HIRDETÉS

Már öt sípálya üzemel Háromszéken

Bíró Blanka 2017. január 07., 17:12

Az ötödik háromszéki sípálya is megnyílt szombaton a Sepsiszentgyörgyhöz közeli Sugásfürdőn. Az 550 méter hosszú, 75 méter széles nagypálya felvonóján 62 hely van. A 250 méter hosszú kispályát már hetekkel ezelőtt megnyitották, azt a vakációzó gyerekek vették birtokba.

Mind a két pályán van felvonó és éjszakai világítás, a hat felvonásra érvényes bérlet 10 lejbe kerül, a 18 felvonásért 25 lejt, a 30-ért 35 lejt kell fizetni, míg a 45 felvonásra alkalmas bérlet 50 lejbe kerül. A bérlet egy hónapra érvényes, de tárgyalnak arról, hogy kiterjesztik egy évre az érvényességét.

A sepsiszentgyörgyi közszállítási vállalat a szezonban menetrendszerű járatokat indít Sugásfürdőre.

Háromszék leghosszabb pályája a kovásznai Lőrincz Zsigmond sípálya, ahol egyelőre az alsó 400 méteres, könnyebb szakaszon lehet jó körülmények között sízni, az 1000 méteres közepes szakasz felső részén még hóra van szükség. A hóágyú egyelőre az alsó részen működik, hogy ott esetleges felmelegedés esetén se olvadjon meg a hóréteg, majd fennebb költöztetik a berendezést. Kovásznán a rövidebb pálya használatáért 2 lejt, a hosszabbikért 3 lejt kell fizetni, a napi bérlet 40 lej.

A fürdővároshoz közeli Kommandón, a Laur-oldalon is lehet sízni, a felvonó ott is működik, ám kevés az érdeklődő, mert a megye legmagasabb pontján fekvő település nehezebben megközelíthető, és útközben a kovásznai pálya már elszippantja a sízőket.

Kovászna megye legújabb, és második leghosszabb pályáját az elmúlt év végén adták át a Bodzaforduló melletti Nagypatakon. A pályát magánvállalkozó építette és működteti, a napi bérlet gyerekeknek 60, felnőtteknek 80 lej, egy felvonás gyerekeknek 3 lej, felnőtteknek 4 lej.

Kovászna megyében az elmúlt években folyamatosan nagy látogatottságról és növekvő bevételekről számoltak be a sípályák működtetői, elsősorban a helybeliek használják ki a közeli, és olcsóbb pályákat. Ugyanakkor Háromszéken időjárás- és csapadékfüggő  a sízés, például az elmúlt években előfordult, hogy plusz fokok voltak januárban, és még a műhó is elolvadt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS