Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kozán István 2019. október 10., csütörtök

FK Csíkszereda: még vissza sem jelzett az MLSZ az avatóünnepségre küldött meghívójukra

Magyar állami támogatással épült a csíkszeredai stadion esti világítása, az avatóünnepségen mégsem a Magyar Labdarúgó-szövetség képviselője vágta át a piros-fekete szalagot. Szondy Zoltánnal, az FK Csíkszereda labdarúgóklub elnökével beszélgettünk.

Kozán István 2019. október 04., péntek

Dögöljön meg az összes csíki sörös?

Furcsán hangzik, de bántóan jóra sikeredett a Csíki Sör Manufaktúra legutóbbi marketingakciója. Az esemény hátteréről és a közeljövőről a gyár két alkalmazottjával beszélgettünk.

Kozán István 2019. augusztus 26., hétfő

Közös imára hívnak – megemlékező rendezvény az úzvölgyi katonai temetőben

Hétfő délután három órakor kezdődik, és a tervek szerint legkésőbb hat órakor ér véget az úzvölgyi katonai temetőbe szervezett megemlékező rendezvény.

Hallgassa online rádióinkat
Kozán István 2019. augusztus 13., kedd

Szurkolói udvaron lehet követni az FK Csíkszereda következő mérkőzését

Szurkolói udvart hoz létre szombaton az FK Csíkszereda labdarúgóklub és Csíkszereda önkormányzata a Csíki Székely Múzeum udvarán, ahol majd élőben lehet követni délelőtt tizenegy órától az FK Csíkszereda aradi 2. ligás focimeccsét.

Kozán István 2019. július 29., hétfő

Vlahica/Nagyfalu/Bánya, Szentegyháza – Demeter Csanáddal beszélgettünk a „többnevű” kisvárosról

Vadonatúj könyve iránti érdeklődés ültetett egy asztalhoz Demeter Csanád szentegyházi származású történelemtanárral, a lövétei Székely Mózes Általános Iskola igazgatójával, ám a beszélgetés társadalomkutatói kérdésekkel – és válaszokkal – zárult.

HIRDETÉS
Kozán István 2019. július 19., péntek

Irány a nagy ismeretlenbe – bemutatták az FK Csíkszereda másodosztályú alakulatának új igazolásait

Nyolc új igazolását mutatta be a másodosztályra készülő FK Csíkszereda labdarúgóklub vezetősége pénteken. Az immáron 115 éves alakulat előtt álló idény minden bizonnyal az eddig legnagyobb kihívás lesz, tele kérdőjelekkel. „Egy nagy ismeretlenbe megyünk” – hangzott el a látnoki jóslat.

Kozán István 2019. június 11., kedd

Talán még nem késő

Ha a románok az erdélyi magyarokról beszélnek, írnak, vitáznak, akkor annak az esetek bántóan nagy mértékében negatív lesz a végkicsengése. Valami olyasmi, hogy a romániai magyarok rosszak, érzéketlenek, sőt veszélyt jelentenek a román nemzetállamra, ezért lépni kell, amíg még nem késő.

Kozán István 2019. március 27., szerda

#Sokamedve

Teljesen értelmetlen médiaháborúba fordult a kőrispataki medvetámadás ügye. A tragikus esetet, mint minden medvés hírt Borboly Csaba adta közre a Facebook-oldalán.

HIRDETÉS
Kozán István 2019. január 19., szombat

A pofátlanság mintapéldája: játszótérre hordta a havat saját udvaráról

Szégyenletes módját választotta a hóeltakarításnak egy szentegyházi férfi, aki nehézgépjárművével saját udvaráról egy köztéri játszótérre hordta ki a havat. A játszótér így egy időre használhatatlanná vált.

Kozán István 2019. január 04., péntek

Kerekek és bilincsek

Határozottan rázta a fejét a besztercei helyi rendőr, amikor Csíkszereda polgármestere megkérdezte tőle: „Hogy-hogy használnak kerékbilincset, ez nem tilos? A prefektust itt ez nem zavarja?”. Hallván mindezt, a helyi rendőr – miután kihúzta magát – gyorsan hozzátette: „Nekünk barátunk a prefektus!”.

Kozán István 2018. december 11., kedd

Nyugati négyszög, székely ötszög, délkeleti háromszög

Annyira kellett nekünk, székelyeknek a négy nyugati nagyváros együttműködési megállapodása, mint egy falat kenyér.

HIRDETÉS
Kozán István 2018. november 10., szombat

Az FK Csíkszereda mindig magyar lesz

A centenáriumi esztendő a csíkszeredai labdarúgásra is rányomja bélyegét – állítja Szondy Zoltán. Az FK Csíkszereda labdarúgóklub és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia elnökével fociról, utánpótlás-nevelésről, „álcentenáriumról” beszélgettünk.

Kozán István 2018. augusztus 23., csütörtök

Borboly Csaba nyafogása

Borboly Csaba, a megyei tanács vezetője lemaradt a keddi medvekilövésről, ez pedig dühíti őt. Valahol igazat kell adnunk neki, hiszen most végre csúcsra érhetett volna.

Kozán István 2018. február 28., szerda

Nomen est omen

A közösségi portálok rávilágítottak arra, hogy Székelyföldön nemcsak a román nyelv oktatásával van óriási probléma, hanem sajnos a magyarral is.

HIRDETÉS
Kozán István 2018. február 05., hétfő

Újabb ülőhelyek a Vákár Lajos műjégpályán

A csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya kapuk mögötti lelátóin is ülőhelyekkel várják a középszakasz még hátralevő meccseire, illetve a negyeddöntőre a Sportklub szurkolóit: egyik felől száz, a másikon százhatvan széket szereltek fel.