HIRDETÉS

Hatan jelentek meg a „pereces bojkotton”

Barabás Hajnal 2018. május 09., 19:19

Mindössze hatan jelentek meg szerdán a csíkszeredai Petőfi utcában arra a felhívásra, hogy máshonnan vásárolt perecet egyenek a nemrég megnyitott, András bácsi finom falatai nevű sütöde előtt.

Fotó: Gecse Noémi

A „perecevő” akciót azért hirdették meg a Facebook közösségi oldalon, mert néhány nappal ezelőtt bejegyzést tett közzé arról egy helyi nő, hogy a sütöde tulajdonosa durván rászólt, beszéljen románul, miután magyarul kérte unokájával a perecet, és a sütöde kiszolgálónője nem értette meg.

{A}

„Kisunokám kétéves, most gyakorolja, hogyan kell kérni a perecet. – Kérek szépen sajtos petecet – mondja kedvesen, a nő pedig csak néz. Segíteni akarok, mondom tisztán, hogy PEREC, de azt feleli, hogy spuneți românește. Elámultam, de még akkor se akartam elfogadni, ami folytatódott. Mondom – Perec înseamnă covrig, nu știti? – Erre aztán jött a nagy meglepetés: a szolgáltató egység »patronja« kiugrott az üzletből, és ordítani kezdett. – Ce aveți cu limba romînă; rușine rușine... să vorbiți românește, ordította” – írta a szóban forgó bejegyzésben a nő.

Fotó: Gecse Noémi

A közösségi oldalon közel hatszázan reagáltak a bejegyzésre, ennek ellenére mindössze hatan jelentek meg a „perecevéses” felhívásra. A helyszínen ugyanakkor hat egyenruhás rendőrt és több civil ruhás hatósági személyt számoltunk össze.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS