HIRDETÉS

Araszolgatva közlekedtek az autók a Maros megyei utakon

Bakó Zoltán 2017. január 11., 18:21 utolsó módosítás: 2017. január 11., 18:24

A szerdai havazás újból fennakadásokat okozott Maros megyében a közlekedésben. A megyeközpontban az utak latyakosak, nehezen járhatóak voltak. Hasonló volt a helyzet a megyei és országutakon is.

Fotó: Haáz Vince

A Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Andreea Pop úgy tájékoztatott, hogy a balavásári hegyen egy kamion csúszott meg, emiatt szünetelt a forgalom jó ideig. Délután egy óra körül sikerült az akadályt elhárítani – tájékoztatott a szóvivő, aki hozzáfűzte: délután kettőig máshonnan nem érkezett hír forgalmi dugóról. Az elakadás nyomán kialakult sor elért Székelyvajáig, sokan arról tájékoztattak, hogy a környéken egyetlen hókotrót, hóekét sem láttak.

A rendőrségi szóvivő szerint őket úgy tájékoztatták a megyei és országos útügyi igazgatóságtól, hogy gépekkel vonultak ki a fontosabb közlekedési utakra, hogy letakarítsák a havat az úttestről.

Az országutak igazgatósága déli 12 óra 12 perces tájékoztatása szerint az utakra 18 gépet vezényeltek ki, amelyek 5 tonna csúszásgátló anyagot (homokot) és 0,2 tonna jégtelenítésre használt kalcium-kloridot szórtak le a 13-as (Segesvár és Marosvásárhely közötti), a 13A (Balavásár–Szováta), 13C (Héjjasfalva–Segesvár), 14A (Dicsőszentmárton–Radnót), 15 (Marosludas–Palotailva), 15A (Szászrégen–Beszterce-Naszód határa), 15E (Marosvásárhely–Mezőrücs) és a  16-os (Sztrinatnya–Mezőkirályfalva) jelzésű országutakon.

A rendőrségi szóvivő újfent felhívja az autózók figyelmét, hogy ilyen időjárási körülmények között csak akkor induljanak hosszabb útra, ha az feltétlenül szükséges, ez esetben pedig érdeklődjenek a közlekedésinformációs szolgálatnál az utak állapotáról.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS