HIRDETÉS

Épül a Nemere útja

Bús Ildikó 2010. október 13., 17:50 utolsó módosítás: 2010. október 13., 18:15

Elkezdődött a Nemere útjának kijelölése, beindult a zöld útvonal létrehozása, melynek célja Felső-Háromszék természeti és kulturális értékeinek, hagyományainak feltárása, ismertetése, megőrzése és összekapcsolása.

A jeleket Csernáton és Futásfalva környékén az ikafalvi cserkészek segítségével festették – mondta Ráduly Attila, a program egyik kezdeményezője. „A zöldút tematikáját figyelembe véve, a hangsúly elsősorban a borvizekre és kúriákra tevődött, hiszen mindkettőből igen gazdag ez a vidék. Az útvonallal közel 80 kúriát és több mint 30 borvízforrást érintünk” – tette hozzá.

A Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság és a Zöld Nap Egyesület által kezdeményezett projektet Kovászna megye tanácsa is támogatja. „Kovászna megye tanácsa örömmel csatlakozott ehhez a tervhez, hiszen hozzájárul a turizmus fellendítéséhez. Mindig szívesen segítjük azokat a civil kezdeményezéseket, amelyek az aktív részvétel mellett olyan értékeket népszerűsítenek, melyek által Háromszék megerősödhet. Fontos, hogy az ilyen kezdeményezésekhez csatlakozzanak az önkormányzatok, vállalkozók, civil szervezetek és önkéntesek is” – hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke.

A tervezett útvonal több mint 230 km hosszan halad át Kézdi- és Orbaiszéken. Ugyanakkor a tervek között szerepel egy ismertető füzet kiadása is, melyben minden érintett település szerepel egy rövid leírással, lényegre törő ízelítőt nyújtva a településen található kúriáról, borvízről, egyéb természeti és kulturális értékekről, megemlítve a helyi hagyományokat és rendezvényeket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS