Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Decemberig Sorin Crişan a színi rektora

Szász Cs. Emese 2011. szeptember 08., 16:48 utolsó módosítás: 2011. szeptember 13., 17:38

A decemberi rektorválasztásig Sorin Crişan (fotó) eddigi rektorhelyettes vezeti a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemet – ezt döntötte el az oktatási intézmény csütörtök délutáni szenátusi ülésén, ahol többek közt elfogadták Gáspárik Attila lemondását is.

Júliustól Gáspárik Attila a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója, ezért még augusztusban lemondott a színitanodában betöltött rektori tisztségéről. Gáspárik 2008 áprilisától vezette az egyetemet. Lemondását a minisztérium és csütörtökön az egyetem szenátusa is elfogadta, ugyanakkor titkos szavazással megválasztották az egyetem ideiglenes rektorát, Sorin Crişant, aki eddig a rektorhelyettesi tisztséget töltötte be.

A 2012 áprilisában esedékes rektorválasztást ugyanakkor ez év decemberére hozták előre. „Az új rektor személye nincs garantálva, kívülről is jöhet, akár a kolozsvári színitanodából, de külföldről is, mert az Európai Unióhoz tartozunk. Nincs dedikálva senkinek a rektori szék. Akiről néha a sajtó beszél, abszolút alkalmas lenne, tudomásom szerint nem pályázik a rektorságra, második doktorátusán dolgozik jelenleg” – jelentette ki Gáspárik Attila utalva azokra a spekulációkra, miszerint Kós Anna, Markó Béla felesége lesz a következő rektor a Köteles utcában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS