HIRDETÉS
MTI 2018. november 08., csütörtök

Kétmeccses eltiltást kapott Marco Rossi

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében nem ülhet le a kispadra az észtek elleni, jövő csütörtöki mérkőzésen Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

MTI 2018. november 03., szombat

Wass Albert-szobrot avattak Aszódon

Születésének 110. évfordulója alkalmából felavatták Wass Albert erdélyi születésű író mellszobrát szombaton a Pest megyei Aszódon.

HIRDETÉS
MTI 2018. november 03., szombat

Magyar kutatók dolgoznak a stressz okozta alvászavar csökkentésén

A stressz okozta alvászavar csökkentésének lehetőségén dolgoznak a Magyar Tudományos Akadémia kutatói, akik a közelmúltban a stressz és az álmatlanság összefüggését térképezték fel.

Hallgassa online rádióinkat
MTI 2018. november 03., szombat

Érdeméremmel tüntette ki a védelmi miniszter Török Zsolt aradi hegymászót

Érdeméremmel tüntette ki Török Zsolt aradi hegymászót Mihai Fifor védelmi miniszter – közölte szombaton az Agerpres hírügynökség.

MTI 2018. október 23., kedd

1,6 millió autót hív vissza a BMW gyulladásveszély miatt

Hűtőfolyadék-szivárgás által okozott gyulladásveszély miatt világszerte 1,6 millió autót hív vissza a szervizekbe ellenőrzésre a BMW – számolt be kedden az Automobilwoche német hírportál.

HIRDETÉS
MTI 2018. október 23., kedd

Felvonták a nemzeti lobogót

Katonai tiszteletadással, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján kedden reggel Magyarországon, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

MTI 2018. október 10., szerda

Jogerős döntés: a székely, a magyar és a megyezászlót el kell távolítani Kovászna megye önkormányzatának tanácsterméből

A Brassói Táblabíróság jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a székely, a magyar és a megyezászlót a Kovászna megyei önkormányzat tanácsterméből, de a velük együtt adományozott német, izraeli és amerikai zászló maradhat.

MTI 2018. október 10., szerda

Eltüntették Erőss Zsolt emléktábláját a székelyföldi Oltár-kő tetejéről

Ismeretlenek levágták és eltüntették azt az emléktáblát, amelyet a Békás-szorosban levő Oltár-kő tetején állítottak Erőss Zsolt hegymászó emlékére barátai 2013 júliusában, másfél hónappal azután, hogy a hegymászó eltűnt a Kancsendzönga meghódítása után.

HIRDETÉS
MTI 2018. október 03., szerda

Visszakerült eredeti tulajdonosához az elpusztultnak hitt Székely-krónika

A budapesti Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) őrzött, sokáig elveszettnek hitt, 1559-ben kiadott könyvritkaságot kedden ünnepélyes körülmények között adta át Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója Vargha Mihálynak, a Székely Nemzeti Múzeum főigazgatójának.

MTI 2018. szeptember 28., péntek

Megnyitották az észak-erdélyi autópálya Gyalu–Magyarnádas szakaszát

Megnyitották a forgalom előtt pénteken a romániai A3-as, észak-erdélyi autópálya Gyalu és Magyarnádas közötti kilenc kilométeres szakaszát. Az átadón elhangzott: 2021–2022-re valószínűleg autópályán lehet majd közlekedni Marosvásárhelytől a borsi határátkelőhelyig.

MTI 2018. szeptember 23., vasárnap

Varga László Edgár költő kapta a Csiki László-díjat

Varga László Edgár erdélyi költő kapta a Csiki László-díjat a XI. Gyergyószárhegyi Írótáborban – közölte vasárnap a Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

HIRDETÉS
MTI 2018. szeptember 11., kedd

A Napszálltát nevezi az idegen nyelvű Oscar-díjért Magyarország

A Napszálltát, Nemes Jeles László filmjét nevezi Magyarország a legjobb idegen nyelvű Oscar-díjért – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-t.

MTI 2018. szeptember 10., hétfő

Valentin Popa tanügyminiszter: tanítók is taníthatják a román nyelvet, de ez nem lesz az ő kizárólagos feladatuk

A román oktatásügyi miniszter szerint a kisebbségi elemi iskolákban továbbra is taníthatják tanítók a román nyelvet, de a román nyelvórák megtartása a tíz nappal ezelőtti törvénymódosítás után nem lesz már az ő kizárólagos feladatuk.

MTI 2018. szeptember 07., péntek

Magyarellenes megnyilvánulásokért bírságolta 30 ezer lejre a Realitatea hírtelevíziót a médiahatóság

Sorozatos magyarellenes megnyilvánulásokért 30 ezer lejes pénzbírságot szabott ki a médiahatóság (CNA) a Realitatea hírtelevízióra – közölte pénteki hírlevelében a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat (MIJSZ).

MTI 2018. szeptember 07., péntek

Nemes Jeles László új filmje, a Napszállta kapta a kritikusok díját Velencében

Nemes Jeles László Napszállta című alkotásának ítélte a legjobb film díját a nemzetközi filmkritikusok szövetsége, a FIPRESCI zsűrije a Velencei filmfesztiválon.

HIRDETÉS
MTI 2018. szeptember 07., péntek

Szigorítás a közutakon: „furcsa járművekből” is ellenőriznek a rendőrök Magyarországon

A közlekedési fegyelem megbomlása miatt szigorítja a sebesség-ellenőrzéseket a magyar rendőrség, például nem fogják közzétenni a mérések tervezett helyszínét – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője pénteken Budapesten.