Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Idén is átadják az Udvarhelyszék Kultúrájáért-díjakat

Kovács Eszter 2019. január 16., 12:12
HIRDETÉS

Négynapos rendezvénysorozattal ülik meg a magyar kultúra napját Székelyudvarhelyen. A program szombaton, az Udvarhelyszék Kultúrájáért-díjak átadásával rajtol.

Megünneplik a magyar kultúra napját Fotó: Barabás Ákos

1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napját január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát. Székelyudvarhelyen már bevett szokás, hogy ezen alkalomból átadják az Udvarhelyszék Kultúrájáért-díjakat. 

A gálaestet idén január 19-én, szombaton délután 6 órától tartják a Művelődési Házban.

HIRDETÉS

Az eseményen ünnepi beszédet mond Gálfi Árpád polgármester, Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, valamint Szőcs Endre, az Udvarhelyszéki Kulturális Egyesület ügyvezetője.

Másnap, azaz vasárnap délután 5 órától látogatható a Találkozások – In memoriam Kányádi Sándor című tárlat a Haáz Rezső Múzeum képtárában, amelyet dr. Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere nyit meg. Azt követően, hat órától Pásztor Márk, a Tomcsa Sándor Színház színművészének Tomcsa Sándor humoreszkjeiből összeállított egyéni estjére várják a nagyérdeműt a Művelődési Házba.

A magyar kultúra napi program hétfőn és kedden is folytatódik. 

Január 21-én délután hat órakor a Városi Könyvtár látvány- és hangzóanyagrészlegén a Tárgyi anyanyelvünk című népművészeti kiállítást nyitják meg. Január 22-én délután öt órától a Cimbora Gyermekek Klubja rendez tárlatot a gyermekek munkáiból a Művelődési Ház oszlopos termében, majd hattól Kányádi Sándor-emlékest lesz a Városháza Szent István-termében – közreműködik Incze Ildikó színművész, Lázár Anna író és Takács Bence Ervin előadóművész.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS