Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
MTI 2020. január 23., csütörtök

Amitől idén különösen fontos a csíksomlyói zarándoklat

Ebben az évben különösen fontos a nemzeti összetartozást erősítő csíksomlyói zarándoklat – hangsúlyozta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára utalva a trianoni békeszerződés megkötésének 100. évfordulójára.

MTI 2020. január 12., vasárnap

A határon túli magyarság idén is számíthat a régiós gazdaságfejlesztési programokra

Az idei a közösségépítés éve a nemzetpolitikában: a magyar kormány kiemelt célja a külhoni magyar közösségek szülőföldön való boldogulásának segítése, ezért folytatja a határon túli családok támogatását és a magyar közösségek gazdasági megerősítését.

MTI 2019. december 25., szerda

Szentesti zarándoklat Felső-Háromszék legtávolabbi részére

Hatvan évnyi szünet után, hét évvel ezelőtt elevenítettek fel egy ősi hagyományt Felső-Háromszéken, amelynek szentesti eseményeiről az MTI tudósítója számol be képekben.

MTI 2019. december 20., péntek

66 klasszikus magyar film nézhető ingyenesen az ünnepek alatt

Péntektől január 5-ig a közönség ingyenesen és online láthatja a Filmarchívumban megőrzött és felújított 66 filmkincset, játék- és dokumentumfilmeket, rövidfilmeket és animációkat – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

MTI 2019. december 15., vasárnap

Michelisz Norbert világkupagyőztes

Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, miután a vasárnapi idényzáró malajziai futamon összetettbeli riválisa műszaki hiba miatt nem szerzett pontot, a magyar versenyző pedig ötödik lett.

MTI 2019. december 10., kedd

Visszavonja az elnök a Románia Csillaga kitüntetést Adrian Năstasetől

Klaus Johannis államfő bejelentette kedden, hogy visszavonja a Románia Csillaga kitüntetést a korrupcióért kétszer is elítélt Adrian Năstase volt miniszterelnöktől és az érdemrend minden büntetett előéletű birtokosától.

MTI 2019. december 09., hétfő

Kormánybuktatással akadályozná meg a PSD és az RMDSZ a kétfordulós polgármester-választás bevezetését

Bizalmatlansági indítványt nyújt be a román Szociáldemokrata Párt (PSD) Ludovic Orban kormánya ellen, ha a jobbközép kabinet úgynevezett kormányzati felelősségvállalással próbálja bevezetni a kétfordulós polgármester-választást – szögezte le egy vasárnap esti televíziós műsorban Marcel Ciolacu, a PSD ideiglenes elnöke.

MTI 2019. december 05., csütörtök

AFI: a Joker, Az ír a legjobb filmek, a Csernobil és a Trónok harca a legjobb sorozatok között van

A Joker, Az ír és a Házassági történet is az év legjobb filmjei között szerepel az Amerikai Filmintézet (AFI) idei tízes toplistáján. A tévéműsorok közül a Csernobilt és a Trónok harcát is díjazták.

MTI 2019. november 28., csütörtök

Még mindig keveset tudunk Petőfi halálának körülményeiről

Kamarakiállítás nyílt a segesvári harctéren folytatott régészeti kutatásokról Ki mondaná, hogy e hely csatatér? címmel szerdán Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

MTI 2019. november 27., szerda

Csíksomlyón lesz az új Bánk bán díszbemutatója

Új Bánk bán-előadást mutatnak be a Coopera és partnerei együttműködésével 2020-ban Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadás, amelynek címszerepében Molnár Levente erdélyi származású művészt láthatja majd a közönség, egyben tisztelgés a nemzeti összetartozás éve előtt.

MTI 2019. november 26., kedd

Magyar győzelem is született a Nemzetközi Emmy-gálán

Magyar győzelem is született a Nemzetközi Emmy-díj gálán hétfőn este: Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat. A színésznőt a Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért ismerték el.

HIRDETÉS
MTI 2019. november 25., hétfő

Kelemen tudta előre, hogy nem megyünk el szavazni

Kelemen Hunor szerint a romániai elnökválasztás második fordulója után közzétett exit poll felmérések azt az eredményt jelzik, amelyre mindenki számított.

MTI 2019. november 25., hétfő

Részeredmények: elsöprő győzelmet aratott Klaus Johannis

A romániai elnökválasztáson a belföldön leadott szavazatok csaknem 95 százalékának összesítése alapján közzétett részeredmények igazolták, hogy a tisztségben lévő Klaus Johannis jobboldali államfő nyert újabb ötéves mandátumot vasárnap.

MTI 2019. november 11., hétfő

Részeredmények: Dan Barnának esélye sincs felkúszni a második helyre

Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, volt miniszterelnök lesz a hivatalban lévő Klaus Johannis jobboldali államfő ellenfele a romániai elnökválasztás második fordulójában – derült ki a központi választási bizottság (BEC) által vasárnap éjszaka közzétett részeredményekből.

MTI 2019. november 04., hétfő

Amikor tankokkal jöttek a szovjetek

November 4. nemzeti gyásznap Magyarországon: az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján az áldozatokra emlékezik a világ magyarsága.

HIRDETÉS
MTI 2019. november 03., vasárnap

Úzvölgyi élőlánc: törölte a bíróság a Kovászna megyei önkormányzat alelnökére kirótt bírságot

A Csíkszeredai Bíróság törölte azt a 3000 lejes (210 ezer forintos) bírságot, amelyet Grüman Róbertre, a Kovászna megyei önkormányzat elnökhelyettesére rótt ki a Hargita Megyei Csendőrség amiatt, hogy nem jelentette be a csendőrségen is az önkormányzat június 6-i úzvölgyi rendezvényét.