HIRDETÉS

Ezekben az utcákban fognak jelentősebb aszfaltozást végezni Székelyudvarhelyen

Kovács Eszter 2018. június 19., 12:04
HIRDETÉS

A tavaszi kátyúzások után már jelentősebb aszfaltozási munkálatok is zajlanak Székelyudvarhelyen: teljesen új, egybefüggő burkolatot kapott például a Solymossy és a Fások utca, utóbbiban a járdafelületre is új aszfalt került.

Új aszfalt a Solymossy utcában Fotó: Barabás Ákos

A tavalyi közbeszerzési eljáráson az ING Service Kft. nyerte el a székelyudvarhelyi aszfaltozási és útkarbantartási munkálatok kivitelezési jogát, az akkor megkötött, 3,4 millió lej értékű szerződésből pedig 1,4 millió lej értékben maradtak el munkálatok, amelyeket a cég idén végez el – tájékoztatott a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. A tavalyi megállapodás értelmében tehát

a kivitelezőnek a Fások, a Függetlenség, a II. Rákóczi Ferenc, a Hunyadi János, a Kadicsfalvi, a Lakatosok, a Fenyő, valamint a Solymossy utcában kell elvégeznie az útjavítást és aszfaltozást.

A felsoroltakból kettő esetében már befejeződtek a munkálatok.

Fotó: Barabás Ákos

Mint a sajtóosztály referense, Ember Attila elmondta, pontosan még nem tudni, hogy év végéig hány utcában sikerül egybefüggő aszfaltszőnyeget leteríteni. „A terveinket módosíthatja bármilyen, sürgősen megoldandó javítás, ami előre nem látható, de az elképzelés szerint az eddig elvégzett munkákkal együtt idén is szeretnénk hét-nyolc utcában egybefüggő aszfaltszőnyeget leteríteni” – magyarázta.

HIRDETÉS

A polgármesteri hivatal kiírta a 2018-as útkarbantartási munkálatokra vonatkozó közbeszerzést is, a licit az elmúlt napokban járt le, azt azonban még nem tudni, hogy melyik cég ajánlata nyert. Jelenleg a beérkezett ajánlatok tartalmának műszaki ellenőrzése folyik – számolt be Ember Attila. Idén egyébként 800 ezer lejt költhet a város javítási munkákra.

Fotó: Barabás Ákos

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS