HIRDETÉS
Hajnal Csilla 2017. március 29., szerda

Helyben toporognak a katolikus iskola ügyében

Miközben a szülők egy része Bukarestben kereste a megoldást a Római Katolikus Teológiai Gimnázium ügyében, a szülők egy másik része a tanfelügyelőségen várta, hogy elkezdődjön az intézmény vezetőtanácsának gyűlése. Azt remélték, hogy döntés születik a marosvásárhelyi iskolahálózatról.

Hajnal Csilla 2017. március 29., szerda

Érdemes a lakóhelyhez közeli óvodákat is számításba venni

Az óvodakezdés előtt álló gyerekek szüleinek még várniuk kell pár hetet csemetéjük beíratására, ugyanis előbb az előkészítő osztályokba való beiratkozásnak kell lezárulnia. Általában májusban kezdődnek a beiratkozások, és egészen nyár végéig elhúzódhatnak.

HIRDETÉS
Hajnal Csilla 2017. március 29., szerda

Bukarestben mondták: új iskolahálózatot kell létrehozni Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnáziumba járó diákok szüleinek ismét csalódniuk kellett, ugyanis semmiféle döntés nem született kedden Bukarestben a tanügyminisztériumi meghallgatáson, sőt ugyanazt tapasztalták a fővárosban, mint itthon.

Hajnal Csilla 2017. március 28., kedd

Miniszteri meghallgatáson a katolikus iskola diákjainak szülei

Időpontot kaptak Pavel Năstase tanügyminiszterhez a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnáziumban tanuló diákok szüleinek képviselői. A szószólók kedd hajnalban indultak el Bukarestbe, azzal a céllal, hogy megoldást találjanak gyerekeik iskolájának önálló jogi tanintézményként való megtartására.

Hajnal Csilla 2017. március 23., csütörtök

Botrány a tanfelügyelőségen

A marosvásárhelyi katolikus iskolába járó diákok szüleinek elegük van a tanfelügyelőség törvénytelenségeiből. Mindenre elszántan keresték fel Ioan Macariét, az újonnan kinevezett főtanfelügyelőt, aki megpróbált elmenekülni előlük, kevés sikerrel.

HIRDETÉS
Hajnal Csilla 2017. március 23., csütörtök

Az sem egyezett bele a per felfüggesztésébe, akit bepereltek

A marosvásárhelyi katolikus iskola mellett kiálló szülők szerdán kérték annak a két pernek a felfüggesztését, amelyet a tanfelügyelőség határozata ellen indítottak az unireás szülők.

Hajnal Csilla 2017. március 23., csütörtök

Beteg gyereknek otthon a helye?

Sok szülőben merül fel a dilemma, küldheti-e tüsszentő, köhögő, taknyos orrú gyerekét óvodába, iskolába, illetve mikor javasolt a közösségtől távol tartani őt. A náthát okozó vírusok ugyanis már a tünetek megjelenése előtt fertőznek, de ez nem azt jelenti, hogy utána már nem.

Hajnal Csilla 2017. március 21., kedd

Fellélegezhetnek a katolikus iskolánál

Szóbeli ígéreteket kaptak a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnázium diákjainak szülei a keddi tárgyaláson arra, hogy a tanintézet jogi személyiségként működhet tovább, illetve az előző évi iskolahálózat marad érvényben a következő tanévben is.

HIRDETÉS
Hajnal Csilla 2017. március 21., kedd

Ioan Macarie az új Maros megyei főtanfelügyelő

Ioan Macariét nevezte ki az oktatási minisztérium a Maros Megyei Tanfelügyelőség élére. Az új főtanfelügyelő is ideiglenes megbízatást kapott, akárcsak elődje, Maria Kozak, aki másfél hónap után mondott le tisztségéről.

Hajnal Csilla 2017. március 20., hétfő

Szinte mindenki belépett a néhány szülő által kezdeményezett perbe

Egyre több szereplője van annak a két közigazgatási pernek, amelyet a tanfelügyelőség határozata miatt kezdeményezett a marosvásárhelyi Unirea Főgimnázium szülői bizottsága. A katolikus iskolának adott hat osztályteremről van szó. Jócskán kinőtte magát a jogi harc.

Hajnal Csilla 2017. március 19., vasárnap

Katolikus iskola: Florea nem ért rá, Maior fogadta a civileket

Bár Dorin Florea marosvásárhelyi polgármesterrel egyeztek meg szerdán a szülők abban, hogy folytatják a párbeszédet, pénteken mégis Claudiu Maior, a polgármester tanácsadója fogadta a civileket. Újabb tárgyalást ígért nekik, ezúttal a prefektust is meghívnák.

Hajnal Csilla 2017. március 17., péntek

Száz magyar előkészítő osztály Marosszéken

Csütörtökön zárult az előkészítő osztályokba való beiratkozások első szakasza, és már elkezdődött az összesítés meg a helyleosztás.