HIRDETÉS

Hétfőn kezdődik az idei pedagógusfórum

R. Kiss Edit 2011. július 07., 15:33 utolsó módosítás: 2011. július 07., 15:54

Kooperatív módszerek az oktatásban címmel szervezi meg idén a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) a Bolyai Nyári Akadémiát. A továbbképző rendezvény hétfőn kezdődik, több mint hatszáz hallgató és több mint száz előadó részvételével.

1993 óta szervezi meg minden évben az RMPSZ a Kárpát-medence legnagyobb pedagógusfórumává vált továbbképzőt, a Bolyai Nyári Akadémiát. Az idei rendezvény a Kooperatív módszerek az oktatásban címet viseli. Hagyományosan a tanítók és óvópedagógusok számára szervezett továbbképzőkkel rajtol az akadémia, a rendezvény főhete pedig egy héttel később, július 18-án kezdődik.

Hétfőtől Szovátán és Csíkszeredában szervezik meg a tanítók és óvópedagógusok továbbképzőit, az óvodai, iskolai nevelésben alkalmazható kooperatív módszerek mellett művészetterápiáról is tanulhatnak a résztvevők. A július 18-án kezdődő főhéten Szovátán, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Segesváron, Kolozsváron és Válaszúton lesznek továbbképzők a különböző szakos tanárok számára, a római katolikus és a református vallástanárok pedig július 24-től illetve 25-től vesznek részt a számukra szervezett képzéseken Csíkszeredában illetve Kolozsváron.

Burus Siklódi Botond, az RMPSZ elnöke elmondta, beteltek a képzésekre meghirdetett helyeik, csupán a különböző szakos tanárok számára szervezett tanfolyamokon maradt egy-két hely. Az idei akadémián 22 tanfolyamot szerveztek és a külföldi résztvevőkkel együtt közel 650 résztvevőt valamint 110 eladótanárt várnak – ismertette az RMPSZ elnöke.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS