HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. augusztus 17., csütörtök

Lesz útjavítás a gödröknél befestett szakaszon

Úgy tűnik, mégis kijavítják a Nagyernye és Ikland közötti Maros megyei út gödrös szakaszát. Cikkünk megjelenése után, csütörtök délben Jánosi Ferenc nagyernyei polgármester örömmel tájékoztatott, hogy telefonon hívta fel Péter Ferenc Maros megyei tanácselnök.

Bakó Zoltán 2017. augusztus 16., szerda

Befestették a gödrök szélét, hátha segít

Tavasz óta jókora gödrök tátonganak a Nagyernye és Ikland közötti, 153A jelzésű Maros megyei út mintegy három-négy kilométeres szakaszán. Az illetékesek több felkérés ellenére sem kezdtek hozzá a javításhoz.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. augusztus 15., kedd

Hogyan védekezzenek a gazdák a sertéspestis ellen?

A Maros Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetője, dr. Kincses Sándor ad hasznos tanácsokat a gazdáknak arról, hogy miként védekezzenek az afrikai sertéspestis ellen.

Bakó Zoltán 2017. augusztus 14., hétfő

Messze földre eljutott a Mikházi Római Fesztivál híre

Háromezernél is több látogató vett részt szombaton a Mikházán immár ötödszörre megrendezett Római Fesztiválon. Ez hatszor annyi, mint a falu lakossága.

Bakó Zoltán 2017. augusztus 08., kedd

Egy hét kultúra Szászrégenben

A K’Arte Egyesület augusztus 14. és 20. között hatodik alkalommal szervezi meg kulturális rendezvénysorozatát a Szászrégen melletti Kerekerdő amfiteátrumában, valamint az ifjúsági házban.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. augusztus 07., hétfő

Fedél nélkül maradt az istálló a vihar után

A vasárnap délután Maros megyén végigsöprő vihar több helyen okozott fennakadást. Leszaggatta a villamos- és telefonvezetékeket, fákat döntött ki, házak tetejéről vitte el a fedelet, s még a vasúti közlekedést is megbénította.

Bakó Zoltán 2017. augusztus 07., hétfő

Romtól romig Bözödújfaluban

Minden évben augusztus első szombatján tartják meg a Bözödújfaluból elűzöttek találkozóját. Ez az idei, 27. találkozó rendhagyóra alakult – a tó vizét még a tavasszal leengedték, ezért a falu helyének nagy részét szárazon be lehetett járni.

Bakó Zoltán 2017. augusztus 03., csütörtök

Jó esetben is csak egy-két éven belül érheti el korábbi szintjét a Bözödi-tó

Az iszap lassan megszáradt a leengedett Bözödi-tó fenekén, ahol az elárasztott falu romjain már növények keltek életre. A hiedelem, hogy újra látni lehet Bözödújfalut, megdőlt. A falu nem, csak a helye vált láthatóvá. De meddig?

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. augusztus 02., szerda

59 házkutatást tartottak adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt

Szerdán reggeltől a marosvásárhelyi Szervezett Bűnözés Elleni Brigád (BCCO) rendőrei 59 házkutatást tartottak a megyei törvényszék ügyészének irányításával Bukarestben és 12 megyében, olyan személyeknél, akik ellen az adócsalás és pénzmosás gyanúja merült fel.

Bakó Zoltán 2017. július 31., hétfő

A Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőség tevékenysége számokban

Megvonta az április és június közötti tevékenység mérlegét a Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőség (ISU). Ez idő alatt összesen 5093 riasztás érkezett be hozzájuk.

Bakó Zoltán 2017. július 30., vasárnap

Korszerű tanműhely szolgálja a tanulók felkészítését

A Nyárádmenti Napok rendezvénysorozat az egész folyóvölgyet egyesítette azáltal, hogy az ünnepség helyszínén, Nyárádszeredában jelen volt a régió csaknem valamennyi településének képviselete. Backamadaras község is ekkorra időzítette a községi napot.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. július 27., csütörtök

A vásárlók előtt készítették a sajtot

Első termékvásárát tartotta meg csütörtökön a marosvásárhelyi Csokonai (Laposnya) utcában a Romániai Magyar Gazdák Maros szervezete. Már nyitáskor több mint félszáz érdeklődő várakozott az RMGE–Maros szervezet székháza előtt, délig a látogatók száma meghaladta a kétszázat.

Bakó Zoltán 2017. július 26., szerda

Helyi termékek vására Marosvásárhelyen

A Romániai Magyar Gazdák Egyesülete Maros Szervezete (RMGE–Maros) első alkalommal szervezi a helyi termék vásárát a marosvásárhelyi volt Csokonai Vitéz Mihály (Laposnya) utca 23. szám alatti székhelyén.

Bakó Zoltán 2017. július 26., szerda

A helyi termelőket támogatja a holland tulajdonban lévő tejfeldolgozó cég

A FrieslandCampina tejfeldolgozó cég egyike a legnagyobbaknak a világ tejfeldolgozói közül. A holland szövetkezeti társulás romániai üzletpolitikája – támogatni a helyi tejtermelő farmokat, a helyi tejet helyben feldolgozni és a helyieknek értékesíteni.

Bakó Zoltán 2017. július 24., hétfő

Hatan támadtak egy emberre

Megtámadtak, ütlegeltek, majd kiraboltak egy férfit a segesvári vasútállomás közelében.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. július 19., szerda

Számos házkutatás adócsalás gyanúja miatt

Harminc házkutatást tartottak az elmúlt napokban Maros és Kolozs megyékben olyan személyeknél, akik ellen alapos gyanú merült fel, hogy közel 250 ezer eurós kárt okoztak olyan gazdasági tevékenységekkel, amelyek adócsalásnak minősülnek – tájékoztattak a Maros Megyei Rendőr-főkapitányságtól.