Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Eltűnt a ditrói botrányt kirobbantó Facebook-csoport

Székelyhon 2020. január 31., 19:21

Úgy tartják, hogy ami egyszer felkerült a netre, az már ott is marad, ettől függetlenül győzelemként élik meg a Migránsmentes Ditrót akarunk Facebook-csoport megszüntetői, hogy a konfliktusgerjesztő online felületet sikerült bezúzni.

Csata a Facebookon. Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

Tény, hogy a Gyergyóditróban munkát vállaló Srí Lanka-i pékek miatt gerjesztett konfliktus már jóval meghaladta a kezdeti Facebook-csoportot – hiszen azóta újabbakat hoztak létre –, de magát a Facebookot, sőt még az online tért is, hiszen már tanácsülésre „verekedte be” magát, és szombatra lakossági fórumot hívtak össze. Ettől eltekintve a Migránsmentes Ditrót akarunk Facebook-csoport megszüntetői igazi

sikerként könyvelik el akciójukat, hiszen a magot, amiből aztán a terebélyes konfliktuserdő keletkezett, eltaposták.

Állításuk szerint péntek délutánra sikerült teljes mértékben megsemmisíteni az eredeti csoportot, amit egy másik Facebook-csoportban közölt egy – joggal feltételezhetően – álprofil, aki azt állítja, hogy társaival megszerezték „az ellenséges csoport adminisztrálása feletti irányítást”. Akkor még tanakodtak, hogy mi legyen a csoport sorsa, először tervben volt az archiválás, de végül jobbnak látták a törlést. Tény, a csoport már nem elérhető, amit néhány korábbi tag is visszaigazolt portálunknak.

A törlést ismertető poszt

A kulisszák mögé is bevezetett az álprofil, aki szerint a Facebook mindaddig nem enged törölni egy csoportot, amíg annak tagjai vannak – akár egy is –, ezért előbb egyenként kellett törölniük a tagokat. Azt állítják,

egy számítógép csak azért működött ma, hogy első körben a több mint háromezer tagot, aztán a csoportot is törölni lehessen.

„Azóta létrejött egy másik hatecsoport, amit az IQ-harcosok létrehoztak, de legalább tudjuk, hogy egy tryhard shit csoporttal kevesebb” – búcsúzik a konfliktus csírájának is nevezhető Facebook-csoport megszüntetését felvállaló álprofil. Nos, mint a héten bebizonyosodott, a problémát csírájában nem sikerült elfojtani, de hétvégére egy szimbolikus győzelmet már kikiáltottak.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS