HIRDETÉS
Hajnal Csilla 2017. május 23., kedd

Kilenc díjjal a Sapientia lett a legeredményesebb határon túli egyetem

Az egyetem létjogosultságát bizonyítják azok a díjak és nemzetközi megmérettetéseken elért eredmények, amelyekről kedden sajtótájékoztatón számolt be a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának vezetősége, oktatói közössége.

Hajnal Csilla 2017. május 22., hétfő

Fel tudja venni a versenyt a népi kultúra a televízióval?

Óvodapedagógust kérdeztünk arról, hogy a mai gyerekek életében milyen szerepet töltenek be a népi gyermekjátékok, mesék és népdalok.

HIRDETÉS
Hajnal Csilla 2017. május 22., hétfő

Felzárkóztatnák a „szerbiai” romákat Marossárpatakon

Marossárpatak egyik domboldalán van Szerbia, ahogy az ott élő roma közösség nevezi negyedét. Pár napja hivatalosan is megnyitotta a község önkormányzata azt a nappali foglalkoztató központot.

Hajnal Csilla 2017. május 19., péntek

Nehezebb gyerekkel albérletet találni?

A gyerekes családoknak nehezebb lakást találniuk. Marosvásárhelyen főként az egyetemisták keresnek albérletet, kevesebb az olyan család, amely albérletben él, de így is akadnak olyan tulajdonosok, akik nem nézik jó szemmel a gyerekkel érkezőket.

Hajnal Csilla 2017. május 17., szerda

Ballagások Marosvásárhelyen

Utánanéztünk, hogy Marosvásárhelyen a magyar gimnáziumokban, illetve a magyar tagozattal rendelkező középiskolákban mikor szólal meg utoljára a csengő a végzősök számára. Az egyetemi ballagások sorát a Művészeti Egyetem nyitja május 19-én.

HIRDETÉS
Hajnal Csilla 2017. május 15., hétfő

Tanév végén, vizsgák előtt

Egy hét múlva nemcsak a legkisebbeket lehet már hivatalosan óvodába íratni, hanem megkezdődik az érettségire való beiratkozás is. Június 6-án pedig a román nyelvi kompetenciák és kommunikációs készségek felmérésével kezdetét veszi az érettségi.

Hajnal Csilla 2017. május 14., vasárnap

Együtt könnyebb: felavatták a mezőpaniti beteggondozói szolgálat irodáját

Már április elején elindult az otthoni beteggondozó szolgálat Mezőpanit községben, a hétvégén pedig egy irodát is megnyitottak, amely az adminisztratív munka megkönnyítésére szolgál.

Hajnal Csilla 2017. május 11., csütörtök

Hangsúly a dráma- és gyermekjátékokon, mozgásfejlesztésen

Vannak olyan városrészek Marosvásárhelyen, amelyek „kiöregedő” lakónegyedeknek számítanak, kevés fiatal családdal, gyerekkel. Ilyen a Kárpátok sétánya is, ahol a Napsugár óvoda tárt karokkal várja a gyerekeket, azaz várná, ha lenne, akiket.

HIRDETÉS
Hajnal Csilla 2017. május 09., kedd

Európa jövője a mai diákok kezében van

Születésnapot ünnepeltek a Bolyai Farkas Gimnáziumban kedden, méghozzá az Európai Unióét. Smaranda Enache, a Pro Európa Liga társelnöke előadást tartott az Európai Unió létrejöttéről, de beszélt a bolyaisoknak a Brexitről és az unió jövőjéről is.

Hajnal Csilla 2017. május 09., kedd

Szeretetre és elfogadásra vágyó serdülőkorú lány az áldozatok nagy része

Egy marosvásárhelyi édesanya szemtanúja volt annak, amint egy idegen férfi próbált meggyőzni egy serdülőkorú lányt, hogy menjenek el együtt egy italra. Az esetből kiindulva jártuk körül azt a jelenséget, amelyet modern rabszolgaságnak nevezhetünk.

Hajnal Csilla 2017. május 08., hétfő

Több mint ötven dolgozatot mutattak be a konferencián

Közel negyven éve hozták létre az első iskolai tanácsadó központokat Marosvásárhelyen. A Maros Megyei Nevelési Tanácsadó- és Erőforrás Központ országos szintű konferenciát szervezett.

HIRDETÉS
Hajnal Csilla , Simon Virág 2017. május 04., csütörtök

Meglepő ajánlat: hozzanak létre egy új iskolát, amely átveszi a jelenlegi helyét

Három, a marosvásárhelyi római katolikus iskola ügyének rendezését célzó határozatot fogadtak el az RMDSZ-es és POL-os tanácsosok a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen.

Hajnal Csilla 2017. május 03., szerda

Május közepéig rendezni kell a katolikus iskola ügyét – hanem Bukarestből jönnek

A marosvásárhelyi katolikus iskola ügyében tárgyaltak kedden Bukarestben az érintett felek és az oktatási minisztérium képviselői. A négy és fél órás tárgyalás eredményeként a helyi önkormányzatnak és a tanfelügyelőségnek május 15-éig kell rendeznie az iskola ügyét.

Hajnal Csilla 2017. május 03., szerda

Kezdődik az óvodai beiratkozás

Előbb a már óvodába járó gyerekek visszairatkozását fogadják az intézmények, május 22-étől pedig a három évet betöltött gyerekeket írathatják kiscsoportba a szülők. Az óvodánál még nem érvényesül hivatalosan a körzetiség.

Hajnal Csilla 2017. április 28., péntek

Nyertes kutatás a félénkségről

Első díjjal tért haza a tizenegyedikes Szabó Ivett a magyarországi Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájáról (TUDOK), amelyen saját pszichológiai kutatásával vett részt.

HIRDETÉS
Hajnal Csilla 2017. április 27., csütörtök

Így hallgatja ki a DNA a vásárhelyi iskolaügyben a szülőket

Folytatja a DNA a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnáziumba járó diákok szüleinek a tanúként való kihallgatását. A Vásárhelyi Hírlapnak a saját kihallgatásáról beszélt az egyik szülő, akit szerdára hívott be az ügyészség.