Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Három és fél hónap maradt garázsbontásra

Székelyhon 2019. január 16., 13:33
HIRDETÉS

Április végéig kell lebontani a közterületre épített garázsokat Csíkszeredában. Polgármesteri rendeletek kötelezik erre az érintetteket, a döntést egy tavaly meghozott önkormányzati határozat is alátámasztja. 

Archív Fotó: Gecse Noémi

„Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának városellenőrzési osztálya felhívja a garázstulajdonosok figyelmét, hogy Csíkszereda önkormányzatának 265/2018-as számú határozata, valamint az 1176/2018, 1177/2018, 1178/2018, 1179/2018 és 1180/2018-as számú polgármesteri rendeletek értelmében a közterületre épített garázsokat legkésőbb 2019. április 30-ig le kell bontani” – áll a városháza felhívásában. 

Hozzátették,

HIRDETÉS

arra kérik az érintetteket, hogy tegyenek eleget e kötelezettségnek, és tartsák be a határidőt.

„Ellenkező esetben a polgármesteri hivatal kénytelen lesz kényszerbontási eljárást kezdeményezni, amelynek költsége a garázstulajdonost terheli. Ez esetben a lebontott építményért, illetve a garázsban levő tárgyakért nem vállalunk felelősséget. A lebontott garázsokat tilos közterületre újra felépíteni, magánterületre is csak építkezési engedély megszerzése után lehetséges” – hívták fel a figyelmet.

A garázstulajdonosok erre az évre legtöbb 4 hónapra kell befizessék a garázsilletéket.

Abban az esetben, ha valaki már eleget tett adófizetői kötelezettségének, és április 30-a előtt bontja le garázsát, az illetéket visszaigényelheti a lebontás és a határidő közötti időszakra

– tájékoztattak a városháza illetékesei.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS