HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. december 18., hétfő

Készülnek a szilveszteri kabaréra

Azt már megszoktuk, hogy ilyenkor év végén a Hahota színtársulat új kabaréelődással örvendezteti meg a marosvásárhelyi – és nem csak – közönséget. Azt már nem annyira, hogy egyszerre két új emberrel is bővül a társulat létszáma.

Bakó Zoltán 2017. december 14., csütörtök

Így lehet visszamagyarosítani a románra fordított neveket

A Maros Megyei Lakosságnyilvántartó Hivatal ügyvezető igazgatója, Codruța Sava avatott be, hogy miként lehet a személyazonossági iratokban a nem anyanyelvi helyesírási szabályok szerint bejegyzett neveket kiigazítani.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. december 12., kedd

Visszatér a hideg, csúszós utakra számíthatnak az autósok

Az enyhébb időjárás után újból beköszönt a hideg, december 18-ától karácsonyig pedig valódi télire vált az időjárás, a legalacsonyabbak hőmérsékleti értékek –7 és –2 Celsius-fok között alakulnak Marosvásárhelyen és környékén.

Bakó Zoltán 2017. december 10., vasárnap

Előzetesbe kerültek a betörők

Pénteken a marosludasi rendőrök őrizetbe vettek három helybéli személyt – 17, 25, 42 éveseket – akikkel szemben alapos gyanú merült fel, hogy sorozatos betöréses lopásokat követtek el a településen.

Bakó Zoltán 2017. december 10., vasárnap

„Visszatért” Marosszentgyörgyre Petőfi

A település minden ötödik lakosa részt vett szombaton délután a Petőfi Sándor-szobor avatóünnepségén a helyi iskola előtti szökőkút mellett. Vendégek jöttek az egész Kárpát medencéből, az anyaországból, de sokan eljöttek Marosvásárhelyről is.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. december 07., csütörtök

Szilvát küldtek, lekvárt kapnak vissza az erdélyiek

A Magyar Országgyűlés képviselője, Boldog István érkezett Erdélybe, hogy kíséretével elhozza az alföldi Kétpón főzött szilvalekvárból a marosszékieknek és Hargita megyeieknek járó kóstolót, valamint néhány óvodának szánt anyaországi ajándékcsomagot.

Bakó Zoltán 2017. december 06., szerda

Rengeteg gépjárműjavító műhely működését függesztették fel

Az Országos Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) ellenőrzéseket végzett országszerte az autószervizeknél, hogy megállapítsák, mennyire tartják be a működésre vonatkozó műszaki előírásokat. Kétszázötven egység működését állították le.

Bakó Zoltán 2017. december 06., szerda

Közadakozásból készült a Petőfi-szobor

Leleplezik Marosszentgyörgyön szombaton 14 órai kezdettel Petőfi Sándor szobrát, amely a település első magyar köztéri emlékhelye lesz. A jelentős rendezvényre a helyiek mellett magyarországi tisztségviselőket is várnak.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. december 03., vasárnap

Máris előzetesben vannak a szovátai sportfogadó-iroda kirablásával gyanúsítottak

Ketten előzetes letartóztatásba kerültek, egy személy ellen pedig hatósági felügyeletet rendeltek el szombaton, miután alapos gyanú merült fel ellenük, hogy kiraboltak egy szovátai sportfogadó- és szerencsejáték-irodát. Mindhárom gyanúsított szovátai illetőségű, 22, 24 és 30 évesek.

Bakó Zoltán 2017. december 02., szombat

Nyomógombos villanyrendőrök a nagyobb gyalogosbiztonságért

Négy villanyrendőrt szereltek fel Dicsőszentmárton központi övezetében a forgalom folyamatossága, illetve a gyalogosok biztonsága érdekében.

Bakó Zoltán 2017. november 27., hétfő

Két eltűnt kiskorú lányt keresnek

Két eltűnt kiskorú lány megtalálásában kéri a lakosság segítségét a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság – tájékoztatott a rendőrség szóvivője, Andreea Pop. A lányok november 21-én távoztak önként lakhelyükről, azóta sem tértek haza.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. november 27., hétfő

Ennél a balesetnél a megsérült gyalogost is megszondáztatták – nem hiába

Húszéves fiatalember ütött el autójával egy 74 éves asszonyt a hétvégén Marosvásárhelyen.

Bakó Zoltán 2017. november 02., csütörtök

Több ezer lejt találtak a nőnél, aki koldult

Nagyobb pénzösszeget loptak el a Maros megyei Libánfalván egy házból. Az esetet a petelei rendőrségi körzetnél jelentették még múlt vasárnap. Azóta a pénz is előkerült – legalábbis a legnagyobb része.

Bakó Zoltán 2017. november 01., szerda

Szempont, hogy mennyi idő alatt lehet megközelíteni a nagyáruházat

Új szabályozást vezet be az élelmiszereket forgalmazó nagyáruházak számára a fúziók és árubeszerzési szokások terén az Országos Versenyhivatal, melyben az elsődleges szempont a köztük lévő földrajzi távolság – adta hírül a Mediafax hírügynökség.

Bakó Zoltán 2017. október 31., kedd

Elkezdődött a kutyaoltási kampány Maros megyében

Októberben elkezdődött Maros megyében a házi kutyák és macskák veszettség elleni oltási kampánya – tájékoztatott a Maros megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetője, Kincses Sándor állatorvos.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. október 30., hétfő

Fegyverrel fenyegette az anyját, háromszor lőtt a lakásban

Engedély nélküli fegyvertartás és fenyegetés miatt vett őrizetbe a Maros megyei rendőrség egy 29 éves, nyárádremetei férfit – tájékoztatott hétfőn a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.