Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Élelmiszert osztott a nők megyei egyesülete

Kozán István 2011. június 16., 13:40 utolsó módosítás: 2011. június 16., 18:33

Húsz csíkszeredai nyugdíjasnak osztott élelmiszercsomagot a Hargita Megyei Nők Egyesülete csütörtökön. Az immár tizenkét éve működő egyesület évi két alkalommal segíti a pár száz lejes nyugdíjból élő időseket.

Alapélelmiszereket tartalmazott az ajándékcsomag – odafigyelés legalább évi két alkalommal

„Nagyon lelkes a csapatunk, örülünk, hogy évi két alkalommal segíthetünk pár tucat embernek” – mondja beszélgetésünk kezdetén Szüszer-Nagy Katalin, a nyugdíjaskorú, nagyrészt egyedül élő nőket egyesületbe tömörítő civil szervezet vezetője. „Ha jól emlékszem, tizenkét éve alakultunk, ugyanis idén tartottuk a tizenkettedik farsangi ünnepségünket.”

A Hargita Megyei Nők Egyesülete évente két alkalommal, karácsony és húsvét tájékán oszt alapélelmiszerekből összeállított csomagot. Idén elmaradt a húsvéti ajándékosztás, ezért csütörtökre szervezték az akciót, melyet a csíkszeredai Caritas egyik Petőfi utcai helyiségében bonyolítottak le. Húsz személy kapott harmincegy lej értékű csomagot, előnyben részesültek azon nyugdíjasok, akiknek havi nyugdíja csak pár száz lejre rúg.

„Kezdetekben a csíkszépvízi öregotthonba is eljártunk, ám egy ideje már csak Csíkszeredára fókuszálunk: a tagsági díjakból és a jelmezbálon tombolákból befolyó pénzből vásároljuk meg az élelmiszereket. Munkánkat a Caritas és a Benignitas szervezet is szokta segíteni. Máshonnan nem kapunk támogatást ” – magyarázza az egyesület vezetője.

A jelentkezők nyugdíjszelvényük felmutatásával bizonyították a járandóságuk nagyságát. Akiknek nyugdíjuk meghaladta a négyszáz lejt, azoknak ruhacsomagot ajándékozott a nők egyesülete.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS