Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ifjúsági napokat tartottak néptánctalálkozóval egybekötve Gyergyóremetén

Baricz-Tamás Imola 2018. április 08., 19:54
HIRDETÉS

Kulturális, szórakoztató és sport programokat kínált a hétvégén Gyergyóremete fiatalságának a helyi ifjúsági szervezet és a Balás Gábor Művelődési Ház. Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Remetei Ifjúsági Napokat a településen, ezúttal is nagy hangsúlyt kapott a népzene, a néptánc. Neves meghívottjai is voltak az idei rendezvénynek, fellépett Sebestyén Márta és Andrejszki Judit, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes illetve sok-sok gyergyószéki néptáncos fiatal.

A Gyergyóvidéki Ifjúsági Néptánctalálkozó az ifjúsági napok hangsúlyos rendezvénye Fotó: Baricz Tamás Imola

Az ifjúsági napok pénteken este kezdődött, a szervezők ezúttal is úgy állították össze a esemény programját, hogy vidámság jellemezze a rendezvény minden pontját.

HIRDETÉS

A fiatalok jókedve mellett leleményességükre, ügyességükre és tárgyi tudásukra is szükség volt, ugyanis a kincskereső játékban mindez értékes pontokat jelentett a résztvevő csapatoknak.

Öt település néptáncosai találkoztak Remetén Fotó: Baricz Tamás Imola

Fiatalok táncoltak, találkoztak

Gyergyóremetén minden évben az ifjúsági napok keretében tartják a Gyergyóvidéki Ifjúsági Néptánctalálkozót. Az idei kiadás vasárnap délután öt település hét csapatának részvételével zajlott. Az ünnepi szentmiséről együtt vonultak fényképezésre a gyergyószéki néptánccsoportok, majd a Balás Gábor Művelődési Házban a különböző tájegységek táncrendjét mutatták be.

A helyi Sirülő Néptánccsoporton kívül a csomafalvi, újfalvi, borszéki, illetve ditrói csoportok előadását követhette végig a közönség.

A néptáncosok fellépését megelőzően Laczkó-Albert Elemér, Remete polgármestere is köszöntötte a vendégeket, és biztatta a fiatalokat, hogy bátran mutassák meg magukat, szeressék a táncot.

Fotó: Baricz Tamás Imola

A néptánc, a népzene elengedhetetlen a rendezvényünkön, ugyanis nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél több fiatal megismerje, megszeresse a népdalt, a néptáncot. Tervezzük, hogy jövőre, a 15. Remetei Ifjúsági Napokon (RIN) élő zenére táncolnak a csoportok egy nagyobb rendezvény keretében

– mondta Portik Bakai Ádám szervező.

Fotó: Baricz Tamás Imola

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS