HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2018. március 12., hétfő

A vadász, aki vadásztársai felétől azonnal elvenné az engedélyt

Amit a nagyközönség a vadászatról tud, az vagy kevés, vagy kevés és téves – állítja Osváth Pál diplomata és egyben vadász. Úgy véli, tévedés lenne azt hinni, hogy ez a szenvedély kimondottan a pénzről szól, ugyanis az állatok és a természet szeretete avatja vadásszá az igazi vadászt.

Bakó Zoltán 2018. március 05., hétfő

Ki kell használni minden lehetőséget: szövetkezve pláne megéri pályázniuk a gazdáknak

Ha öt-tíz gazda összeáll, s továbbra is önállóan, de az értékesítést, beszerzést közösen megoldva termel, már jóval nagyobb az esélye a terményértékesítésre és a beszerzésre is – hangzott el egyebek mellett a mezőcsávási gazdafórumon.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2018. február 11., vasárnap

Hagyományt teremtettek maguknak a marosszentgyörgyiek

Vízkereszttől húshagyókeddig tart a farsang, s ezalatt a falvak népe – de néhol még a városoké is – mulat, vigad, aztán húshagyókedden, de legkésőbb hamvazószerdán végre eljön a farsang farka, s eltemetik a vigasságot.

Bakó Zoltán 2018. január 22., hétfő

Nem érti, hogy miért épp az ő hevenyészett kerítése szúr szemet a hatóságoknak

Két év sem volt elég Marosvásárhely városrendészeti szolgálatának, illetve főépítészének, hogy tisztázzon és megoldjon egy olyan kérést, amelynek rendezése napokba, esetleg órákba kerülhetne.

Bakó Zoltán 2017. december 21., csütörtök

Huszonnyolc év után sincsenek tettesei a marosvásárhelyi gyilkosságoknak

Pontosan huszonnyolc évvel ezelőtt este dördültek el az első lövések Marosvásárhely központjában. Hat halott maradt a Győzelemnek nevezett téren. A December 21. Egyesület helyi elnöke szerint Marosvásárhelyen a helyi hatóságok részéről teljes a közöny.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. december 19., kedd

Ünnepi bevásárlások megbénuló forgalommal

Az ünnepek előtti bevásárlási láz miatt szinte teljesen megbénult a forgalom Marosvásárhely délnyugati övezetében, délutánonként akár a Dózsa György úti Kauflandtól is állhat a kocsisor egészen a Promenada Mallig. Az emberek türelmetlenek, a rendőrség tehetetlen.

Bakó Zoltán 2017. december 18., hétfő

Készülnek a szilveszteri kabaréra

Azt már megszoktuk, hogy ilyenkor év végén a Hahota színtársulat új kabaréelődással örvendezteti meg a marosvásárhelyi – és nem csak – közönséget. Azt már nem annyira, hogy egyszerre két új emberrel is bővül a társulat létszáma.

Bakó Zoltán 2017. december 14., csütörtök

Így lehet visszamagyarosítani a románra fordított neveket

A Maros Megyei Lakosságnyilvántartó Hivatal ügyvezető igazgatója, Codruța Sava avatott be, hogy miként lehet a személyazonossági iratokban a nem anyanyelvi helyesírási szabályok szerint bejegyzett neveket kiigazítani.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. december 12., kedd

Visszatér a hideg, csúszós utakra számíthatnak az autósok

Az enyhébb időjárás után újból beköszönt a hideg, december 18-ától karácsonyig pedig valódi télire vált az időjárás, a legalacsonyabbak hőmérsékleti értékek –7 és –2 Celsius-fok között alakulnak Marosvásárhelyen és környékén.

Bakó Zoltán 2017. december 10., vasárnap

Előzetesbe kerültek a betörők

Pénteken a marosludasi rendőrök őrizetbe vettek három helybéli személyt – 17, 25, 42 éveseket – akikkel szemben alapos gyanú merült fel, hogy sorozatos betöréses lopásokat követtek el a településen.

Bakó Zoltán 2017. december 10., vasárnap

„Visszatért” Marosszentgyörgyre Petőfi

A település minden ötödik lakosa részt vett szombaton délután a Petőfi Sándor-szobor avatóünnepségén a helyi iskola előtti szökőkút mellett. Vendégek jöttek az egész Kárpát medencéből, az anyaországból, de sokan eljöttek Marosvásárhelyről is.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. december 07., csütörtök

Szilvát küldtek, lekvárt kapnak vissza az erdélyiek

A Magyar Országgyűlés képviselője, Boldog István érkezett Erdélybe, hogy kíséretével elhozza az alföldi Kétpón főzött szilvalekvárból a marosszékieknek és Hargita megyeieknek járó kóstolót, valamint néhány óvodának szánt anyaországi ajándékcsomagot.

Bakó Zoltán 2017. december 06., szerda

Rengeteg gépjárműjavító műhely működését függesztették fel

Az Országos Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) ellenőrzéseket végzett országszerte az autószervizeknél, hogy megállapítsák, mennyire tartják be a működésre vonatkozó műszaki előírásokat. Kétszázötven egység működését állították le.

Bakó Zoltán 2017. december 06., szerda

Közadakozásból készült a Petőfi-szobor

Leleplezik Marosszentgyörgyön szombaton 14 órai kezdettel Petőfi Sándor szobrát, amely a település első magyar köztéri emlékhelye lesz. A jelentős rendezvényre a helyiek mellett magyarországi tisztségviselőket is várnak.

Bakó Zoltán 2017. december 03., vasárnap

Máris előzetesben vannak a szovátai sportfogadó-iroda kirablásával gyanúsítottak

Ketten előzetes letartóztatásba kerültek, egy személy ellen pedig hatósági felügyeletet rendeltek el szombaton, miután alapos gyanú merült fel ellenük, hogy kiraboltak egy szovátai sportfogadó- és szerencsejáték-irodát. Mindhárom gyanúsított szovátai illetőségű, 22, 24 és 30 évesek.

HIRDETÉS
Bakó Zoltán 2017. december 02., szombat

Nyomógombos villanyrendőrök a nagyobb gyalogosbiztonságért

Négy villanyrendőrt szereltek fel Dicsőszentmárton központi övezetében a forgalom folyamatossága, illetve a gyalogosok biztonsága érdekében.