Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
MTI 2019. november 11., hétfő

Részeredmények: Dan Barnának esélye sincs felkúszni a második helyre

Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, volt miniszterelnök lesz a hivatalban lévő Klaus Johannis jobboldali államfő ellenfele a romániai elnökválasztás második fordulójában – derült ki a központi választási bizottság (BEC) által vasárnap éjszaka közzétett részeredményekből.

MTI 2019. november 04., hétfő

Amikor tankokkal jöttek a szovjetek

November 4. nemzeti gyásznap Magyarországon: az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján az áldozatokra emlékezik a világ magyarsága.

MTI 2019. november 03., vasárnap

Úzvölgyi élőlánc: törölte a bíróság a Kovászna megyei önkormányzat alelnökére kirótt bírságot

A Csíkszeredai Bíróság törölte azt a 3000 lejes (210 ezer forintos) bírságot, amelyet Grüman Róbertre, a Kovászna megyei önkormányzat elnökhelyettesére rótt ki a Hargita Megyei Csendőrség amiatt, hogy nem jelentette be a csendőrségen is az önkormányzat június 6-i úzvölgyi rendezvényét.

MTI 2019. október 29., kedd

Elölről kezdődhet a bizonyítási eljárás a marosvásárhelyi katolikus gimnázium perében

Minden bizonnyal elölről kezdődik a bizonyítási eljárás abban a perben, amelyet román nacionalista szervezetek indítottak a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium újbóli létrehozását elrendelő tanügy-minisztériumi rendelet érvénytelenítéséért.

MTI 2019. október 25., péntek

Fáklyás felvonulás az úzvölgyi katonatemetőnél a román hadsereg napján

Újabb megemlékezést hirdettek az úzvölgyi katonatemetőbe a román hadsereg napjára, október 25-ére azok a szervezetek, amelyek az erőszakba torkollott június 6-ai román megemlékezést is szervezték.

HIRDETÉS
MTI 2019. október 11., péntek

Romániának nem tetszik, hogy Magyarország gazdaságfejlesztési programot indított Erdélyben

Semmilyen szintű kétoldalú egyezmény nem létezik Magyarország és Románia között a Pro Economica Alapítvány révén (Erdélyben, magyar állami támogatással) működtetett gazdaságfejlesztési programról, a román fél más módon sem fejezte ki beleegyezését – közölte a bukaresti külügyminisztérium

MTI 2019. október 09., szerda

Elhunyt Vekerdy Tamás

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Vekerdy Tamás pszichológus, író, a Waldorf-pedagógia egyik fontos magyarországi képviselője. A halálhírt Vekerdy Tamás hivatalos Facebook-oldalán tudatták.

MTI 2019. szeptember 24., kedd

Külhoni magyarokkal foglalkozó honlap indult

Külhoni magyarok elnevezéssel új honlapot indított Magyarország Kormánya. Az internetes felület célja, hogy újszerű módon mutassa be az anyaország határain kívül élő magyar közösségek életét és Magyarország értük végzett munkáját.

HIRDETÉS
MTI 2019. augusztus 27., kedd

Okostelefonok: miért cseréljük le, ha jó, ami van?

A második negyedévben változatlanul a Samsung vezette az okostelefonok világpiaci eladását, aztán rangsorban következett a Huawei, az Apple és negyedikként a kínai Xiaomi. Az amerikai szankciók a Huawei készülékei iránti kereslet egy részét elsősorban a Samsung és a Xiaomi felé terelték át. Elemzés.

MTI 2019. augusztus 26., hétfő

Honvéd–Craiova: a magyar fél is megkapta a több tízezer eurós büntetést

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) etikai bizottsága 30 250 eurós pénzbüntetéssel és részleges stadionbezárással sújtotta a Budapest Honvéd labdarúgóklubját a román Universitatea Craiova elleni Európa-liga selejtezős párharcon történtek miatt.

MTI 2019. augusztus 25., vasárnap

Nem mindegy, mi hová kerül: így pakoljuk meg a gyerekek iskolatáskáját

A jó iskolatáska ergonomikus, jól illeszkedik a gerincoszlopra. De nem elég csupán kiválasztani a megfelelő táskát, hanem annak megpakolására is érdemes odafigyelni – szem előtt kell tartani az összsúlyt, illetve azt, hogy mi kerüljön a gerinchez közel, és mi távolabb.

HIRDETÉS
MTI 2019. augusztus 20., kedd

Elmarasztalták a csomafalvi községvezetést, mert csak magyarul jelenik meg a helyi közlöny

Elmarasztalta a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a románok hátrányos megkülönböztetése miatt a 99,8 százalékban magyarok által lakott Gyergyócsomafalva polgármesteri hivatalát, amiért csak magyar nyelven adja ki a község közlönyét.

MTI 2019. augusztus 20., kedd

Egy tonna lisztből készül a Kárpát-medence kenyere Szolnokon

A Magyarok kenyere program felajánlásával egy tonna lisztből készül augusztus 20-án Szolnokon a Kárpát-medence kenyere, amelyet idén is szétosztanak az ünnepelők között.

MTI 2019. augusztus 20., kedd

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, kedd reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

MTI 2019. augusztus 19., hétfő

Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért díjat kapott Csíkszentmárton és Korond polgármestere

Mindannyian az egyetemes magyarság örökösei és hordozói vagyunk - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjak átadóján hétfőn, az Országházban.

HIRDETÉS
MTI 2019. augusztus 19., hétfő

Az RMDSZ nem tárgyal a PSD-vel a Dăncilă-kormány támogatásáról

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nem tárgyal a Szociáldemokrata Párttal (PSD) a Viorica Dăncilă vezette kormány támogatásáról – szögezte le a francia közszolgálati rádió (RFI) román adásában hétfőn Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője.