Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

El sem kezdett dolgozni, máris lemondott a Gyervíz vezetője

Gergely Imre 2019. július 24., 09:19

Elnézést kért azoktól, akik tisztségbe helyezték, és kinevezése után kevesebb mint két héttel leköszönt a Gyervíz ivóvíz-szolgáltató vállalat éléről Czink Attila. Az MPP gyergyószentmiklósi szervezetének korábbi vezetőjét alkalmatlansággal vádolta az RMDSZ frakciója, a Szabad Emberek Pártja (POL) pedig szakmailag silánynak értékelte a menedzseri tervét.

El sem kezdett dolgozni, máris lemondott a Gyervíz vezetője
galéria
Czink Attila korábban alpolgármesterként és helyi MPP elnökként is tevékenykedett

Czink Attila levélben közölte az érintettekkel a döntését, és ezt eljuttatta szerkesztőségünknek is. Felvezetőjében elnézést kér azoktól, akiknek lemondásával csalódást okozott, elsősorban Gyergyószentmiklós, Gyergyóújfalu, Gyergyóalfalu polgármestereitől, jegyzőitől, hivatali kollégáitól.

A Gyervíz a három felsorolt helység önkormányzatának közös új cége, ezek számára fog ivóvíz- és csatornázásszolgáltatást biztosítani. A leköszönt igazgató emlékeztet, hogy miután június 25-én sikeresen vizsgázott a Gyervíz, regionális vízszolgáltató vezetésére, az eredmény tudomásul vételére összehívott tanácsülésen nem jelentek meg az RMDSZ és a POL frakció tagjai.

Múlt héten az RMDSZ frakcióvezetője, Erős Levente és a szervezet színeiben megválasztott alpolgármester, Len Emil sajtótájékoztatót tartott, ahol többek közt nehezményezték, hogy az MPP nem konzultált velük a kinevezést megelőzően, és kijelentették, nem tartják alkalmasnak a feladatra Czink Attilát. Nem értenek egyet annak az összegnek a mértékével sem, amely az MPP frakció javaslata szerint az igazgató fizetése lett volna.

Ezzel kapcsolatban Czink Attila azt írja, hogy

az RMDSZ-es tisztségviselők félremagyarázták a határozatot. Abban ugyanis az szerepel, hogy mennyi lehet a maximális fizetése. A javasolt összeg megegyezik azzal, amennyi az alpolgármester bére.

Azonban a Gyervíz igazgató javadalmazásának pontos mértékét a tulajdonosok képviselői kell megállapítsák.

Erre utal az MPP múltheti közleményének az a mondata is miszerint az ülésen a jelenlévő képviselők abbéli javaslatát fogadták el, hogy nagyságrendileg alpolgármesteri javadalmazásban részesüljön az újonnan kinevezett igazgató, tehát ahhoz igazítsák a bérezést. A bérezést egyébként a POL is kifogásolja, jelezve, hogy nem a kinevezett igazgató személyével volt problémájuk, hanem „egyelőre bizonyítatlan képességei és nem megfelelő szakirányú képesítése áll szemben az indokolatlanul magas bérezéssel”.

Czink Attila lemondó levelében bevallja, megingatták a támadások, amint ő fogalmaz: „a segítő jobb helyett kapott bal horgok”, és a gyermekeivel közösen eltöltött hétvége után meghozta a döntést.

Megerősödött bennem, hogy én ebből nem kérek, NEM akarok mindenáron önkormányzati céget vezetni. Tettem én eddig is a dolgom közösségem szolgálatában, jól, rosszul, akik ismernek tudják

– írta.

Czink Attila egyébként a versenyvizsgája után lemondott az MPP gyergyószentmiklósi szervezetének elnöki tisztségéből, ahol így tisztújításra lesz szükség, a Gyervíz élére pedig új igazgatót kell találnia a három társtulajdonos önkormányzatnak. Gyergyószentmiklós képviselő-testülete szerdán délután ülésezik, és a napirenden szerepel a Gyervíz ügye is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat