Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék
MTI 2019. május 20., hétfő

Borsodi L. László a Székelyföld folyóirat új főszerkesztője

Borsodi L. László költő, irodalomtörténész, tanár lett a Székelyföld kulturális folyóirat új főszerkesztője – adta hírül hétfőn az Eirodalom.ro erdélyi magyar irodalmi portál.

MTI 2019. május 15., szerda

Eurovíziós Dalfesztivál: Pápai Joci nem jutott a döntőbe

Nem jutott a döntőbe a Magyarországot képviselő Pápai Joci Az én apám című dallal a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon kedd este Tel-Avivban.

MTI 2019. május 01., szerda

Amit elő lehet szedni egy használt USB-adathordozóról

Használt pendrive-okat vásároltak egy kutatás keretében, hogy megnézzék, a korábbi tulajdonosok letörlik-e adataikat az eladott USB-meghajtóról. Az eredmény meglepő, és egyben tanulságos.

Hallgassa online rádióinkat
MTI 2019. május 01., szerda

Ha esik, ha nem, a miccset megsütik május elsején – milliószámra

Mintegy harmincmillió miccset sütnek meg Romániában az ortodox húsvétot és a május elejei szabadnapot magában foglaló hatnapos vakáció idején – közölte a román húsipari szövetség becsléseire hivatkozva hétfőn a Hotnews.ro hírportál.

MTI, Székelyhon 2019. április 24., szerda

Megvan a hivatalos program, mégsem a csíkszeredai stadion előtt landol a pápát szállító helikopter

Közzétette szerdán a Vatikán Ferenc pápa romániai látogatásának részletes programját, amely szerint június 1-jén 11 óra 30 perckor kezdődik a csíksomlyói hegynyeregben a katolikus egyházfő által pontifikált szentmise.

HIRDETÉS
MTI 2019. április 20., szombat

„Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság”

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

MTI 2019. április 20., szombat

Jézus feltámadását ünneplik Nagyszombat este a katolikus templomokban

Nagyszombaton Krisztus kereszthaláláról elmélkednek a keresztények, az esti vigília-szertartással a katolikus templomokban pedig már kezdetét veszi húsvét, a kereszténység legnagyobb, Jézus feltámadását hirdető ünnepe.

MTI 2019. április 12., péntek

Áder János, Magyarország elnöke is részt vesz a csíksomlyói pápai szentmisén

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek meghívására Áder János államfő részt vesz a június 1-jei pápai szentmisén Csíksomlyón – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t pénteken.

HIRDETÉS
MTI 2019. április 10., szerda

Meghallgatták a fegyelmi eljárás alá vont tanárokat

Meghallgatta az egységes vizsgáztatást elutasító tanárokat a hét első három napján a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológai Egyetem (MOGYTTE) dékánjaiból álló fegyelmi bizottság – közölte az egyetem rektora.

MTI 2019. április 02., kedd

Tutajra szálltak a gyergyói tűzoltók

Háromezer pillepalack felhasználásával építettek tutajokat a gyergyószentmiklósi tűzoltók, hogy a Maros forrásától eltutajozzanak a Tiszáig. Hétfőn indultak, és körülbelül két hét alatt tervezik megtenni a közel nyolcszáz kilométert.

MTI 2019. március 28., csütörtök

Megbírságolták Gyergyóremete polgármesterét, mert csak magyarul jelenik meg a községi havilap

Megbírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Laczkó-Albert Elemért, a 99,2 százalékban magyarok által lakott Gyergyóremete polgármesterét, mert az önkormányzat csak magyarul adja ki a község havilapját.

HIRDETÉS
MTI 2019. március 26., kedd

2021-től búcsút mondhatunk az óraátállításnak

Támogatásáról biztosította az évenkénti kétszeri óraátállítás gyakorlatának 2021-es megszüntetését kedden az Európai Parlament (EP).

MTI, Kovács Attila 2019. március 21., csütörtök

Legfelsőbb bíróság: hátrányosan különböztette meg a románokat Csíkszereda polgármestere

A legfelsőbb bíróság szerdán kimondott ítéletében jogerősen megerősítette: hátrányosan különböztette meg Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere a székelyföldi város román lakosságát azzal, hogy a magyar nyelv ismeretét is megkövetelte bizonyos önkormányzati állások betöltésekor.

MTI 2019. március 20., szerda

A Béres Csepp feltalálójáról készült filmsorozat indul a Duna Televízión

Béres József (1920–2006) élettörténetét bemutató sorozatot tűz műsorra szombattól a Duna Televízió Cseppben az élet címmel.

MTI 2019. március 14., csütörtök

A nemzeti ünnep alkalmából is ingyen nézhető klasszikus filmekkel rukkol elő a Magyar Nemzeti Filmalap

A reformkort és az 1848-as forradalmat felidéző, felújított klasszikus magyar filmeket lehet ingyenesen megtekinteni a Filmarchívum videómegosztó csatornáján péntektől vasárnapig – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel csütörtökön.

HIRDETÉS
MTI 2019. március 07., csütörtök

Sorozatot készít Gabriel García Márquez Száz év magányából a Netflix

Sorozatot készít a Nobel-díjas Gabriel García Márquez Száz év magány című regényéből a Netflix. A streamingszolgáltató szerdán jelentette be, hogy megszerezte a mű megfilmesítésének jogát.