradalom idején vezette a román kommunista diktatúra politikai rendőrségét.

MTI 2017. szeptember 30., szombat

Orbán Viktor és Kelemen Hunor tanácskoztak Kolozsváron

Fontos közép- és hosszútávú kérdéseket is érintő egyeztetést tartottak Kolozsváron a Fidesz és az RMDSZ vezetői szombat délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MTI 2017. szeptember 30., szombat

Reformáció 500 – Orbán: a jövőt magyar nyelven írják

Az emberi erőforrások minisztere a kolozsvári Farkas utcai református templomban, a Reformáció éve erdélyi főrendezvényén tartott beszédében arra figyelmeztetett, hogy az ünneplőknek, a magyar egyházak képviselőinek együtt kell maradniuk és tovább menniük.

HIRDETÉS
MTI 2017. szeptember 21., csütörtök

Ismét emberéleteket követeltek a viharok

Három ember halálát okozták a zivatarok Romániában szerdán: két ember Vaslui megyében villámcsapás áldozata lett, egy bukaresti férfit pedig az utcán ütött agyon egy faág, amelyet az erős szél szakított le.