HIRDETÉS
MTI 2019. január 08., kedd

Ő az első magyar, aki az Antarktisz partjáról indulva elérte a Déli-sarkot

Rakonczay Gábor első magyarként, a szárazföldről, vagyis az Antarktisz partjáról indulva elérte a Déli-sarkot 2019. január 7-én. Az extrém sportoló negyvennégy nap és négy óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot egy 94 kilós szánt húzva maga után.

MTI 2019. január 03., csütörtök

Nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség Olosz Gergely volt RMDSZ-szenátor ellen

Nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség Olosz Gergely, az RMDSZ volt szenátora ellen, akit három év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek korrupcióért – közölte az Agerpres hírügynökséggel csütörtökön Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

MTI 2018. december 30., vasárnap

Csak ülünk a gép előtt, és kihasználnak, meglopnak

Jövőre tovább nő az internetes adathalász-támadások száma egy biztonságtechnikai szoftvermegoldásokkal foglalkozó cég előrejelzése szerint. Mondjuk nem is csoda, hiszen elemzésükből kiderül, hogy a foglalkoztatottak több mint negyede egyetlen munkahelyén sem részesült biztonsági képzésben.

Hallgassa online rádióinkat
MTI 2018. december 10., hétfő

Kimondatott: az Egyesült Királyság szabadon visszavonhatja uniós kilépési szándékát

Az Egyesült Királyság szabadon és egyoldalúan visszavonhatja az európai uniós tagságának megszüntetésére vonatkozó szándékának korábbi bejelentését – közölte döntését az Európai Unió Bírósága hétfőn.

MTI 2018. december 10., hétfő

Oda a másfél millió: munkatársai fizetését is eljátszotta a romániai férfi Magyarországon

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy romániai férfi ellen, aki egy kaszinóban eljátszotta munkatársai bérét, több mint 1,5 millió forintot – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

HIRDETÉS
MTI 2018. december 05., szerda

Feljelentették Sepsiszentgyörgy polgármesterét, mert nem zászlózta fel a várost december elsejére

A Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) feljelentette a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy polgármesterét.

MTI 2018. december 04., kedd

A magyar főváros ad otthont a 2023-as atlétika-világbajnokságnak

Budapest rendezheti a 2023-as szabadtéri atlétika-világbajnokságot – jelentette be kedden Monacóban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF).

MTI 2018. december 01., szombat

Elhunyt id. George Bush volt amerikai elnök

Elhunyt pénteken késő este George H.W. Bush volt amerikai elnök – jelentette be közleményben a Bush-család szóvivője. Kilencvennégy éves volt.

HIRDETÉS
MTI 2018. november 08., csütörtök

Kétmeccses eltiltást kapott Marco Rossi

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében nem ülhet le a kispadra az észtek elleni, jövő csütörtöki mérkőzésen Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

MTI 2018. november 03., szombat

Wass Albert-szobrot avattak Aszódon

Születésének 110. évfordulója alkalmából felavatták Wass Albert erdélyi születésű író mellszobrát szombaton a Pest megyei Aszódon.

MTI 2018. november 03., szombat

Magyar kutatók dolgoznak a stressz okozta alvászavar csökkentésén

A stressz okozta alvászavar csökkentésének lehetőségén dolgoznak a Magyar Tudományos Akadémia kutatói, akik a közelmúltban a stressz és az álmatlanság összefüggését térképezték fel.

HIRDETÉS
MTI 2018. november 03., szombat

Érdeméremmel tüntette ki a védelmi miniszter Török Zsolt aradi hegymászót

Érdeméremmel tüntette ki Török Zsolt aradi hegymászót Mihai Fifor védelmi miniszter – közölte szombaton az Agerpres hírügynökség.

MTI 2018. október 23., kedd

1,6 millió autót hív vissza a BMW gyulladásveszély miatt

Hűtőfolyadék-szivárgás által okozott gyulladásveszély miatt világszerte 1,6 millió autót hív vissza a szervizekbe ellenőrzésre a BMW – számolt be kedden az Automobilwoche német hírportál.

MTI 2018. október 23., kedd

Felvonták a nemzeti lobogót

Katonai tiszteletadással, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján kedden reggel Magyarországon, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

MTI 2018. október 10., szerda

Jogerős döntés: a székely, a magyar és a megyezászlót el kell távolítani Kovászna megye önkormányzatának tanácsterméből

A Brassói Táblabíróság jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a székely, a magyar és a megyezászlót a Kovászna megyei önkormányzat tanácsterméből, de a velük együtt adományozott német, izraeli és amerikai zászló maradhat.

HIRDETÉS
MTI 2018. október 10., szerda

Eltüntették Erőss Zsolt emléktábláját a székelyföldi Oltár-kő tetejéről

Ismeretlenek levágták és eltüntették azt az emléktáblát, amelyet a Békás-szorosban levő Oltár-kő tetején állítottak Erőss Zsolt hegymászó emlékére barátai 2013 júliusában, másfél hónappal azután, hogy a hegymászó eltűnt a Kancsendzönga meghódítása után.