HIRDETÉS
MTI 2018. szeptember 23., vasárnap

Varga László Edgár költő kapta a Csiki László-díjat

Varga László Edgár erdélyi költő kapta a Csiki László-díjat a XI. Gyergyószárhegyi Írótáborban – közölte vasárnap a Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

MTI 2018. szeptember 11., kedd

A Napszálltát nevezi az idegen nyelvű Oscar-díjért Magyarország

A Napszálltát, Nemes Jeles László filmjét nevezi Magyarország a legjobb idegen nyelvű Oscar-díjért – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-t.

HIRDETÉS
MTI 2018. szeptember 10., hétfő

Valentin Popa tanügyminiszter: tanítók is taníthatják a román nyelvet, de ez nem lesz az ő kizárólagos feladatuk

A román oktatásügyi miniszter szerint a kisebbségi elemi iskolákban továbbra is taníthatják tanítók a román nyelvet, de a román nyelvórák megtartása a tíz nappal ezelőtti törvénymódosítás után nem lesz már az ő kizárólagos feladatuk.

MTI 2018. szeptember 07., péntek

Magyarellenes megnyilvánulásokért bírságolta 30 ezer lejre a Realitatea hírtelevíziót a médiahatóság

Sorozatos magyarellenes megnyilvánulásokért 30 ezer lejes pénzbírságot szabott ki a médiahatóság (CNA) a Realitatea hírtelevízióra – közölte pénteki hírlevelében a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat (MIJSZ).

MTI 2018. szeptember 07., péntek

Nemes Jeles László új filmje, a Napszállta kapta a kritikusok díját Velencében

Nemes Jeles László Napszállta című alkotásának ítélte a legjobb film díját a nemzetközi filmkritikusok szövetsége, a FIPRESCI zsűrije a Velencei filmfesztiválon.

HIRDETÉS
MTI 2018. szeptember 07., péntek

Szigorítás a közutakon: „furcsa járművekből” is ellenőriznek a rendőrök Magyarországon

A közlekedési fegyelem megbomlása miatt szigorítja a sebesség-ellenőrzéseket a magyar rendőrség, például nem fogják közzétenni a mérések tervezett helyszínét – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője pénteken Budapesten.

MTI 2018. szeptember 07., péntek

Kiélezett küzdelemre számít az Erste Liga elnöke

Szőke Álmos, a jégkorong Erste Liga elnöke kiélezett küzdelemre számít a sorozat 2018–2019-es idényében. A nemzetközi bajnokságban három erdélyi együttes vesz részt, a Csíkszeredai Sportklub, a Brassói Corona és a Gyergyói HK.

MTI 2018. szeptember 07., péntek

Egyelőre nem engedi diákjait a katolikus iskolába az Unirea Főgimnázium

A marosvásárhelyi Unirea Főgimnázium egyelőre nem engedi át az újrainduló II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnáziumba azt a hat osztályt, amelyek a 2014-ben alapított katolikus gimnázium beszüntetésekor formailag hozzá kerültek vissza.

HIRDETÉS
MTI 2018. szeptember 05., szerda

Ha ennél kevesebbet mozog, a kutatók szerint ön inaktív

Nem mozog eleget a világ népességének több mint negyede, 1,4 milliárd ember, és ez az adat 2001 óta csupán nagyon kicsit javult – állapította meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) friss jelentése.

MTI 2018. szeptember 01., szombat

Ennyi, és nem több: szakorvos mondja meg, mekkora lehet az iskolatáska súlya

Míg az óvodában sokat mozognak a gyermekek, az iskolában ez megváltozik, ezért különösen fontos odafigyelni, hogy milyen táskát választunk a gyermeknek, és abba mit, hogyan pakolunk bele. Íme, a szakorvos egyszerű tanácsai.

MTI 2018. augusztus 29., szerda

Gyermekkínzás miatt vettek őrizetbe egy nőt Szilágysomlyón

Gyermekkínzás és gyermekpornográfia gyanújával vettek őrizetbe egy nőt Szilágysomlyón.

HIRDETÉS
MTI 2018. augusztus 28., kedd

Centenáriumi székely nagygyűlést tartanak Sepsiszentgyörgyön

Centenáriumi székely nagygyűlésre hívja november 18-án 13 órára Sepsiszentgyörgy főterére a székelyeket és a velük szolidaritást vállaló erdélyi magyarokat a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).

MTI 2018. augusztus 20., hétfő

Képeken a Kossuth téri zászlófelvonás és tisztavatás

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren. A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel.

MTI 2018. augusztus 18., szombat

Különlegesnek ígérkezik a Csíksomlyói passió bemutatója

Izgalmas, lélekemelő előadás tanúi lehetnek szombat este a Csíksomlyói passió nézői a csíksomlyói nyeregben – mondta el Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója, a darab rendezője az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című műsorában szombat délelőtt.

MTI 2018. augusztus 15., szerda

Egyszer minden buli véget ér – húsz emlékezetes fotó a Szigetről

Minden eddiginél többen, 565 ezren látogattak ki a kedden zárult Sziget fesztiválra, amely hétből három napon is telt házas volt – áll a Sziget fesztivál által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

HIRDETÉS
MTI 2018. augusztus 15., szerda

Röviden, amit Nagyboldogasszony ünnepéről tudni érdemes

Ma, augusztus 15-én ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.