Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kozán István 2020. január 02., csütörtök

Visszatekintő: ezek voltak a közvéleményt leginkább foglalkoztató témáink 2019-ben

Parkolás, pápalátogatás, temetőfoglalás, sportsikerek, véget nem érő medvetéma – a mögöttünk hagyott év székelyföldi közvéleményt leginkább érintő témáit gyűjtöttük csokorba, hónapokra lebontva.

Kozán István 2019. december 13., péntek

Célba érnek a nyereményeink

Több mint három hónapi várakozás után végre kiderül, hogy kik a győztesek: ma ugyanis kisorsoljuk a három értékes nyereményünket. Az előfizetéses játékunk résztvevőinek mindössze két aprócska feladatuk maradt: legyenek telefonközelben, és reménykedjenek a szerencséjükben.

Kozán István 2019. november 28., csütörtök

Kötelező a figyelem: többen elvétik az irányt

Ahogy elkészült, azonnal meg is nyitották a körforgalmat a csíkszeredai Brassói út, Nagyrét utca és az új, észak-déli elkerülő út találkozásánál.

Kozán István 2019. október 23., szerda

„Bozgorozás”: mindent féltenek, amihez a romániai magyaroknak közük lehet

A labdarúgó másodosztály nem kívánt velejárójaként az FK Csíkszereda szurkolóinak kényszerűen el kell viselniük azt is, hogy az ellenfelek szurkolói már nemcsak idegenben, hanem a hazai mérkőzések alatt is magyarellenes rigmusokkal gyalázzák őket.

Kozán István 2019. október 10., csütörtök

FK Csíkszereda: még vissza sem jelzett az MLSZ az avatóünnepségre küldött meghívójukra

Magyar állami támogatással épült a csíkszeredai stadion esti világítása, az avatóünnepségen mégsem a Magyar Labdarúgó-szövetség képviselője vágta át a piros-fekete szalagot. Szondy Zoltánnal, az FK Csíkszereda labdarúgóklub elnökével beszélgettünk.

Kozán István 2019. október 04., péntek

Dögöljön meg az összes csíki sörös?

Furcsán hangzik, de bántóan jóra sikeredett a Csíki Sör Manufaktúra legutóbbi marketingakciója. Az esemény hátteréről és a közeljövőről a gyár két alkalmazottjával beszélgettünk.

Kozán István 2019. augusztus 26., hétfő

Közös imára hívnak – megemlékező rendezvény az úzvölgyi katonai temetőben

Hétfő délután három órakor kezdődik, és a tervek szerint legkésőbb hat órakor ér véget az úzvölgyi katonai temetőbe szervezett megemlékező rendezvény.

Kozán István 2019. augusztus 13., kedd

Szurkolói udvaron lehet követni az FK Csíkszereda következő mérkőzését

Szurkolói udvart hoz létre szombaton az FK Csíkszereda labdarúgóklub és Csíkszereda önkormányzata a Csíki Székely Múzeum udvarán, ahol majd élőben lehet követni délelőtt tizenegy órától az FK Csíkszereda aradi 2. ligás focimeccsét.

Kozán István 2019. július 29., hétfő

Vlahica/Nagyfalu/Bánya, Szentegyháza – Demeter Csanáddal beszélgettünk a „többnevű” kisvárosról

Vadonatúj könyve iránti érdeklődés ültetett egy asztalhoz Demeter Csanád szentegyházi származású történelemtanárral, a lövétei Székely Mózes Általános Iskola igazgatójával, ám a beszélgetés társadalomkutatói kérdésekkel – és válaszokkal – zárult.

Kozán István 2019. július 19., péntek

Irány a nagy ismeretlenbe – bemutatták az FK Csíkszereda másodosztályú alakulatának új igazolásait

Nyolc új igazolását mutatta be a másodosztályra készülő FK Csíkszereda labdarúgóklub vezetősége pénteken. Az immáron 115 éves alakulat előtt álló idény minden bizonnyal az eddig legnagyobb kihívás lesz, tele kérdőjelekkel. „Egy nagy ismeretlenbe megyünk” – hangzott el a látnoki jóslat.

Kozán István 2019. június 11., kedd

Talán még nem késő

Ha a románok az erdélyi magyarokról beszélnek, írnak, vitáznak, akkor annak az esetek bántóan nagy mértékében negatív lesz a végkicsengése. Valami olyasmi, hogy a romániai magyarok rosszak, érzéketlenek, sőt veszélyt jelentenek a román nemzetállamra, ezért lépni kell, amíg még nem késő.

HIRDETÉS
Kozán István 2019. március 27., szerda

#Sokamedve

Teljesen értelmetlen médiaháborúba fordult a kőrispataki medvetámadás ügye. A tragikus esetet, mint minden medvés hírt Borboly Csaba adta közre a Facebook-oldalán.

Kozán István 2019. január 19., szombat

A pofátlanság mintapéldája: játszótérre hordta a havat saját udvaráról

Szégyenletes módját választotta a hóeltakarításnak egy szentegyházi férfi, aki nehézgépjárművével saját udvaráról egy köztéri játszótérre hordta ki a havat. A játszótér így egy időre használhatatlanná vált.

Kozán István 2019. január 04., péntek

Kerekek és bilincsek

Határozottan rázta a fejét a besztercei helyi rendőr, amikor Csíkszereda polgármestere megkérdezte tőle: „Hogy-hogy használnak kerékbilincset, ez nem tilos? A prefektust itt ez nem zavarja?”. Hallván mindezt, a helyi rendőr – miután kihúzta magát – gyorsan hozzátette: „Nekünk barátunk a prefektus!”.

Kozán István 2018. december 11., kedd

Nyugati négyszög, székely ötszög, délkeleti háromszög

Annyira kellett nekünk, székelyeknek a négy nyugati nagyváros együttműködési megállapodása, mint egy falat kenyér.

HIRDETÉS