HIRDETÉS

Csak néhány tanintézet élére nem került igazgató Maros megyében

Hajnal Csilla 2017. január 04., 19:48

Kézhez kapták iskolavezetői kinevezésüket szerdán az igazgatók és aligazgatók, öt-hat iskolán kívül az összes Maros megyei iskolának lett vezetője, s hétvégéig remélhetőleg a maradék intézményekben is lesz vezető. Ahol nem versenyvizsgával nyerték meg az intézményvezetői tisztséget, ott a tanfelügyelő nevezett ki valakit. Van, ahol hétfőtől magyar igazgató veszi át a megbízatást, másutt aligazgatói székbe került magyar vezető.

Fotó: Boda L. Gergely


Kezükben tarthatják már a kinevezésüket az új igazgatók, akik január 9-étől veszik át a tanintézetek vezetését. Maros megyében mintegy 250 pályázó vizsgázott, ebből közel hetven jelölt bukott el az írásbelin vagy a szóbelin. Azokban az iskolákban, ahol senki nem jelentkezett vagy senkinek nem sikerült a vizsgája, a tanári kar jelölhetett egy szakembert az intézményvezetői állásra, olyat, aki teljesíti a módszertani előírásokat, például szakdolgozata jelent meg, konferenciákon vett részt. Abban az esetben, ha nem volt ilyen személy, a főtanfelügyelő nevezett ki valakit ideiglenesen. Egyelőre még nincs meghatározva újabb vizsga időpontja, de mint Illés Ildikó helyettes főtanfelügyelő lapunknak elmondta, az lenne a korrekt, ha minden iskolavezető vizsgával kapná meg az állását.

A módszertani szabályok szerint nem lehetett kinevezni azokat, akik részt vettek a vizsgán, de nem sikerült nekik, valamint azokat sem, akik eddig vezették az adott intézményt, de nem vettek részt a versenyvizsgán. „Öt-hat intézményen kívül minden iskolában van igazgató és aligazgató Maros megyében, és ott, ahol eddig még nem sikerült kinevezni senkit, reméljük, hogy a hétvégéig elvállalja valaki a megbízatást, mert ha nem, akkor az adott iskola tanárai nem kaphatnak fizetést aláírási joggal rendelkező személy hiányában” – fejtette ki Illés Ildikó. A főtanfelügyelő-helyettes viszont úgy véli, hogy jövő héttől biztosan kerül majd minden iskola élére valaki.

Ők lettek az új igazgatók

Új vezetői vannak a Bolyai Farkas Gimnáziumnak: a közel húsz évig iskolaigazgatói tisztséget betöltő Bálint István helyett Mátéfi István vette át a megbízatást, Horváth Gabriella volt aligazgató helyére pedig Hajdú Zoltán került. A Bernády György Általános Iskola élére magyar igazgató került, Kupán Edith személyében, aligazgatónak pedig Ioan Borgovant nevezték ki, aki igazgatói tisztségre pályázott ugyanitt, de nem sikerült a vizsgája. A Tudor Vladimirescu Általános Iskola volt igazgatója Boczog Szabolcs hétfőtől aligazgatói tisztséget tölt be, az új igazgató pedig Sandru Gabriela lesz. A Liviu Rebreanu Általános Iskolában Demeter Zoltán maradt az aligazgató, Mimi Ionica Cuciurean  pedig az igazgatói széket foglalja el ugyanitt. A Dacia Általános Iskolában Magyari Levente kapott aligazgatói kinevezést, és Claudia Chebuțiut nevezték ki iskolaigazgatónak – aki egyébként az Alexandru Ioan Cuza Általános Iskola vezetésére pályázott sikertelenül, itt Olga Atomei lett az igazgató, miután sikeresen vizsgázott. A nyárádszeredai Deák Farkas Általános Iskolában Trufán József maradt az iskolavezető, a város másik iskolájában, a Bocskai István Iskolaközpontban Csíki Leventét nevezték ki igazgatónak, az erdőszentgyörgyi Szent György Iskolaközpontban Léta Áron kapta meg az iskolavezetői megbízatást – tudtuk meg a részleteket Illés Ildikótól a szerdai gyűlést követően.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS