HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. október 17., kedd

Év elejétől lopták a teheneket – most kapták el a feltételezett elkövetőket

Három mezőbándi fiatalember a gyanú szerint hat szarvasmarhát lopott el folyó év januárja és októbere között a Mezősámson községhez tartozó Édeságtelepről, a Mezőbándhoz tartozó Drekulyatelepről és a Mikefalva községi Désfalváról.

Bakó Zoltán 2017. október 16., hétfő

Tavaly nyáron léptek vele kapcsolatba utoljára – azóta keresik

Eltűnt nő kereséséhez kéri a lakosság segítségét a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. október 15., vasárnap

Székely pálinka és japán szaké – melyik az erősebb?

Harminc Maros megyei termelő és alkotó vett részt a Budapesten megtartott Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK). Az RMGE–Maros immár hatodszorra kap meghívást a kiállításra.

Bakó Zoltán 2017. október 13., péntek

Már tucatnyian megkapták a háromezer eurós támogatást

Sikeres volt Marosszéken a kormány által kezdeményezett, paradicsomtermesztőket támogató program – vélekedett Ioan Rus, a Maros Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság vezetője.

Bakó Zoltán 2017. október 11., szerda

Egyik gyanúsítottat őrizetbe vették, a másik már előzetesben volt

Két helyszínen végzett házkutatás után a marosvásárhelyi rendőröknek sikerült azonosítaniuk két korábbi nagy értékű lopás feltételezett elkövetőit.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. október 11., szerda

Magyarnak érezte magát, muszáj volt segítenie a magyarokat 1990 márciusában

„Mi, a cigányok azt tettük, amit jónak láttunk akkor. (...) Magyarnak éreztük magunkat, és kötelességünknek láttuk, hogy az erdélyi magyarságot segítsük” – vallotta korábban a marosszentgyörgyi Puczi Béla, akinek emléket kívánnak állítani a fekete márciusi szerepvállalásáért.

Bakó Zoltán 2017. október 09., hétfő

Már hatvan termelő jelentkezett be a főtéri vásárra

Kizárólag Maros megyei termelők számára szerveznek kiállítást és vásárt Marosvásárhely főterén jövő héten. A rendezvényt október 17-én délelőtt nyitják meg.

Bakó Zoltán 2017. október 07., szombat

Amit tudni érdemes az ideiglenes lakcím hivatalosításáról

Az ideiglenes lakhely ott van, ahol azt az állampolgár megjelöli tartózkodási helyeként, és ez más, mint az állandó cím – írja elő a vonatkozó jogszabály, s ha már a jogszerűségnél tartunk, íme, a hivatalos eljárása az ideiglenes lakcím megszerzésének.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. október 04., szerda

Lejárt a tűzbiztonsági engedély kiváltási határideje

Október elsejétől büntethetők azoknak az ingatlanoknak a tulajdonosai vagy bérlői, akik nem rendelkeznek tűzbiztonsági engedéllyel – tájékoztatott a Maros megyei tűzoltóság szóvivője, Cristian Virag.

Bakó Zoltán 2017. október 04., szerda

Nagy segítség a rászoruló kisdiákoknak

Böjte Csaba atya nyárádszeredai, nyárádremetei és illyésmezei, valamint a magyarfülpösi Szivárvány és a marosszentkirályi Emmaus gyermekotthonok lakóinak segített idén az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány.

Bakó Zoltán 2017. október 03., kedd

„Meghekkelték” a játékgépet

Két gyanúsított egy játékgép programját módosította oly módon, hogy anyagi előnyhöz jussanak. Sikerült is nekik.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. október 02., hétfő

Luxusjárműben szállította a jelentős mennyiségű alkoholt

Rutinellenőrzésre állítottak meg a segesvári közlekedésrendészek egy Kovásza megyei személyautót hét végén. Ezer liter zárjegy nélküli alkoholt találtak a járműben.

Bakó Zoltán 2017. október 02., hétfő

Amikor közel ötven napig jöttek a román csapatok, és öt nap alatt mentek el

Bekecsi Lovas Napok néven ment át a köztudatba az a hagyományos megemlékezés, amelyet immár 28 éve újból megtartanak évente a Nyárád völgye emblematikus, a Bekecs 1080 méter magasan lévő csúcsán, ott, ahol gránitsírkő alatt hat honvéd alussza a hősök álmát.

Bakó Zoltán 2017. október 02., hétfő

Kinek száz, kinek több ezer leje veszett oda – modellkarriert ígértek a csalók

Lebuktak azok a csalók, akik modellügynökség alkalmazottaiként bemutatkozva Marosvásárhely főterén nőket, gyermekekkel sétáló szülőket, nagyszülőket szólítottak le, és pénzért cserében azt ígérték, hogy neves, jól kereső modellekké alakítják őket, gyermekeiket, unokáikat. Sokáig ment „biznisz”.

Bakó Zoltán 2017. szeptember 28., csütörtök

„Futószalagon” szavaztak, félóra alatt véget is ért a tanácsülés

Többek között bérbeadás, költségvetés-kiigazítás és egy adminisztrációs tanács létrehozása szerepelt Maros Megye Tanácsa csütörtöki soros ülésének napirendi pontjai között.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. szeptember 27., szerda

Előzetesben maradnak a csapószentgyörgyi drogügy gyanúsítottjai

További harminc napig előzetes letartóztatásban marad a csapószentgyörgyi kannabiszültetvény ügyében előállított két férfi – döntött a Maros megyei táblabíróság.