HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. március 29., szerda

Két ideiglenes bárányvágó pontot létesítenek Maros megyében

A húsvéti ünnepek közeledtével az állat-egészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóság minden évben felkészül az élelmiszerpiacok megnövekvő forgalmára. Maros megyében idén két ideiglenes bárányvágó pont fog működni.

Bakó Zoltán 2017. március 28., kedd

Előzetesbe kerültek a munkára kényszerített gyerekek fogvatartói

Elrendelték annak az öt személynek az előzetes letartóztatásba vételét, akik ellen illegális pénzszerzés, gyermekkereskedelem és jogtalan fogva tartás gyanúja merült fel.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. március 28., kedd

Tűz pusztított a Tündér Ilona Vendégháznál

Kigyulladt a jobbágyfalvi Tündér Ilona Vendégház vasárnap hajnali fél kettőkor. Az anyagi kár jelentős.

Bakó Zoltán 2017. március 26., vasárnap

Ahol zárjegy nélküli cigit talál a rendőrség, ott bizony pénz is van

Huszonkét házkutatást tartott a marosvásárhelyi rendőrség szervezett bűnözés elleni brigádja olyan személyek lakásán, akik ellen alapos gyanú merült fel, hogy adócsalást, pénzmosást követtek el, és jövedéki adóköteles termékekkel csempésztevékenységben érintettek.

Bakó Zoltán 2017. március 25., szombat

Csík- és háromszéki pékek az első díjasok

A romániai GastroPan kiállítás, verseny és vásár Délkelet-Európa legjelentősebb ilyen jellegű rendezvényének számít. Eddig a kiállítást rendszerint Marosvásárhelyen, idén viszont Nagyszebenben rendezték meg március 23–25. között.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. március 25., szombat

Álombeli vágyak egy visszahozhatatlan faluért

Bel- és külföldi lapok, tévéstúdiók röppentették fel a hírt – rövidesen újból látható lesz az elárasztott Küsmöd-parti település, Bözödújfalu. A kiábrándító valóság – látható lesz egy iszapos tófenék, ha meg meleg nyarunk lesz, akkor a szomorú pusztaság.

Bakó Zoltán 2017. március 22., szerda

Gyermekeknek kellett ledolgozniuk szüleik adósságát

Öt személy 24 órára szóló előzetes letartóztatását, illetve további két gyanúsított hatósági felügyelet alá helyezését rendelte el a DIICOT vásárhelyi területi szolgálata, mivel az érintett személyek ellen kiskorúakkal való kereskedelem és törvénytelen fogva tartás gyanúja merül fel.

Bakó Zoltán 2017. március 19., vasárnap

Lecsaptak a csalókra

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy 27 éves marosvásárhelyi fiatal nőt elektronikus eszközökkel elkövetett csalás miatt. Egy olyan fiatal is rendőrkézre került, aki ismerőse bankkártyáját felhasználva lopott pénzt.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. március 15., szerda

Ezrek a vértanúk emlékművénél

A kellemes időjárásnak köszönhetően mintegy háromezren vettek részt a marosvásárhelyi Postaréten a vértanúk emlékművénél szervezett megemlékező ünnepségen.

Bakó Zoltán 2017. március 12., vasárnap

Előzetesben a betörők

A marosvásárhelyi rendőrség bűnügyi csoportja március 7-én házkutatást tartott egy marosvásárhelyi személynél, akinél alapos gyanú merült fel, hogy egy helyi vállalkozás székhelyére tört be egy másik személy segítségével. A betörők előzetesbe kerültek.

Bakó Zoltán 2017. március 08., szerda

Ilyen volt anno a szakvizsga – meg is becsülték a mestert

A segesvári várbeli történelmi múzeum számos érdekessége közül kiemelkedő helyet foglal el egy 15 centiméter hosszú és 17 centi magas kis hordócska, amelynek abroncsa sárgarézből készült, két fedelén pedig faragványok vannak.

Bakó Zoltán 2017. március 07., kedd

Egy sor biztonsági intézkedést vezetnek be, miután halálra gázoltak egy férfit az átjárón

Egy szerencsétlen kimenetelű közúti baleset kapcsán intézkedett a maroskeresztúri polgármesteri hivatal a gyalogátjárók biztonságosabbá tételéről. Immár két halálos baleset történt a nagyközség területén.