HIRDETÉS

Három és fél év rablótámadásért

Kovács Attila 2017. május 17., 13:52
HIRDETÉS

Másfél évig tartó per, három és fél éves letöltendő börtönbüntetés az elkövetőnek – ez egy 2015-ben történt csíkszeredai rablótámadás következménye.

Az esti órákban történt a támadás az Erzsébet park mellett. Archív Fotó: Veres Nándor

Az eset 2015 szeptemberében történt a csíkszeredai vasútállomás melletti Erzsébet parknál, ahol az esti órákban

egy idős férfit támadott meg egy 18 éves fiatal,

HIRDETÉS

aki először arra volt kíváncsi, hány óra van. Miután nem kapott választ, követte a férfit, majd megragadta annak hátizsákját, és a földre rántotta. Bár az eséstől jól beverte a fejét,

az akkor 72 éves áldozat nem hagyta magát: feltápászkodott, majd lendületből egy pofont adott a támadónak – aki erre kezében az elragadott táskával elszaladt.

Az idős ember könnyebb sérülést szenvedett, bifokális lencsés szemüvege pedig eltörött az eséskor. Következett a rendőrségi vizsgálat, majd a per, amely nemrég ért véget, jogerős ítélettel.

Fenyegették, hívogatták

A támadást elszenvedő nyugalmazott pedagógus, Péterffy Csaba Ákos elmondása szerint a per kezdete előtt

a vádlott rokonai először pénzt ajánlottak neki, hogy vonja vissza panaszát, előfordult, hogy a törvényszék épülete előtt fenyegették, átkozták, majd több telefonhívást és szöveges üzenetet is kapott ilyen célból, sőt, még lakásán is felkeresték.

Ő viszont nem állt el a pertől, és az igazságszolgáltatásra bízta a döntést – bár az eljárás folyamán kezdte elveszíteni bizalmát, végül is elégedett a végeredménnyel.

Úgy látom, hogy az igazságszolgáltatás megtette a kötelességét

– értékelt a jogerős ítélet után.

Jogerős döntés

A támadó ellen rablótámadás miatt emelt vádat az ügyészség, a per elsőfokú tárgyalását a Csíkszeredai Bíróságon tartották, az elsőfokú ítéletet pedig idén, év elején hirdették ki – ennek értelmében G. M. vádlottat 3,5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Fellebbezés következett, de a Marosvásárhelyi Ítélőtábla megerősítette az elsőfokú ítéletet, így az jogerőssé vált.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS