Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kozán István 2020. április 15., szerda

Imázsépítés mindenekelőtt

Mennyire szomorú mindaz, ami a napokban Hargita megyében zajlik.

Kozán István 2020. március 09., hétfő

Korodi – Ráduly: 3-1

Az RMDSZ csíkszeredai előválasztásának tulajdonképpen egyetlen kérdése volt: 2020-ra összegyűl-e az a kritikus tömeg, amely leválthatja az immáron 16 esztendeje hatalmon lévő polgármestert. Az eredményt tudjuk: igen, összegyűlt. Azt azonban érdemes megvizsgálni, hogy ennek voltak-e előjelei.

Kozán István 2020. február 24., hétfő

Csíkszereda 2012 és 2020 között – avagy hogyan látták két mandátummal ezelőtt az előttük álló nyolc esztendőt

Nyolc esztendővel ezelőtt vetette papírra – és adta ki negyvenoldalas kis füzetben – elképzeléseit az elkövetkező évekkel kapcsolatban az RMDSZ csíkszeredai városi szervezete. A kiadvány egy példányát megőriztük, és eljött az alkalom, hogy fellapozzuk.

Kozán István 2020. február 20., csütörtök

Ünnepelt a negyedszázados Szent Erzsébet Római Katolikus Középiskola

Belsőleg megújult – Magyarország Kormányának támogatásával – a fennállása 25. évfordulóját ünneplő Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Középiskola mindkét épülete Gyimesfelsőlokon. A tanárok és diákok hálaadó szentmisével köszönték meg a segítséget.

Kozán István 2020. február 17., hétfő

Korodi kontra Ráduly

Furcsa helyzetre világított rá a SWOT-elemzés készítése, hiszen miközben Ráduly Róbert Kálmánról, Csíkszereda polgármesteréről csak úgy röpködtek belőlünk a jellemzések, addig Korodi Attila polgármesterjelölt esetében ez nem ment ilyen könnyedén.

Kozán István 2020. február 06., csütörtök

Ajándékot kapott a Sportklub

Videoelemző számítógépes alkalmazást fejlesztett ki a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata számára a LiveEvent cég. A „videoedzőtől” színvonal-emelkedés várható.

Kozán István 2020. január 02., csütörtök

Visszatekintő: ezek voltak a közvéleményt leginkább foglalkoztató témáink 2019-ben

Parkolás, pápalátogatás, temetőfoglalás, sportsikerek, véget nem érő medvetéma – a mögöttünk hagyott év székelyföldi közvéleményt leginkább érintő témáit gyűjtöttük csokorba, hónapokra lebontva.

Kozán István 2019. december 13., péntek

Célba érnek a nyereményeink

Több mint három hónapi várakozás után végre kiderül, hogy kik a győztesek: ma ugyanis kisorsoljuk a három értékes nyereményünket. Az előfizetéses játékunk résztvevőinek mindössze két aprócska feladatuk maradt: legyenek telefonközelben, és reménykedjenek a szerencséjükben.

Kozán István 2019. november 28., csütörtök

Kötelező a figyelem: többen elvétik az irányt

Ahogy elkészült, azonnal meg is nyitották a körforgalmat a csíkszeredai Brassói út, Nagyrét utca és az új, észak-déli elkerülő út találkozásánál.

Kozán István 2019. október 23., szerda

„Bozgorozás”: mindent féltenek, amihez a romániai magyaroknak közük lehet

A labdarúgó másodosztály nem kívánt velejárójaként az FK Csíkszereda szurkolóinak kényszerűen el kell viselniük azt is, hogy az ellenfelek szurkolói már nemcsak idegenben, hanem a hazai mérkőzések alatt is magyarellenes rigmusokkal gyalázzák őket.

Kozán István 2019. október 10., csütörtök

FK Csíkszereda: még vissza sem jelzett az MLSZ az avatóünnepségre küldött meghívójukra

Magyar állami támogatással épült a csíkszeredai stadion esti világítása, az avatóünnepségen mégsem a Magyar Labdarúgó-szövetség képviselője vágta át a piros-fekete szalagot. Szondy Zoltánnal, az FK Csíkszereda labdarúgóklub elnökével beszélgettünk.

Kozán István 2019. október 04., péntek

Dögöljön meg az összes csíki sörös?

Furcsán hangzik, de bántóan jóra sikeredett a Csíki Sör Manufaktúra legutóbbi marketingakciója. Az esemény hátteréről és a közeljövőről a gyár két alkalmazottjával beszélgettünk.

Kozán István 2019. augusztus 26., hétfő

Közös imára hívnak – megemlékező rendezvény az úzvölgyi katonai temetőben

Hétfő délután három órakor kezdődik, és a tervek szerint legkésőbb hat órakor ér véget az úzvölgyi katonai temetőbe szervezett megemlékező rendezvény.

Kozán István 2019. augusztus 13., kedd

Szurkolói udvaron lehet követni az FK Csíkszereda következő mérkőzését

Szurkolói udvart hoz létre szombaton az FK Csíkszereda labdarúgóklub és Csíkszereda önkormányzata a Csíki Székely Múzeum udvarán, ahol majd élőben lehet követni délelőtt tizenegy órától az FK Csíkszereda aradi 2. ligás focimeccsét.

Kozán István 2019. július 29., hétfő

Vlahica/Nagyfalu/Bánya, Szentegyháza – Demeter Csanáddal beszélgettünk a „többnevű” kisvárosról

Vadonatúj könyve iránti érdeklődés ültetett egy asztalhoz Demeter Csanád szentegyházi származású történelemtanárral, a lövétei Székely Mózes Általános Iskola igazgatójával, ám a beszélgetés társadalomkutatói kérdésekkel – és válaszokkal – zárult.

Kozán István 2019. július 19., péntek

Irány a nagy ismeretlenbe – bemutatták az FK Csíkszereda másodosztályú alakulatának új igazolásait

Nyolc új igazolását mutatta be a másodosztályra készülő FK Csíkszereda labdarúgóklub vezetősége pénteken. Az immáron 115 éves alakulat előtt álló idény minden bizonnyal az eddig legnagyobb kihívás lesz, tele kérdőjelekkel. „Egy nagy ismeretlenbe megyünk” – hangzott el a látnoki jóslat.

Hallgassa online rádióinkat