HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. május 23., kedd

Újabb fákat vágtak ki a Vársétányon – és nem akárhogyan

Ismét kivágtak két fát a marosvásárhelyi Vársétányon – jelezték kedden a természetvédők. Mint a helyszínen láthattuk, egyet tőből, egyet pedig a törzsénél vágtak ki.

Bakó Zoltán 2017. május 23., kedd

Megtalálhatták a kaszinó kirablóit – egyikük éppen börtönben van

Házkutatást tartottak a rendőrök Marosvásárhelyen hétfőn olyan személyek lakásán, akik ellen alapos gyanú merült fel, hogy múlt év november elsején nagy értékű kárt okozó betörést követtek el. Az ügyben két Maros megyei személy érintett, egyikük 29, a másik 46 éves.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. május 22., hétfő

Három tűzoltóautó ajándékba az angoloktól

Az angliai Shropshire település tűzoltó-alakulata felszereléseket hozott a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőség tűzoltóinak.

Bakó Zoltán 2017. május 18., csütörtök

A Pávaiak ősi fészkében állított emlékfát a Bolyai-felmenőknek

Sebtében már szinte összeszámolni sem lehet azokat az emlékműveket, emlékhelyeket, emléktáblákat és kopjafákat, amelyeket Bandi Árpád nyugalmazott tanár, a vásárhelyiek 92 éves, közkedvelt Árpád bácsija állított, vagy állításában oroszlánrészt vállalt.

Bakó Zoltán 2017. május 16., kedd

Kislányt ütöttek el a gyalogátkelőn

Gyalogosgázolás történt kedd reggel a marosvásárhelyi Tudor lakótelepen, néhány órával korábban pedig Marosfelfalu mellett hajtott át egy úton fekvő férfin egy sofőr.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. május 11., csütörtök

Az első paradicsomtermesztő már leszállította a leszerződött mennyiséget

A román kormány a zöldségtermesztők segítségére sietett egy határozattal, így idéntől évente 3000 eurós támogatásra pályázhatnak.

Bakó Zoltán 2017. május 10., szerda

Telefonáló, biztonsági övet nem viselő, alkohol befolyása alatt lévő – buszvezetők akadtak fenn a rendőrség rostáján

A gyerekeket iskolába szállító járművek műszaki állapotát ellenőrizték a rendőrök a hét elején. Más, menetrend szerint közlekedő személyszállító járműveket is górcső alá vettek. Maros megyében mindössze négy óra alatt húsz bírságot róttak ki.

Bakó Zoltán 2017. május 08., hétfő

Az önkormányzaton is múlik, hogy műszeres vizsgálattal állapítják-e meg a fakivágás indokoltságát

Lehetőség lesz arra, hogy a marosvásárhelyi Vársétány ostorfáit egyenként megvizsgálják és döntsenek sorsukról. Ám az már most biztos, hogy a fák életképesek, nem betegek, csupán néhány van köztük, amelyet – esetleg – ki kellene vágni.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. május 05., péntek

Rebarbarafesztivált tartanak Szászkézden

Immár ötödszörre szervezik meg a Szászkézdi Rebarbarafesztivált szombaton a település Szent Istvánról elnevezett evangélikus erődtemplomának udvarán 11 és 16 óra között.

Bakó Zoltán 2017. május 04., csütörtök

Részegen vezette a buszt

Több ittas vezetőt is megállítottak a majálist követő napon a Maros megyei rendőrök, a legkirívóbb eset pedig egy buszvezetőé volt, aki tizenhat utast szállított részegen.

Bakó Zoltán 2017. május 04., csütörtök

A kertkultúrát népszerűsíti a Sapientia

Május 5–7. között a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán rendezik meg azt a nemzetközi kertészeti kiállítást és vásárt, amelynek célja a kertkultúra népszerűsítése.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. május 03., szerda

Még nem született meg a törvénymódosítás a traktorügyben

Nem minősül bűncselekménynek a traktor jogosítvány nélküli vezetése, sem a forgalomba be nem jegyzett traktor közutakon való vezetése – mondta ki április 12-i döntésében a Legfelsőbb Bíróság. Azóta sem tisztázódott a kialakult helyzet.

Bakó Zoltán 2017. május 01., hétfő

Több mint 250-nel száguldott

Amióta Erdélyben van egy nyúlfarknyi autópályánk – Aranyosgyéres és Gyalu között – egyre többen vannak, akik virtusból, magamutogatásból, vagy csak mert egyszerűen kíváncsiak arra, mire képes a drága pénzen vett járgányuk, megtapossák a gázpedált az A3-ason.

Bakó Zoltán 2017. május 01., hétfő

Magyarokat is várnak a rendőrképzésekre

A belügyminisztérium idén a főiskolai (rendőrtiszti) és rendőrügynökképző iskolákban 1109 helyet biztosít a rendőrnek készülő fiatalok számára. Ezek közül 21 helyet tartanak fenn magyar vagy más anyanyelvű jelentkezőknek és 28-at roma nemzetiségűeknek.

Bakó Zoltán 2017. április 27., csütörtök

Gyorshajtókat kapcsoltak le a rendőrök

Megvonták a múlt heti Speed-akció mérlegét a közlekedési rendőrök. A múlt hét folyamán megtartott, a száguldozók kiszűrésére beindított rendőrségi akció eredményeit tegnap közölte a megyei főkapitányság szóvivője, Andreea Pop.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. április 26., szerda

Elkábították, majd szabadon engedték a kislányra támadó medvét

Medve támadt egy, a szülői ház udvarán játszó 12 éves kislányra kedden Ratosnyán. A mellkasán megsebesített kislányállapota stabil, nem szenvedett súlyos sérüléseket. A nagyvadat elkábították, majd visszaengedték az erdőbe.