Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Késik a játszóterek felújítása, de év végéig meglesz

Kovács Eszter 2018. szeptember 20., 17:20 utolsó módosítás: 2018. szeptember 20., 17:21
HIRDETÉS

Hosszas előkészület után jövő héten elkezdődhet két újabb székelyudvarhelyi játszótér felújítása: a Tomcsa Sándor-lakónegyedi és a Gyepes bejárat szomszédságában lévő tér modernizálása mintegy 350 ezer lejbe kerül. A Megújuló játszótereink programban tavaly is két tér szépült meg, azóta viszont problémát jelent a folyamatos rongálás.

Ilyen szép lesz újabb két játszótér, csak ki kell várni Fotó: Barabás Ákos

Három hete lezárult a két beruházásra kiírt közbeszerzési eljárás, a licitet az a cég – az EGT Landscape – nyerte, amely a tavalyi két munkálatot is végezte. „A fellebbezési lehetőség határideje is lejárt már, tehát a szerződést aláírtuk a kivitelezővel, így néhány napon belül elkezdődhetnek a munkálatok” – mondta el érdeklődésünkre Ember Attila, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának referense.

Párhuzamosan zajlik majd a munka

A szakcég jövő héten hozzáfog a Gyepes bejárat szomszédságában lévő régi játszótér elbontásához, a Tomcsa Sándor-negyedben lévő téren pedig már a napokban elkezdik a munkát. Az építkezés a két helyszínen párhuzamosan fog zajlani, a szerződés értelmében

az átadás határideje december 11-e.

Egyébként a Bethlen-negyedi beruházás költsége 150 ezer, a Tomcsa Sándor-lakónegyedié pedig 199 ezer lej.

Gyakoriak a rongálások

A program tavalyi elindításakor a városvezetőség vállalta, hogy évente két játszóteret felújíttat. Hogy jövőre melyik kettő újulhat meg, azt Ember Attila egyelőre nem tudta megmondani, mivel ez annak függvényében dől majd el, hogy mekkora összeget sikerül elkülöníteni a költségvetésből.

Megtudtuk, hogy az előzőleg korszerűsített két játszótérnél – a Szabók utca szomszédságában, illetve a Függetlenség sugárúton – továbbra is előfordulnak rongálások. A vandalizmus esetében a jótállási kötelezettségek nem érvényesíthetők (hiszen a nem rendeltetésszerűen használt játékelemek elveszítik garanciájukat), így

a javítás, csere költsége a várost terheli.

Felmerült egyébként, hogy térfigyelő kamerákat helyeznek majd ki ezeken a játszótereken, de a biztonságtechnikára elkülönített éves keret elfogyott, így költségvetés-módosításra van szükség ahhoz, hogy a polgármesteri hivatal újabb kamerákat vásárolhasson. Addig is megszervezik a terek felügyeletét, erre a helyi lakótársulásokat vonnák be – tette hozzá a referens.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS