HIRDETÉS

„Félgőzzel” fűtenek a legnagyobb hidegben

Gergely Imre 2017. január 09., 15:36

Nem tudja biztosítani a szolgáltatás folytonosságához szükséges nyersanyagot, ezért csökkentett üzemmódban fűt az E-Star. Ezt a gyergyószentmiklósi távhőszolgáltatást végző cég a két helyi tévé képújságában közli a lakossággal. Az is tapasztalja viszont ezt a tényt, aki nem olvassa a képújság hirdetéseit, ugyanis alaposan lecsökkent a hőmérséklet a tömbházlakásokban. 16–17 fok volt a hétvégén a legtöbb család otthonában. A melegvíz-csapokon is csak alig langyos víz folyt.

Mivel a képújsághirdetéseket viszonylag kevesen követik, sokan meghibásodásra gyanakodtak, de nem ez a helyzet. A hirdetésben jelzi az E-Star, hogy ezekben a napokban limitálja a szolgáltatás mértékét. Hogy „ezek a napok” konkrétan mekkora időszakot jelenthetnek, nem írja a közlemény. Azt viszont hozzáteszik, hogy amennyiben a pénzügyi helyzetük tovább romlik, képtelenek lesznek a szolgáltatást biztosítani.

Az E-Star hirdetésében azt állítja, hogy december 13-tól a város önkormányzatának a kötelessége a szolgáltatás folytonosságának biztosítása. Ugyanakkor a szolgáltatás csökkentésének okaként arra hivatkoznak, hogy azért nem tudnak fűtőanyagot vásárolni, mert a lakosság nagy mennyiségű adósságot halmozott fel a cég felé.

Az E-Star közleményére válaszul a gyergyószentmiklósi városháza is közleményt adott ki. Ebben olvasható, hogy a cég jelezte feléjük, hogy 60 Celsius-fokos vizet biztosítanak. Nem cáfolják azt a lehetőséget, hogy a szolgáltatás ellehetetlenülhet, és arra kérik a lakosságot, annak érdekében, hogy a fűtés leállása elkerülhető legyen, fizessék be az igénybe vett szolgáltatás ellenértékét.
Megjegyzik, a jelenlegi szolgáltató köteles 90 napig biztosítani a szolgáltatást a határozat meghozatalának napjától, azaz 2016. december 13-tól számítva. Közlik, Gyergyószentmiklós önkormányzata elindította a törvényes eljárásokat a jelzett időpontig történő átvétel céljából, de amíg a rendszer átadása-átvétele nem történik meg, addig az E-Star felelős a szolgáltatásért.

Kérik, hogy akiknél problémák adódnak a szolgáltatás terén, a szolgáltatóhoz intézett hibabejelentésüket küldjék el a kozszolgaltatasok@gyergyoszentmiklos.ro e-mail címre is nyilvántartásba-vétel, illetve továbbítás céljából. A kialakult helyzet megoldása érdekében hétfőn rendkívüli ülés keretében tárgyal a képviselő-testület.

Egyébként mindez akkor történik, amikor Gyergyószentmiklóson napok óta –13 Celsius-fok alatt van a hőmérséklet, és éjszakánként eléri a 020 fokot is. Enyhülés sem várható a napokban...

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
29 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS