Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kozán István 2019. június 11., kedd

Talán még nem késő

Ha a románok az erdélyi magyarokról beszélnek, írnak, vitáznak, akkor annak az esetek bántóan nagy mértékében negatív lesz a végkicsengése. Valami olyasmi, hogy a romániai magyarok rosszak, érzéketlenek, sőt veszélyt jelentenek a román nemzetállamra, ezért lépni kell, amíg még nem késő.

Kozán István 2019. március 27., szerda

#Sokamedve

Teljesen értelmetlen médiaháborúba fordult a kőrispataki medvetámadás ügye. A tragikus esetet, mint minden medvés hírt Borboly Csaba adta közre a Facebook-oldalán.

Kozán István 2019. január 19., szombat

A pofátlanság mintapéldája: játszótérre hordta a havat saját udvaráról

Szégyenletes módját választotta a hóeltakarításnak egy szentegyházi férfi, aki nehézgépjárművével saját udvaráról egy köztéri játszótérre hordta ki a havat. A játszótér így egy időre használhatatlanná vált.

Hallgassa online rádióinkat
Kozán István 2019. január 04., péntek

Kerekek és bilincsek

Határozottan rázta a fejét a besztercei helyi rendőr, amikor Csíkszereda polgármestere megkérdezte tőle: „Hogy-hogy használnak kerékbilincset, ez nem tilos? A prefektust itt ez nem zavarja?”. Hallván mindezt, a helyi rendőr – miután kihúzta magát – gyorsan hozzátette: „Nekünk barátunk a prefektus!”.

Kozán István 2018. december 11., kedd

Nyugati négyszög, székely ötszög, délkeleti háromszög

Annyira kellett nekünk, székelyeknek a négy nyugati nagyváros együttműködési megállapodása, mint egy falat kenyér.

HIRDETÉS
Kozán István 2018. november 10., szombat

Az FK Csíkszereda mindig magyar lesz

A centenáriumi esztendő a csíkszeredai labdarúgásra is rányomja bélyegét – állítja Szondy Zoltán. Az FK Csíkszereda labdarúgóklub és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia elnökével fociról, utánpótlás-nevelésről, „álcentenáriumról” beszélgettünk.

Kozán István 2018. augusztus 23., csütörtök

Borboly Csaba nyafogása

Borboly Csaba, a megyei tanács vezetője lemaradt a keddi medvekilövésről, ez pedig dühíti őt. Valahol igazat kell adnunk neki, hiszen most végre csúcsra érhetett volna.

HIRDETÉS
Kozán István 2018. február 28., szerda

Nomen est omen

A közösségi portálok rávilágítottak arra, hogy Székelyföldön nemcsak a román nyelv oktatásával van óriási probléma, hanem sajnos a magyarral is.

Kozán István 2018. február 05., hétfő

Újabb ülőhelyek a Vákár Lajos műjégpályán

A csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya kapuk mögötti lelátóin is ülőhelyekkel várják a középszakasz még hátralevő meccseire, illetve a negyeddöntőre a Sportklub szurkolóit: egyik felől száz, a másikon százhatvan széket szereltek fel.

Kozán István 2018. január 25., csütörtök

Pjotr Szcsasztlivij: aki mindent tud a jégkorongról

A hétköznapi emberek egyszerű életét éli Pjotr Szcsasztlivij, a Csíkszeredai Sportklub orosz játékosa, aki egy dolgot kikér magának: ne sztárolják, hiszen ő csak azt teszi, amihez a legjobban ért: jégkorongozik. Vele beszélgettünk.

HIRDETÉS
Kozán István 2017. december 13., szerda

Merre tovább, Székelyföld Labdarúgó Akadémia?

Öt évvel ezelőtt kezdődött el a tervszerű szakmai munka a Székelyföld Labdarúgó Akadémiánál, illetve az FK Csíkszeredánál. Az éppen lejáró időszak látványos eredménye, hogy már 16 játékosuk mutatkozott be a román és a magyar utánpótlás-válogatottak valamelyikében.

Kozán István 2017. augusztus 03., csütörtök

Reducere 20%

A nyolcvanöt százalékban magyarok lakta Csíkszeredában az egyik városközponti, Kossuth Lajos utcai ruhás üzlet kirakatában három papíron írja, hogy Reducere 20%, azaz 20 százalékos árleszállítás. Sajnos az üzlet magyar tulajdonosának már nem volt fontos magyarul is tájékoztatni ügyfeleit.

Kozán István 2017. július 21., péntek

Balog Zoltán miniszter: születésüktől segítjük a határon túliakat

Azt szeretnénk, hogy minden olyan szolgáltatás, ami jár egy magyarországi magyarnak, az járjon a nem Magyarországon élő, külhoni magyarnak is – nyilatkozta lapcsaládunknak Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Kozán István 2017. június 12., hétfő

Dilemma: hol kocogjanak a csíkszeredaiak?

Habár zajlik a csíkszeredai labdarúgópálya futófelületének, az atlétikapályának a javítása – amit az önkormányzat minél hamarabb meg is nyitna az érdeklődők előtt –, szeptembertől a tervek szerint ismét nagyberuházás kezdődik a helyszínen, így ismét le kell zárni a futópályát.

HIRDETÉS
Kozán István 2017. május 30., kedd

Tar Gyöngyi: Nincs kanyarójárvány, mindössze egy fertőzési góc van

„Nincs járvány, mindössze egy fertőzési góc van a csíksomlyói romatelepen, amit valószínűleg sikerült elszigetelni azzal, hogy az ottani beteg gyerekeket kórházba szállítottunk, a többieket pedig beoltottuk” – nyilatkozta a Csíki Hírlapnak dr. Tar Gyöngyi.