HIRDETÉS
Kozán István 2018. november 10., szombat

Az FK Csíkszereda mindig magyar lesz

A centenáriumi esztendő a csíkszeredai labdarúgásra is rányomja bélyegét – állítja Szondy Zoltán. Az FK Csíkszereda labdarúgóklub és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia elnökével fociról, utánpótlás-nevelésről, „álcentenáriumról” beszélgettünk.

Kozán István 2018. augusztus 23., csütörtök

Borboly Csaba nyafogása

Borboly Csaba, a megyei tanács vezetője lemaradt a keddi medvekilövésről, ez pedig dühíti őt. Valahol igazat kell adnunk neki, hiszen most végre csúcsra érhetett volna.

HIRDETÉS
Kozán István 2018. február 28., szerda

Nomen est omen

A közösségi portálok rávilágítottak arra, hogy Székelyföldön nemcsak a román nyelv oktatásával van óriási probléma, hanem sajnos a magyarral is.

Hallgassa online rádióinkat
Kozán István 2018. február 05., hétfő

Újabb ülőhelyek a Vákár Lajos műjégpályán

A csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya kapuk mögötti lelátóin is ülőhelyekkel várják a középszakasz még hátralevő meccseire, illetve a negyeddöntőre a Sportklub szurkolóit: egyik felől száz, a másikon százhatvan széket szereltek fel.

Kozán István 2018. január 25., csütörtök

Pjotr Szcsasztlivij: aki mindent tud a jégkorongról

A hétköznapi emberek egyszerű életét éli Pjotr Szcsasztlivij, a Csíkszeredai Sportklub orosz játékosa, aki egy dolgot kikér magának: ne sztárolják, hiszen ő csak azt teszi, amihez a legjobban ért: jégkorongozik. Vele beszélgettünk.

HIRDETÉS
Kozán István 2017. december 13., szerda

Merre tovább, Székelyföld Labdarúgó Akadémia?

Öt évvel ezelőtt kezdődött el a tervszerű szakmai munka a Székelyföld Labdarúgó Akadémiánál, illetve az FK Csíkszeredánál. Az éppen lejáró időszak látványos eredménye, hogy már 16 játékosuk mutatkozott be a román és a magyar utánpótlás-válogatottak valamelyikében.

Kozán István 2017. augusztus 03., csütörtök

Reducere 20%

A nyolcvanöt százalékban magyarok lakta Csíkszeredában az egyik városközponti, Kossuth Lajos utcai ruhás üzlet kirakatában három papíron írja, hogy Reducere 20%, azaz 20 százalékos árleszállítás. Sajnos az üzlet magyar tulajdonosának már nem volt fontos magyarul is tájékoztatni ügyfeleit.

Kozán István 2017. július 21., péntek

Balog Zoltán miniszter: születésüktől segítjük a határon túliakat

Azt szeretnénk, hogy minden olyan szolgáltatás, ami jár egy magyarországi magyarnak, az járjon a nem Magyarországon élő, külhoni magyarnak is – nyilatkozta lapcsaládunknak Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

HIRDETÉS
Kozán István 2017. június 12., hétfő

Dilemma: hol kocogjanak a csíkszeredaiak?

Habár zajlik a csíkszeredai labdarúgópálya futófelületének, az atlétikapályának a javítása – amit az önkormányzat minél hamarabb meg is nyitna az érdeklődők előtt –, szeptembertől a tervek szerint ismét nagyberuházás kezdődik a helyszínen, így ismét le kell zárni a futópályát.

Kozán István 2017. május 30., kedd

Tar Gyöngyi: Nincs kanyarójárvány, mindössze egy fertőzési góc van

„Nincs járvány, mindössze egy fertőzési góc van a csíksomlyói romatelepen, amit valószínűleg sikerült elszigetelni azzal, hogy az ottani beteg gyerekeket kórházba szállítottunk, a többieket pedig beoltottuk” – nyilatkozta a Csíki Hírlapnak dr. Tar Gyöngyi.

Kozán István 2017. május 30., kedd

Szezont értékelt az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia elnöke

A kijózanodás napjának nevezte pénteket Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia elnöke, érzékeltetve, hogy az egyik ifjúsági csapat kupadöntőjének elvesztése, illetve a felnőtt alakulat veresége rávilágított egy tényre: „idén kevesek voltunk”.

HIRDETÉS
Kozán István 2017. május 19., péntek

Fakultatív útfestések

A mellékelt fényképen Adrian Jean Andrei-nak, Hargita megye prefektusának, pontosabban a családjának használatában álló két autó látható, amint a csíkszeredai Temesvári sugárúton felfestett helyen, tehát tilosban parkolnak.

Kozán István 2017. március 17., péntek

Megnyilvánulási technikák

A hirtelen ránk szakadt megnyilvánulási lehetőségek sokakban – sokunkban – azt a téves képzetet keltik, hogy igenis muszáj minden alkalmat és lehetőséget kihasználni a véleménynyilvánításra. Pedig ez kétélű fegyver.