HIRDETÉS

Maros megyei képviselő: mindent megteszünk azért, hogy megtámadjuk az újraalapítási rendeletet

Székelyhon 2018. augusztus 10., 20:47 utolsó módosítás: 2018. augusztus 10., 20:53
HIRDETÉS

A Népi Mozgalom Párt (PMP) megtámadja a közigazgatási bíróságon a marosvásárhelyi katolikus gimnázium újraalapításáról szóló tanügyminiszteri rendeletet – jelentette be pénteken az alakulat ügyvezető elnöke, Marius Paşcan.

Tömeg tüntet az iskoláért. Egyetlen parlamenti képviselő nagyobb erővel bír? Archív Fotó: Boda L. Gergely

A parlamenti képviselő úgy véli, a szaktárca alkotmányellenes módon, és a helyi önkormányzat hatáskörének elbitorlásával alapította újra a katolikus iskolát, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a parlament által elfogadott hasonló tartalmú törvényt korábban alaptörvénybe ütközőnek ítélte az alkotmánybíróság.

A Népi Mozgalom Párt mindent megtesz azért, hogy mielőbb megtámadja a rendeletet a közigazgatási bíróságon, és kész ismét Románia Alkotmánybírósága elé vinni az ügyet

– idéz az Agerpres hírügynökség Paşcan pénteki közleményéből.

HIRDETÉS

A PMP-képviselő szerint a rendelet hátterében Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök áll, aki az RMDSZ és Orbán Viktor magyar miniszterelnök nyomására ezt a „gyors megoldást” találta az iskola körül kialakult helyzetre.

Paşcannak meggyőződése, hogy a miniszteri rendelet alkotmányellenes, sérti a hatalmi ágak szétválasztásának és egyensúlyának elvét, a helyi autonómia és a decentralizáció elvét, továbbá a diszkriminációmentesség és az állampolgárok egyenjogúságának elvét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS