HIRDETÉS

Hizlalt a fogyasztó tabletta, panaszt tett a fogyasztóvédelemnél

Bíró Blanka 2017. január 09., 20:53 utolsó módosítás: 2017. január 09., 20:54

Szokatlan panaszokkal keresték meg az év elején a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatalt – számolt be Mircea Diacon főfelügyelő-helyettes.

Fotó: Nagy D. István

Egy sepsiszentgyörgyi hölgy azért tett feljelentést, mert elégedetlen volt a világhálón vásárolt, súlycsökkenést ígérő termékkel. A Temesvárról küldött tabletták szedése után néhány hétig fogyott, majd hirtelen hízni kezdett, ezért visszaköveteli a termék árát, 720 lejt. Panaszát a Temes megyei fogyasztóvédőkhöz továbbították.

Az interneten azonban nem fogyasztószerként, hanem erős antioxidánsként népszerűsítik a terméket, amely különböző krónikus betegségek megelőzésében, kezelésében lehet hatékony. Szintén az interneten rendelt termékek miatt tett panaszt az a hölgy, aki két parfümöt rendelt, ám a csomagban hamisítványok érkeztek. Visszaküldte, aztán a második küldeményben még silányabb hamisítványokat kapott, ezért követeli vissza a 255 lejt.

A szolgáltatások miatt is több feljelentés érkezett, egy Hargita megyei család egy kovásznai panzióban töltött szilveszter miatt tett panaszt: mindannyian megbetegedtek, a hét éves gyereknek is fájt a hasa, gyanújuk szerint szilveszterkor elfogyasztott étkek okozták a tüneteiket. A fogyasztóvédők az ellenőrzés során nem találtak a panzióban készételt, de megállapították, hogy a fagyasztott hús szavatossága lejárt, ezért 2000 lej bírságot róttak ki.

Egy brassói család egy kézdivásárhelyi étteremben járt pórul, négy adag levest rendeltek, és miután egy órát vártak, a pincér közölte, hogy nem tudja kiszolgálni őket. Több mint ezer lejes kára van annak a vásárlónak, akinek a telefonja még a szavatossági idő alatt elromlott, de nem tudták megjavítani, és ki sem cserélték. Egy másik fogyasztó kábeltévé és internet-szolgáltatóra tett panaszt, meglátása szerint indokolatlan bekötési összegekkel terhelték a számláját. A panaszok egy részét továbbították az illetékeseknek, a többit még vizsgálják. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS