Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Több pénz jutott december 1-jére, mégis silányabb lett az ünnepség – nem értik

Bíró Blanka 2017. március 07., 20:37

Három hónap alatt sem sikerült kideríteni, hogy mire költötték a szervezők a sepsiszentgyörgyi és Kovászna megyei december elsejei rendezvényre elkülönített közpénzeket – írja kedden a megyeszékhelyi román nyelvű napilap.

Több pénz jutott december 1-jére, mégis silányabb lett az ünnepség – nem értik
galéria
Fotó: Nagy D. István

Az Observatorul de Covasnánál azt próbáltak kideríteni, hogy miért volt silányabb a legutóbbi rendezvény, annak ellenére, hogy ezúttal nagyobb volt a költségvetés, mint az elmúlt években. Emlékeztetnek, hogy kevesen vettek részt az ünnepségen, és ők is elégedetlenek voltak a színvonallal, hiányolták a szakmaiságot, felrótták a csapnivaló hangosítást. Ezek a hibák aztán január 24-én, a kisegyesülés évfordulójára szervezett rendezvényen is megismétlődtek.

Az újságírók rámutatnak, hogy a szervezők nagyobb összegből gazdálkodtak, mint az elmúlt években, összesen 48 ezer lej állt a rendelkezésükre, 23 ezer lejt kaptak a sepsiszentgyörgyi önkormányzattól, illetve 25 ezer lejt Kovászna Megye Tanácsától.

Különben a két önkormányzat vezetői már akkor jelezték, hogy a prefektúra évről évre több pénzt követelt tőlük a román nemzeti ünnepre. Az Observatorul de Covasna a prefektúrához fordult kérdéseivel, amint írják, harminc nap után kaptak választ, de a kormányhivatal a kiadások pontos listáját nem tudta, a szervezők névsorát pedig a személyiségi adatok védelmére hivatkozva nem akarta a rendelkezésükre bocsátani.

Mint utólag kiderült, a hangosításért nem fizettek, egy előpataki csoport ingyen megoldotta. Sebastian Cucu prefektus személyesen is fogadta az újságírókat, és arra hivatkozott, hogy a választások megszervezésével voltak elfoglalva, ezért jutott kevesebb idő és energia a nemzeti ünnepre. A prefektus elismerte, hogy a két önkormányzat több pénzt adott, de mint mondta, idén, illetve jövőben a centenárium miatt még többet várnak. Ugyanakkor szívesen fogadják a román civil szervezetek javaslatait és segítségét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
7 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb