HIRDETÉS
MTI 2019. március 14., csütörtök

A nemzeti ünnep alkalmából is ingyen nézhető klasszikus filmekkel rukkol elő a Magyar Nemzeti Filmalap

A reformkort és az 1848-as forradalmat felidéző, felújított klasszikus magyar filmeket lehet ingyenesen megtekinteni a Filmarchívum videómegosztó csatornáján péntektől vasárnapig – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel csütörtökön.

MTI 2019. március 07., csütörtök

Sorozatot készít Gabriel García Márquez Száz év magányából a Netflix

Sorozatot készít a Nobel-díjas Gabriel García Márquez Száz év magány című regényéből a Netflix. A streamingszolgáltató szerdán jelentette be, hogy megszerezte a mű megfilmesítésének jogát.

MTI 2019. március 05., kedd

Oxigénpalack és teherhordók nélkül jutna fel a két magyar hegymászó a K2-re

A Föld második legmagasabb csúcsára, a K2-re indul a magyarországi Klein Dávid és Suhajda Szilárd következő expedíciója, a tervek szerint június 7-én.

Hallgassa online rádióinkat
MTI 2019. március 05., kedd

Őssejt beültetésével kezeltek sikeresen egy HIV-fertőzöttet

Őssejt beültetésével kezeltek egy londoni HIV-fertőzöttet, ő a második beteg, akinél a módszer tartósan kimutathatatlanná tette a vírust – írta az MTI a BBC hírportáljára hivatkozva.

MTI 2019. március 04., hétfő

Öngyilkos lett Keith Flint, a Prodigy énekese

Meghalt 49 éves korában Keith Flint, a Prodigy énekese – írta meg több nemzetközi híroldal. Az együttes hivatalos Instagram-oldalán közölte: a zenész öngyilkos lett.

HIRDETÉS
MTI 2019. március 03., vasárnap

Meghalt Koós János táncdalénekes

Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész – tudatta a család vasárnap az MTI-vel.

MTI 2019. február 27., szerda

Most ingyen nézheti meg ezt a három klasszikus magyar filmalkotást

Három szabadon megtekinthető filmmel ünnepli a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum a 120 éve született Székely Istvánt, a harmincas évek első számú magyar sztárrendezőjét, aki Hyppolit, a lakáj című filmjével soha nem látott mozivirágkort indított el Magyarországon.

MTI 2019. február 24., vasárnap

Átadják az Oscar-díjakat Hollywoodban

Vasárnap este (közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban) adják át 91. alkalommal az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) díjait Hollywoodban.

HIRDETÉS
MTI 2019. február 23., szombat

Pápai Joci nyerte A Dalt, ismét ő megy az Eurovizióra

Pápai Joci és Az én apám című szám nyerte A Dal 2019 című showműsort szombaton Budapesten. Ezzel Pápai Joci másodszor is képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet idén Tel-Avivban rendeznek.

MTI, Rostás Szabolcs 2019. február 23., szombat

RMDSZ: jövőtervezés a pragmatikus transzilvanista politika folytatásával

A pragmatikus transzilvanista politika folytatását ígérte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kongresszusán szombaton elmondott beszámolójában Kelemen Hunor, a szövetség elnöke.

MTI 2019. február 23., szombat

Érvénytelenítették a sepsiszentgyörgyi magyar zászlók miatt kirótt prefektusi bírságot

A Sepsiszentgyörgyi Bíróság pénteki ítéletében első fokon érvénytelenítette azokat a bírságokat, amelyeket Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa rótt ki azok miatt a magyar nemzeti színű szalagok miatt, amelyekkel Sepsiszentgyörgy főterét díszítette ki a polgármesteri hivatal 2018 március 15-én.

HIRDETÉS
MTI 2019. január 27., vasárnap

Harmincéves küzdelem után tarthattak magyar misét a csángók Bákóban

Zsúfolásig megtelt vasárnap délután a bákói Szent Miklós-plébániatemplom a jászvásári püspökség által engedélyezett első magyar nyelvű misére – mondta el az MTI-nek Nyisztor Tinka néprajzkutató, a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének (MCSMSZ) vallási felelőse.

MTI 2019. január 24., csütörtök

Így ünnepelhetik az erdélyi diákok március 15-ét Magyarországon

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is meghirdeti utaztatási programját Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség. A felhívásra február 18-ig lehet jelentkezni.

MTI 2019. január 08., kedd

Ő az első magyar, aki az Antarktisz partjáról indulva elérte a Déli-sarkot

Rakonczay Gábor első magyarként, a szárazföldről, vagyis az Antarktisz partjáról indulva elérte a Déli-sarkot 2019. január 7-én. Az extrém sportoló negyvennégy nap és négy óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot egy 94 kilós szánt húzva maga után.

MTI 2019. január 03., csütörtök

Nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség Olosz Gergely volt RMDSZ-szenátor ellen

Nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség Olosz Gergely, az RMDSZ volt szenátora ellen, akit három év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek korrupcióért – közölte az Agerpres hírügynökséggel csütörtökön Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

HIRDETÉS
MTI 2018. december 30., vasárnap

Csak ülünk a gép előtt, és kihasználnak, meglopnak

Jövőre tovább nő az internetes adathalász-támadások száma egy biztonságtechnikai szoftvermegoldásokkal foglalkozó cég előrejelzése szerint. Mondjuk nem is csoda, hiszen elemzésükből kiderül, hogy a foglalkoztatottak több mint negyede egyetlen munkahelyén sem részesült biztonsági képzésben.